Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
tak od ukončeného 36.týdne by už miminko nemělo mít žádné problémy, ale třeba ještě by si neudrželo teplotu a bylo by náchylnější např.na novorozeneckou žloutenku takže nejlépe vydržet do toho 38.týdne. ![]()
úúúú…dneska mám nějaký špatný den,nemužu spát ,nemužu dýchat mala tlačí do žeber ja ještě nikdy + mě začal brát spodek ,stydká kost a třísla,no to je bolest že nemužu ani chodit,tak to vam holky nepřeju
a ještě ke všemu má malá pořád škytavku takže mě skáče celé bříško
![]()
adrianaaa píše: úúúú…dneska mám nějaký špatný den,nemužu spát ,nemužu dýchat mala tlačí do žeber ja ještě nikdy + mě začal brát spodek ,stydká kost a třísla,no to je bolest že nemužu ani chodit,tak to vam holky nepřejua ještě ke všemu má malá pořád škytavku takže mě skáče celé bříško
![]()
Chudáčku,ta ti teda dneska dává
Mě taky tlačí dost do žeber a dole občas cítímjak kdyby mi tam rýpala,nebo jak to říct.No je asi opravdu hoodně nízko ![]()
ahoj holky…tak já mám pocit,že s termínem 29.12…no mohlo by to být dřív,jinač nevím,nevím.Malá mě taky tak kope do žeber,strašně to bolí…záda mě bolijou jak něco a celej spodek mě bolí,asi ji mám taky hodmě dolee.Holky ,no já mám pocit,že to do termínu uni nevydržím…dýchat nemůžu achjooooooo
ANETG píše:
ahoj holky…tak já mám pocit,že s termínem 29.12…no mohlo by to být dřív,jinač nevím,nevím.Malá mě taky tak kope do žeber,strašně to bolí…záda mě bolijou jak něco a celej spodek mě bolí,asi ji mám taky hodmě dolee.Holky ,no já mám pocit,že to do termínu uni nevydržím…dýchat nemůžu achjooooooo
Tak to jsme na tom stejně
opravdu jsem moc zvědavá,kdy se malá narodí ![]()
Dneska jde švagrová na vyvolání tak jsem nervozní kdy to bude a vůbec jí nezávidím přenáší 10.den já doufám ,že se mi přenášení vyhne,protože už takhle je to čekání nekonečný. ![]()
To vám nezávidím, ty tlaky do žeber. U mě má mimi zřejmě pořád dost místa, tak je nepříjemný jen když se „protahuje“. Zato v noci mě úžasně začal bolet levý kyčelní kloub a ještě teď se sotva plazím po bytě. Spím totiž skoro celou noc na levém boku, na pravém mě pálí žáha
. Břicho mám obrovský ( naše dětská dr. si myslela, že nejdýl v září porodím
) a ostatní v okolí si myslí, že budeme mít dvojčata
. Dokonce jsem už vytáhla jedny hrozně starý boty na zip, abych si nemusela zavazovat tkaničky
a ohýbat se. A to mám TP až za 5 týdnů..
ahoj, ze zvědavosti jsem nakoukla (s termínem 27/12
) a jen vás chci uklidnit, „surfaktant“ se vytváří v plicích 34tt, od toho týdne jsou plíce již „dozrálé“ a dítě by nemělo mít závažnější problémy s dýcháním (předtím se píchá matce kortikoid na dozrání plic, takže pokud se to stihne, taky je to celkem OK..).
jinak je jasné, že je dobré vydržet co nejdéle
oficiálně je dítě donošené takové, které je porozené v TP +/- 2 týdny tedy 38-42tt. ale kamarádky co porodily 36+něco, neměly problémy.
Nataša píše:
ahoj, ze zvědavosti jsem nakoukla (s termínem 27/12) a jen vás chci uklidnit, „surfaktant“ se vytváří v plicích 34tt, od toho týdne jsou plíce již „dozrálé“ a dítě by nemělo mít závažnější problémy s dýcháním (předtím se píchá matce kortikoid na dozrání plic, takže pokud se to stihne, taky je to celkem OK..).
jinak je jasné, že je dobré vydržet co nejdéle
oficiálně je dítě donošené takové, které je porozené v TP +/- 2 týdny tedy 38-42tt. ale kamarádky co porodily 36+něco, neměly problémy.
Děkujuu
uklidnila jsi mě.Bude to dobrý,všechno dobře dopadne a za chvilku budeme mít naše andílky doma v postýlkách ![]()
Ahoj, tak se zase hlásím
Jste se holky rozjely nějak
Já se nějak od soboty necítím moc dobře, v sobotu v noci mě chytly šílený křeče, jakoby od žaludku, seděla jsem na wc a čekala, co bude
Pak to přešlo a šla jsem spát. Od té doby mě to trápí každé den, aspoň jednou za den mě to chytne, křeče od žaludku a průjem, třeba dnes jsem byla na velké straně už 2×, trochu se bojím, co by to mohlo být, jestli se u mě nechystá fakt už ten porod, minulý týden ze mě vylítnul ten hlen, teď zas tohle, jsem z toho trochu na nervy, nevím, co bude, co můžu čekat
Sbalená jsem, kdyby to náhodou přišlo.
Jj holky už se nám to blíží. Já jsu taky jak na trní, doktor straší že mě měkne čípek. A všichni ostatní že mě klesá břuch. A to jsme v 32 tt, říkám aspoň tak tři týdny ještě vydržet.Sama jsu zvědavá, každej večer ulehám s tím jak vše zvládnu. Už aby jsme měli vše za sebou. Mějte se zatím krásně pa
![]()
no musíme to hold vydržet…mě termín vychází na 40.týden.A ted jsem 33plus 4.A klido bych rodila v tom 38.tt.Doufám ,že nebudu přenášet,pač u předchozího těho u dcery jsem přenášela asi 4 den a tak mě vyvolávaly porod.Ale kdybych neměla chřipajznu a horečky ,tak mě ještě určo potrápijou
Ježíšmarjá holky, u vás všech to vypadá, že budete brzo rodit a já zase jako správná slonice budu těhu 2 roky
, nebo mi to tak aspoň připadá
. Nojo, neudělám nic, tak si říkám, že co má být, to bude.
Ještě vám napíšu, co dneska vyváděl ten můj malej milášek. Já byla zabraná do úklidu nádobí a on pěkně potichoučku, polehoučku ťapal po kuchyni. Najednou byl u odpadkového koše a něco jako zacinkalo. No běžím ke koši, ten lump mi tam stihnul naházet vykrajovátka a vidličky
. Aspoň už vím, kam se ztratily sponky na ubrus
.
Evi, nevěš hlavu, nevíš co bude, třeba nás ještě všechny předběhneš
A co se týká mě, kdoví co to je, tak nějak podvědomě cítím, že se něco chystá, třeba je to ale jen pocit
A přesně tak, jak píšeš, co má být, to bude
Teda, to je ale malej lumpík ![]()