Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
adeeelia píše:
My jsme měli v 32tt 1800g,říkala,že bude asi uplně normální miminko,kolem 3-3,5 kilatakže termín taky stejně jako já?já mám dle ms 18.prosince,dle utz 28.12
Já mám dle ms 28.12.
a podle utz to vypadá na 27.12.Ale podle doktorů to bude dřív,já bych se vůbec nezlobila,když to nebude o moc.Třeba začátek prosince už by byl v pohodě.
Vybrali jste moc hezké jméno ![]()
jé,děkujeme,vy taky,moc se mi líbí i Amélie i Amálie,ale vyloučili jsme je kvůli příjmení
no,já si taky říkám,že by se mohla rozhoupat třeba kolem toho 28-tého,abychom už na Ježíška byli ve třech ![]()
Taky díky,bude to Amélie,ale stejně se jí bude říkat i Amálko
Už vidím,jak budou tady v porodnici na to jméno koukat ![]()
tak Stela taky není zrovna obvyklé a kolikrát jsme zažili prapodivné reakce typu:a proč tohle jméno?…to jsou otázky..no protože se nám líbí
takže na názory ostatních se vyprdnout a stát si za svým..Amélie z Montmartu je náhodou fakt pěkné ![]()
To jo,lidi to moc nechápou,ale co je nám do nich
Pro kluka jsme měli Maxmiliána a to jsme zase poslouchali,že Max je každej druhej pes ![]()
Stela je hezký jméno,ať si říká kdo chce co chce..
Adeeelia: já jsu v 35tt ale původně ve 34tt doktor se upsal, nebo malá je větší. Zatím ani nevím jak je velká, teď mi ultrazvuk nedělal a když jo tak se vždy zapomenu zeptat. Vždy mě stačí když řekne že je malá v pořádku. Jinak včera mi monitor ukazoval už nějaké kontrakce, ještě se mě ptal jestli mi tvrdne bříško. Říkám mu že nic necítím a je mi skvěle. Tak teď denně musím pít magnésko
a kdyby něco tak hned do nemocnoce.
Jinak taky bych se nezlobila kdyby jsme tak kolem 10.12. už jeli a na Vánoce byli už ve třech.
Holky máte pěkné jména, naše holčička se bude jmenovat Janička, taky se mě každej ptá proč zrovna takové obyčejné jméno
ale právě že je obyčejné a české se mi líbí, máme české příjmení tak se to i hodí.Takže držím palce ať to ještě chvilku vydržíte ![]()
Denizah píše:
Adeeelia: já jsu v 35tt ale původně ve 34tt doktor se upsal, nebo malá je větší. Zatím ani nevím jak je velká, teď mi ultrazvuk nedělal a když jo tak se vždy zapomenu zeptat. Vždy mě stačí když řekne že je malá v pořádku. Jinak včera mi monitor ukazoval už nějaké kontrakce, ještě se mě ptal jestli mi tvrdne bříško. Říkám mu že nic necítím a je mi skvěle. Tak teď denně musím pít magnéskoa kdyby něco tak hned do nemocnoce.
Jinak taky bych se nezlobila kdyby jsme tak kolem 10.12. už jeli a na Vánoce byli už ve třech.
Holky máte pěkné jména, naše holčička se bude jmenovat Janička, taky se mě každej ptá proč zrovna takové obyčejné jménoale právě že je obyčejné a české se mi líbí, máme české příjmení tak se to i hodí.Takže držím palce ať to ještě chvilku vydržíte
Janička je moje maminka
A doktor neříkal,jestli se otevíráš nebo se ti zkracuje čípek?To mě právě s tím strašej
ale taky bych brala být už na Vánoce být ve třech
Tak máš taky Magnosolv,ten rozpustný prášek?Mě doktorka řekla,a´t beru jeden denně a minulý týden povídala,ať si beru dva,ale že je po něm průjem.Což teda měla pravdu.
Ahoj, tak zas přispěju pár řádků
Já jsem poslední dobou líná už i psát
K těm jménům, ty jsou pěkná, jak to tak sleduju, tak vás tu většina čeká holčičku
Já čekám kluka a jméno ještě pořád nevím, teda - vím, ale nemůžu se rozhodnout
A pro holčičku vůbec nevím, když musím vyplnit jméno i pro holčičku
A ten můj raubíř tam sebou šíleně mele, někdy si říkám, co tam dělá v tom břichu, teď asi cvičil nebo co, ale už je klídeček
Jinak už máme kočárek, teda ještě je v obchodě, může tam zůstat do porodu, no teda max nějak cca do 20. 12., pak už budou mít v tom obchodě zavřeno, doufám, že do té doby porodím. No a pokud ne, vyzvednout se bude muset tak i tak ![]()
Ahoj Evi
a mezi kterými jmény se rozmýšlíš?My máme kočárek ve sklepě,původně jsme si ho chtěli nechat normálně doma,ale všichni z rodiny pořád mluvili o té pověře
tak jsme teda poslechli a dali ho pro klid do sklepa ![]()
Já už bych ho nejraději měla doma, ten kočárek, ale je tu ta pověra a když je ta možnost ho nechat v obchodě, jen ať je zatím pěkně tam
Rozmýšlím se teď (a doufám, že si jiné už neoblíbím, to bych se nerozhodla nikdy) mezi jmény Dominik, Daniel a Michal, zatím vede Míša
A pro holku asi jediný, co se mi líbí a hodí se k příjmení (podle mě teda) je Nela. Kdyby to bylo na mě, já bych jméno pro holku nevyplňovala, 100% to u nás bude kluk ![]()
my máme kočárek u rodiču:)jinak ta moje mala sebou taky mele že mám pocit že jsou tam tak tři
do toho třikrát za den škytá..takže si s ní užiju
jinak hlasím se z KO…od minuleho týdne se nic nezměnilo pořád CS6 ani sem nepřibrala,ale ono na ty jejich vaze to pulkilo vydět stejně není
brali mě stěr na kultivaci a příští týden opět nástup tak doufám že bude vše OK
měřili mě i pánev a to vypadá asi taky dobře
jinak začínám bejt celkem nervozní z porodu ![]()
Tak nervózní z porodu začínám být taky, nejsi v tom sama
Budete mít Nellu? To by taky šlo, Nela nebo Nella
A svátek má stejně jako Nela, nebo jak to je? ![]()
Nelu mám ségru,její přítel je Michal,Dominik jsem se měla jmenovat já,kdybych byla kluk.A o Danielovi jsem prvně přemýšlela,když jsem ještě nevěděla,že čekáme holčičku
Tak ať se rozhodneš jak chceš,tak všechna jména jsou pěkná ![]()
adrianaaa píše:
my máme kočárek u rodiču:)jinak ta moje mala sebou taky mele že mám pocit že jsou tam tak třido toho třikrát za den škytá..takže si s ní užiju
jinak hlasím se z KO…od minuleho týdne se nic nezměnilo pořád CS6 ani sem nepřibrala,ale ono na ty jejich vaze to pulkilo vydět stejně není
brali mě stěr na kultivaci a příští týden opět nástup tak doufám že bude vše OK
měřili mě i pánev a to vypadá asi taky dobře
jinak začínám bejt celkem nervozní z porodu
Malá taky škytá často,asi tak 4krát-5krát denně
Gratuluju k dobrým výsledkům
Vy už jste v pohodě,kdyby se teď mimi narodilo.