Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Deni,tak to jo,to se zeptej,já taky vždycky na všechno zapomenu,ale chtěla jsem vědět kolik váží,když strašej s tím předčasným porodem,tak abych věděla jak na tom mimi je.Doktorka říkala,že i kdyby se o něco spletla,tak že přes 2kg má určitě,tak doufám,že ještě vydržíme,aby stihla něco přibrat ![]()
Já když jsem se dívala na svoje bříško, tak mi ani nepřišlo tak velký (myslím pohled od shora dolů
), dokud jsem neviděla svůj odraz ve výkladní skříni
. To jsem názor na svoji velikost hned poopravila. Jinak se snažím zrcadla míjet bez povšimnutí, jinak bych asi upadla do deprese
.
Evula82 píše:Pohled z boku je děsnej, připadám si jako tank
![]()
to já taky,to je přesný
![]()
jj holky za zhora mi to taky tak hrozný nepříjde a jak mám břicho popraskané.děs a hrůza a to se od druhého měsíce pravidelně několikrát za den mažu.No ale říkám si že kdybych to nedělala mohlo to být horší.
Deni,tak to je mi líto,že ti bříško popraskalo
mě teda zatím ne,ale co není může být.A to mažu pouze jednou denně po sprše,ale slyšela jsem,že je to celkem jedno,že někomu prostě popraská i kdyby se mazal 100krát denně.No teď jsi mi to připomněla,tak jdu na to ![]()
Tálinka: jj běž já už to mám za sebou. Bavila jsem se o tom s doktorem a ten taky říkal, že ti nepomůže ani svěcená když na to trpíš. Tak že bříško mění barvu pomalu na fialovou,aspoň se mi bude hodit ke koupelně, dneska jsme byli koupit barvu a budem líčit. Tak se děsně těším. Jen si nemohu vzít pomale ani plavky když jdu plavat, mám dvoudilné a mezi maminama co mají keásné pupíčky tak pěkně svítím ![]()
Deni,z toho si nic nedělej
Hlavně,aby miminka byla zdravá,na ničem jiném nezáleží.Ale taky si někdy říkám,že by je mohli nosit radši chlapi
Myslím,že by dost fňukali ![]()
To máš pravdu, hlavně aby mimi byly v pohodě. Jsem říkala že bych to klidně odrodila, jen kdyby to chlapi odnosili.
Ale na jednu stranu dobře, by jsme s něma těch 9 měsíců nevydrželi
![]()
Denizah píše:
To máš pravdu, hlavně aby mimi byly v pohodě. Jsem říkala že bych to klidně odrodila, jen kdyby to chlapi odnosili.Ale na jednu stranu dobře, by jsme s něma těch 9 měsíců nevydrželi
![]()
No to teda asi ne,to bysme pořád poslouchali,co je kde bolí atd.
![]()
Denizah píše:
Jj stačí když mají občas rýmečku. Horší jak malé děti
Teď se valím na procházku, sice mě už asi 3 dny tvdne břicho,ale potřebuji se protáhnout. Si nedokážu představit že bych měla ležet. zítra jdu nakontrolu tak uvidíme co nám doktor poví a jestli nás změří jak rosteme.to by bylo na čase
Abych byla v klidu kdybych náhodou začla rodit dřív
holky ani nevíte jak se na ten porod těším. Dřív plná strachu a teď se to nějak otáčí ![]()
Denizah píše:
Teď se valím na procházku, sice mě už asi 3 dny tvdne břicho,ale potřebuji se protáhnout. Si nedokážu představit že bych měla ležet. zítra jdu nakontrolu tak uvidíme co nám doktor poví a jestli nás změří jak rosteme.to by bylo na časeAbych byla v klidu kdybych náhodou začla rodit dřív
holky ani nevíte jak se na ten porod těším. Dřív plná strachu a teď se to nějak otáčí
Ty se máš,já si můžu nechat o procházce leda tak zdát
Tak hlavně na sebe dávej pozor.Zítra se určitě zeptej,kolik mimčo váží,už bude mít určitě celkem dost ![]()
A s tím porodem máš pravdu,já jsem se vždycky strašně bála,teď teda taky mám obavy,to je jasný,ale těším se na to.Stejně nás to nemine,tak co se dá dělat
A konečně budeme mít svoje miláčky u sebe ![]()
ahoj ![]()
taky se mezi vás trochu řadím, s TP 27.12.
ale nějak se víc vypisuju ve svých oblíbených kočárkových diskuzích ![]()
co se týká strií na bříšku, nepomůže nic, je to geneticky podmíněné, když jsou sklony, můžete se mazat třeba 30× denně a stejně se udělají.. bohužel..
jinak vám dělají dr. utzv častěji? já měla „jen“ 22tt v podolí a 32tt u své dr. a to mi řekla váhu. jinak ne.. ani u prvního jsem je neměla v II a III TM častěji..
jinak magnesium, to je vám úžasná věc… já beru ale trochu homeopatickou dávku na těhotnou, která se dává normálně jko prevence u netěhotných a moc mi pomáhá na jeden z neduhů těhotenství a tím je zácpa.. (ale pravda že si nedovedu představit těch aasi 8 tabl, které se předepisují..
to by mě roztrhlo..
)
mně se třeba prcek hrozně protahuje, jako si dělá místo a vždycky půlka břicha hrozně ztvrdne a dá se vyhmatat, co tam zrovna má, je to docela sranda, ale bolí to.. to od prvního neznám, ten prováděl jinčí kousky.. (měla jsem strach že porodím pupíkem
jak z filmu vetřelec
)
a těhotenské kalhoty? ty já miluju!!!!! keéž by takové dělali i pro netěhotné..
úžasně pohodlné, hezky se natáhnou podle toho, jak se člověk zrovna nají u večeře
nikde vám netáhne na záda..