Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Eva a Vašek:třeba to teď budeš moct posoudit.Uvidíš jak na tom budeš. Já zatím nemohu soudit. Dnes jsem byla na předporodním kurzu a promítali nám porod. No představovala jsem si to horší, ale věřím že když už to trvá několik hodin tak to musí být dost vyčerpávající. Sama uvidím, mám trochu obavy z té bolesti
tak snad to zvládnu.
Denizah píše:
Eva a Vašek:třeba to teď budeš moct posoudit.Uvidíš jak na tom budeš. Já zatím nemohu soudit. Dnes jsem byla na předporodním kurzu a promítali nám porod. No představovala jsem si to horší, ale věřím že když už to trvá několik hodin tak to musí být dost vyčerpávající. Sama uvidím, mám trochu obavy z té bolestitak snad to zvládnu.
Zvládneš to určitě
. Já se hlavně chci vyhnout vyvolávání. Ale na druhou stranu si říkám, zvládla jsem to jednou, přežiju i podruhé
. Dokonce už se začínám na porod těšit a to jakože hodně
.
ahojík holky ,tak já si říkám,že když jsem to zvládla jednou,dvakrát tak i potřetí…ale holky se to pěkně ted vleče co
vleče se to hrozně.....
včera jsem byla na ultrazvuku a krvi,jsem ve 32.týdnu…holky nevíte který termín je přesnější? Podle menstruace mi to vychází na 7,1,2011 a podle pohybů na 26,12,2010…? díky ![]()
myslím ,že přesnější je termín podle menses mě se ani na pohyby neptali.Švagrová už má hočičku tak jsem tetka
ale užila si měla vyvolávaný porod tak jen doufám,že u mě to půjde samo bez vyvolávačky.
jarmísek píše:
vleče se to hrozně.....včera jsem byla na ultrazvuku a krvi,jsem ve 32.týdnu…holky nevíte který termín je přesnější? Podle menstruace mi to vychází na 7,1,2011 a podle pohybů na 26,12,2010…? díky
Mě to nikdo ani nevypočítaval podle pohybů,já myslela,že se to už ani nedělá ![]()
Já mám termín 28.12. a dneska jsem 33+1 takže podle toho mi to vychází,že u tebe je správný ten termín 7.1.2011.
Neladanik píše:
myslím ,že přesnější je termín podle menses mě se ani na pohyby neptali.Švagrová už má hočičku tak jsem tetkaale užila si měla vyvolávaný porod tak jen doufám,že u mě to půjde samo bez vyvolávačky.
Gratuluju,teto
už aby jsme měly miminka taky u sebe ![]()
holky díky,tak to si ještě počkám
a to blbý porodný do toho,13tis mít nebo nemít
taky gratuluju tetě ![]()
jarmísek píše:
holky díky,tak to si ještě počkáma to blbý porodný do toho,13tis mít nebo nemít
taky gratuluju tetě
tak nikdy nevíš,kdy se miminku bude chtít na svět,třeba se nakonec narodí v prosinci ![]()
termín podle pohybu? to asi nebude moc přesné každá znás měla první pohyby jinak někdo už v 18týdnu a někdo až po 20.týdnu. Nejpřesnější termín je podle 1.screeningu který se dělá okolo 13týdne.
Hojky holky, tak to tu pročítám a děkuji z aodpovědi o té plodovce. Taky jsu prvorodička a že bych nebyla nervozní se říct nedá. Ale snad to nějak zvládnem, mám trochu strach i z těch bolestí, že budou trvat dlouho a já už budu rezignovat
ale snad se nestane ![]()
Denizah píše:
Hojky holky, tak to tu pročítám a děkuji z aodpovědi o té plodovce. Taky jsu prvorodička a že bych nebyla nervozní se říct nedá. Ale snad to nějak zvládnem, mám trochu strach i z těch bolestí, že budou trvat dlouho a já už budu rezignovatale snad se nestane
Zvládneme to všechny a pak dostaneme tu nejkrásnější odměnu
Ale taky z toho mám obavy,jako každá asi ![]()
Můj nepřítel mozek pořád přemítá, jak ještě dlouho budeme 2 v 1
.
Holky, co vánoční dárky? Máte už nakoupeno? My jsme teprve začali
. Malýmu jsme něco objednali, doufám, že to dorazí do konce týdne. Ale vymýšlet to ostatní, aby dárek udělal radost a mohli jsme si to dovolit
. Jsem z toho docela na větvi, většinou jsem během října nakoupila a nebo aspoň vymyslela, ale teď mám v hlavě „prázdno“. Jen plínky, oblečky, miminko a Vašík a miminko
…
ahoj holky tak zítra jdu na kontrolu ve 33,.tt.Jsem zvědavá co mi dr.řekne.No tak já už mám pomalu nakoupeno.Dneska jsme malý dceři Natálce ještě koupyli kolo má 3.A staršímu synovi mobil bude mít 7.Takže já už pomalu bych měla i balit dárečky,abych to pak stihla a měla nachystaný všechno......no jinač,dneska mám takovej divnej den,všechno mi padá,všechno mě štve,bolí…achjo pořád jen zkuhrám..no asi pomalu půjdu chrnět
Mě dneska taky čeká kontrola u dr. tak jsem zvědavá,co mi poví.Dárky nemám žádný a hlavně nesmím nikde lítat,musím odpočívat,takže vůbc nevím,jak to udělám.Jedině přes net,ale kdybych aspoň věděla co komu koupit ![]()
Největším dárkem pro všechny holt bude naše mimi ![]()