Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
tálinka píše:
Mě dneska taky čeká kontrola u dr. tak jsem zvědavá,co mi poví.Dárky nemám žádný a hlavně nesmím nikde lítat,musím odpočívat,takže vůbc nevím,jak to udělám.Jedině přes net,ale kdybych aspoň věděla co komu koupit
Největším dárkem pro všechny holt bude naše mimi
Jo, já taky všude říkám, že od nás dostanou mimčo
. Pro rodiče, babičku a dědu jsme nechali udělat fotokalendář s Vašíkem. Jinak čerpám inspiraci tady na Emiminu.
A kontroly se snad nedočkám, jdu až toho 18.11.
.
Ahoj holky, tak se zase hlásím. Ve středu jsem myslela, že to bude můj konec
Asi mám nějaký problémy se žaludkem nebo co, zničehonic takový křeče, nevěděla jsem v tu chvíli, jestli to je žaludek a nebo jestli budu rodit, hrůza
Wc to opět jistilo, průjem jako blázen, potom se mi udělalo dobře, jak se vyprázdním, tak to vždycky přejde. Nějak se mi to nelíbí, to už bylo podruhý, až půjdu do poradny, zeptám se dr., co by to mohlo být, abych něco nezanedbala
Když to přijde, tak mám pocit, že se mi doslova roztrhne břicho ![]()
hele ja měla to samé ,ale měla jsem to z magneska,samo o sobě bylo v pohodě ale jak jsem do dvou hodin zkonzumovala nějakej jogurt nebo mleko tak to byl horor bolesti a prujem ,pak rychlá uleva…nebereš magnesko? ![]()
Ahoj holky,
Evule,radši se na to doktorky zeptej.
Já včera na kontrole nic moc
Čípek se mi zase o něco zkrátil,má 18mm.CS mám 4-5
Malá se prostě chce dostat ven moc brzo.Doktorka přemýšlela,jestli nemám rovnou zůstat v nemocnici,poslala mě ještě na monitor.Mimi je v pohodě a nebyla tam žádná děložní činnost,tak mě pustila domů.Ale musím ležet a příští týden jdu znovu na kontrolu.
Tak doufám,že to ještě chvilku vydržíme,tady u nás v porodnici ženský rodí až od 36+0 dřív odvážejí pryč ![]()
jejda tálinko tak to budu držet palce ať vydržíte co nejdýl. A Evule raději se na to optej, taky mám občas střevní problémy. Doktor říkal že to může být z toho magnéska jak říkají holky, ale taky občas nějaká chřipka. Teď zase dva dny nemůžu pak chytnu křeče a lítám jak cip, což je děsný. Tak uvidíš co to bude.
Denizah píše:
jejda tálinko tak to budu držet palce ať vydržíte co nejdýl. A Evule raději se na to optej, taky mám občas střevní problémy. Doktor říkal že to může být z toho magnéska jak říkají holky, ale taky občas nějaká chřipka. Teď zase dva dny nemůžu pak chytnu křeče a lítám jak cip, což je děsný. Tak uvidíš co to bude.
děkuju
musíme takhle ještě pár týdnů vydržet,tak snad se to povede.
Tálinka:No určitě, hlavně buď v pohodě a v klidu. Aspoň ještě tak 3 týdny, ale i kdyby tak už jsme už v takovém týdnu že by se to zvládlo. ![]()
Denizah píše:
Tálinka:No určitě, hlavně buď v pohodě a v klidu. Aspoň ještě tak 3 týdny, ale i kdyby tak už jsme už v takovém týdnu že by se to zvládlo.
Díky,jsi hodná
A co ty,vše v pohodě?
tálinka píše:
Ahoj holky,
Evule,radši se na to doktorky zeptej.
Já včera na kontrole nic mocČípek se mi zase o něco zkrátil,má 18mm.CS mám 4-5
Malá se prostě chce dostat ven moc brzo.Doktorka přemýšlela,jestli nemám rovnou zůstat v nemocnici,poslala mě ještě na monitor.Mimi je v pohodě a nebyla tam žádná děložní činnost,tak mě pustila domů.Ale musím ležet a příští týden jdu znovu na kontrolu.
Tak doufám,že to ještě chvilku vydržíme,tady u nás v porodnici ženský rodí až od 36+0 dřív odvážejí pryč
Tálinko, určitě to dobře dopadne
. Držím palce
.
Ještě mě tak napadlo, moje kamarádka „čarodějnice“ mi vždycky říká, abych opatrně volila svoje přání. Myslím to tak, že nejdřív jsme si všechny přály porodit „co nejdřív“. Teď si přeju, aby jsme všechny vydržely do toho 38.týdne. A taky nám přeju porod bez komplikací a zdravá, hodně spavá miminka
![]()
Tálinka: jj pohoda, až na ty střevní problémky. Už se těším na pondělí, jdu na kontrolu tak uvidíme jak jsme na tom
Ale už mě to příjde dlouhé, začínám být trošku nervozní. Tak ještě pár týdnů a je to.
Jinak holky to porodný už čeká na podpis od prezidenta, dneska už to prošlo, tak ten to podepíše a jsme bez peněz.Pěkně si pospíšili kluci.
adrianaaa : magnesko neberu
Tak nevím, čím by to mohlo být, jediný co mě napadá, tak snad jak děloha utlačuje žaludek, tak už toho tolik nepojme a proto mě to někdy chytne. Začala jsem jíst míň a častěji, tak uvidíme, co bude, zatím je klid.
S tím porodným jsem to četla, no pospíšili si, takže to bude tak, že od roku 2011 dostane porodný jen někdo. A když jsme u těch peněz, tak jsem si teď vzpoměla, nevíte jak to bude s rodičovským příspěvkem? Taky tam jsou nějaké změny, např. že u 4leté varianty bude chodit 7600 Kč do 9 měsíců dítěte, pak už „jen“ 3800 Kč, a já právě nevím, jestli je to jako u porodného, jestli se to bude týkat jen matek, které porodí až v roce 2011??? A nebo by se to týkalo už i mě, při variantě 4letého rodičáku, když porodím ještě v prosinci???
Ještě jsem zapoměla dodat, že teď je rodičovský příspěvek u 4leté varianty takový, že 7600 Kč dostává matka do 21 měsíců dítěte, 3800 kč až od 22 měsíce dítěte, po zbytek do těch 4 let dítěte
Snad jsem se vyjádřila srozumitelně a snad někdo víte, jak to vlastně bude ![]()
no já jsem se jen dočetla ,že celkovej rozpočet zkrouhli z 340 000 na 216 000,–tak opravdu nevim jak to chtějí rozpočítat a myslim si že se to týká všech maminek i těch co to už pobíraj,prodtě to snížej všem… ![]()