TP 26.12. (+ -)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21184
13.11.10 07:41

Taky si myslím,že to snížejí všem :cert: ale ta 3letá varianta se naštěstí nemění.A do té já půjdu,protože ve dvou letech bych tady neměla dítě kam dát a ty čtyři roky jsou zase nevýhodné.
Eva a V. to máš teda pravdu,člověk by si měl asi fakt dávat pozor na to,co si přeje,protože to přání se může vyplnit :think: Takže já si taky přeju,ať všechny porodíme kolem termínu,ať jsou mimi zdravá a spavá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
13.11.10 08:41

no já si bohužel jinou než čtyřletou variantu vybrat nemžu jelikož jsem čerstvě ze školy a nepracovala jsem v době otěhotnění tudíž nemám nárok na PPM :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21184
13.11.10 10:11
adrianaaa píše:
no já si bohužel jinou než čtyřletou variantu vybrat nemžu jelikož jsem čerstvě ze školy a nepracovala jsem v době otěhotnění tudíž nemám nárok na PPM :roll:

takže nedostaneš mateřskou a rovnou ti budou platit rodičák,tu 4letou variantu,jo?To nechápu,proč je to takhle udělaný :zed: Chtěla bych vidět ty panáčky,co to schválili,jak by vyšla s takovýma penězma!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
13.11.10 10:26

Takže i když porodím v prosinci, tak to bude tak, že těch 7600 Kč budu dostávat jen do 9 měsíců malýho? A pak už jen těch 3800 Kč? Někdo právě tvrdí, že to tak bude jen u těch matek, kterým se dítě narodí až v roce 2011, matkám, kterým se dítě narodí ještě letos, bude chodit 7600 Kč až do 21 měsíců dítěte :nevim: tak jsem z toho zmatená a nevím, co je teda pravda. Každopádně si ale u dr. „vydupu“ porod do Vánoc :mrgreen: A bohužel to tak je, že někteří si variantu rodičáku vybrat nemůžeme, bohužel, já budu mít automaticky 4letou variantu, proto bych uvítala, kdybych dostávala 7600 Kč až do 21 měsíců, ale kdoví, jak to teda bude :nevim: :-? Moc radost z toho teda nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
13.11.10 10:28

jj přesně tak…no chapu že tim chtějí zamezit nezaměstnaným líným ženským(např.romským že)aby jen celej život rodily děti a braly penítze od státu,ale doplatěj na to nejen oni…ja končila školu v červnu letos a těhu jsem od dubna,chtěli jsme s tim počkat ,ale osud tomu nechtěl;)mimochodem jsem jedna z miliona co otěhotněla při braní HA :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
13.11.10 10:29
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
13.11.10 10:33

Krácení (částečné) se přitom bude týkat i těch, kteří již nyní rodičovskou v pomalejší (čtyřleté) variantě čerpají a jejichž dítě je mladší 23 měsíců. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
13.11.10 11:41

Jasně, tak kvůli těm romkám to chápu, to by se jim líbilo, celej život nic nedělat a jen rodit děti a brát peníze. Je to ale nefér vůči nám ostatním, co by jsme pracovat chtěli, ale z nějakého důvodu nemůžeme :-( Pokrátí nám to a ono těch 3800 Kč je sakra poznat, vždyť kolik dnes všechno stojí peněz a třeba taková matka, co vychovává dítě sama, žádná sranda v dnešní době! :-? Ty jsi otěhotněla při HA? Teda, tak to seš asi první, co „znám“. Ale hlavní je, že jsi dodělala školu, že ti to tak vyšlo :palec: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21184
13.11.10 12:07

No ono ani těch 7600 není žádná výhra,taky nic moc peníze na tuhle dobu,ale 3800 to už je fakt extrém,s tím se nedá vyjít :think:
Tak to já znám asi dvě holky,co brali HA a otěhotněly a jedna už mimi má,druhá teprve čeká :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
13.11.10 20:54

Holky, já si taky nemůžu vybrat, jak dlouho chci být doma. Podle mě je tříletá varianta rodičáku ideální. Aspoň nějaké peníze a neodcházíš od dítěte brzo. Při představě, že budu muset dávat dvouleté dítko do jeslí, mi není moc do skoku :-( . Ale říkám si, že třeba vyhraju ve sportce a všechno bude jinak :mrgreen: .
Politiku a zprávy celkově přestávám sledovat, jsou tam jen samý negativa :poblion: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21184
14.11.10 07:49
Eva a Vašek píše:
Holky, já si taky nemůžu vybrat, jak dlouho chci být doma. Podle mě je tříletá varianta rodičáku ideální. Aspoň nějaké peníze a neodcházíš od dítěte brzo. Při představě, že budu muset dávat dvouleté dítko do jeslí, mi není moc do skoku :-( . Ale říkám si, že třeba vyhraju ve sportce a všechno bude jinak :mrgreen: .
Politiku a zprávy celkově přestávám sledovat, jsou tam jen samý negativa :poblion: .

No,to máš teda pravdu,lepší snad nic nevědět :-) Takže ty budeš doma 2 roky?To já bych tu ani neměla kam dítě dát,tady jesle nejsou a do školky dvou leté neberou.Takže jsem ráda,že můžu jít na ty 3roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
14.11.10 10:53

Já musím být doma jen na ty dva roky kvůli vysokým splátkám na byt :-( . Jinak tady máme jesle ve stejném domě, kde sídlí naše dětská doktorka, což mi přijde super :-D . A hned naproti je školka. V lednu se půjdu zeptat do jeslí i do té školky, kdy děti přihlásit, abych něco neprošvihla :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21184
14.11.10 12:11
Eva a Vašek píše:
Já musím být doma jen na ty dva roky kvůli vysokým splátkám na byt :-( . Jinak tady máme jesle ve stejném domě, kde sídlí naše dětská doktorka, což mi přijde super :-D . A hned naproti je školka. V lednu se půjdu zeptat do jeslí i do té školky, kdy děti přihlásit, abych něco neprošvihla :think: .

Tak to je super,když budeš mít mimčo kam dát,to tady u nás nejde.Musela bych si jedině platit paní na hlídání a to bych nechtěla a ani by se to nevyplatilo.Tak jsem ráda,že můžu jít na ty 3roky :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
14.11.10 12:19

Jj holky taky půjdu na tři roky. neměl by mi kdo hlídat, kdybych šla na dva. Manžel je u policie a taky mu sníží výplatu, tak se to pěkně sere a to máme úvěr, no když už tak už. Na zprávy se už ani nedívám, to by mě stálo nervy. Já bych je tam nahoře chtěla vidět s našíma platama. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21184
14.11.10 12:24
Denizah píše:
Jj holky taky půjdu na tři roky. neměl by mi kdo hlídat, kdybych šla na dva. Manžel je u policie a taky mu sníží výplatu, tak se to pěkně sere a to máme úvěr, no když už tak už. Na zprávy se už ani nedívám, to by mě stálo nervy. Já bych je tam nahoře chtěla vidět s našíma platama. :pocitac:

Přesně tak,mohli by si to zkusit,frajeři.Myslím si,že by s těma penězma nevyšli ani náhodou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí