Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Denizah píše:
Tálinka: asi jo, nevím jestli to byl ono.Nakonec, to donosíš do termínunebo si to vyvoláš a budeš to mít aspoň zasebou
uvidíš. já mám teď nějakou chřipajznu, tak snad mě to nechytne, nemám vůbec sílu bych to asi neodrodila. Jsu ráda že se doplazím na záchod a zpět do postele.
Tak odpočívej a pij čajíky s citrónem,ať jsi brzo fit,kdyby to přišlo ![]()
Ahoj holky, začínám venku mrznout. Ta jediná bunda, kterou zapnu, je sice vyteplená, ale zimní holt není. Jinak se cítím jako velryba, nebo spíš kombajn
, jsou to děsný obstrukce, než se otočím, nebo vylezu z pelíšku. Už mám nahoře 15kg
. Teď o víkendu má manžel denní (od 6 do 18 hod.) a tak s Vendou budeme dělat větší úklid, akorát tentokrát co uděláme, to uděláme, radši už neplánuju
.
Denizah - já si obvykle vezmu rozpustný vitamín C, na chřipku mi to zabere a můžou ho těhule i kojící mamči.
ahoj,
týjo, CS 7? než se narodil Vojta, tři dny předtím jsem měla 6.. ![]()
teď s druhým zatím CS 3.. ale mám neodbytný pocit, že se tam dole vytrvale něco děje..
nebo možná doufám.. (teda jako ne hned teď, ale tak za těch 14 dní by se mi to líbilo..
)
měření pánve mi s Vojtou nedělali, teď jo, ale v těch číslech se stejně nevyznám.. ![]()
na chřipajznu nejlepší vitamín C, v kombinaci se zinkem. zinek forte, céčka aspoň 500mg, na počátku nejlépe 1000mg, celaskon je většinou v tabletách o síle 250mg..
Holky díky za rady, dneska jsem zblajzla síťku mandarinek, teď se chystám na jabka a beru ještě nějaké mulťáky.
Jinak v tom CS se nějak nevyznám mám tam napsáno CS Zb ale nevím co to znamená, zatím žádná čísla, tak se asi zatím nic neděje.
jinak v neděli u nás otvírají adventní trhy a rožínají strom tak se chci jít podívat, bude i doprovodný program. Teda pokud už mi bude líp.Teploty naštěstí nemám tak uvidíme,ale když to nebude 100% dobrý tak raději zůstanu doma.Jinak manžel je strašně hodnej a pomáhá mi už i s uklidem.
Deni - CS skore je soubor čísel, které vyjadřují nález „tam dole“. každé kriterium se hodnotí 0, 1,2 a ta kriteria jsou konzistence čípku, zkrácení čípku, směr čípku, dilatace hrdla, naléhání plodu, .. no a ty body se sčítají.. a z toho pak vyjde to celkové číslo.. pravdou ale je, že hodně dr. se tím nezabývá… s prvním mi dr. CS bikdy nepsal, to až v podolí vžýdycky napsali jen celkové číslo. moje současná dr. poctivě boduje už docela dlouho… líbí se mi to, prootže aspoń vím, co se tam děje.. ![]()
a fakt zkus k céčku ještě ten zinek.. (nejlépe forte), u nás se vyplácí a věříme na něj ![]()
a co ještě můžu doporučit. probiotika. muž našel nějaké studie mluvící pro to, že když žena v posledních 4týdnech těhotenství užívá probiotika, má to příznivý efekt na mimčo.. (a koneckonců, podporuje to i trochu imunitu, střeva jsou důležitá…) - nejlevnější je lacidofil, ale musí být v lednici..
Ahoj všem, tak já mám termín 20.12.2010 a mám-li být upřímná, tak by mi vůbec nevadilo porodit dřív a na Vánoce už být doma pod stromečkem s prckem a mýma dalšíma dětma, nechci jim kazit Ježíška tím, že nebudeme všichni doma. Ale jsem chronická přenašečka, takže možná to ani letos nestihnu
![]()
zuztomas píše:
Ahoj všem, tak já mám termín 20.12.2010 a mám-li být upřímná, tak by mi vůbec nevadilo porodit dřív a na Vánoce už být doma pod stromečkem s prckem a mýma dalšíma dětma, nechci jim kazit Ježíška tím, že nebudeme všichni doma. Ale jsem chronická přenašečka, takže možná to ani letos nestihnu![]()
Ahoj
a co říká doktor,jak to podle něj vypadá?Třeba už budete doma.Já bych taky chtěla být už s malou doma a podle doktorů asi budeme,hrozí mi předčasný porod od 32.týdne,musíme ležet
ale už jen do úterý
Tak uvidíme,jestli to tak bude.
Ahojky holky,tak včera večer už jsme málem jeli x) bolesti po dvaceti minutách pak po patnácti ,už už jsem chystala tašku a začlo to po třech pak zas po deseti..no nakonec jsem usla a ted je to fajn,malá tam sebou pěkně mrskala chudaček…dneska už je zase celkem v klidu ale pekne me uz bolí jak e me tam roztahuje
ja vždy byla drobnější a prcek má už 3100kg..:) cejtim je pěkně dole jak tlačí na močák tak to je někdy taky pěkná bolest zvlášť když si lehnu
ale snad už to bude brzy zanáma
jinak mám strašnou radost tady u nás v Hk nádherně nasněžilo ![]()
adrianaaa píše:
Ahojky holky,tak včera večer už jsme málem jeli x) bolesti po dvaceti minutách pak po patnácti ,už už jsem chystala tašku a začlo to po třech pak zas po deseti..no nakonec jsem usla a ted je to fajn,malá tam sebou pěkně mrskala chudaček…dneska už je zase celkem v klidu ale pekne me uz bolí jak e me tam roztahujeja vždy byla drobnější a prcek má už 3100kg..:) cejtim je pěkně dole jak tlačí na močák tak to je někdy taky pěkná bolest zvlášť když si lehnu
ale snad už to bude brzy zanáma
jinak mám strašnou radost tady u nás v Hk nádherně nasněžilo
no tak jsme na tom asi podobně,mě teda v noci nic nebylo,ale od rána mě pobolívá bříško,prvně to bylo v kuse,pak začaly nějaké intervaly,ale moc chytrá z toho nejsem.Dala jsem si vanu,to bylo dobrý,ale jak jsem vylezla,tak to bylo spíš snad horší
Pak mě to přešlo úplně a teď už je to zase zpátky.Mimi cítím normálně,tak vůbec nevím,jestli jsou to poslíčci,nebo co.Ještě jsem letěla 3krát na záchod a průjem,tak nevím jestli je to z toho magnézka,nebo co zase
A když ležím a malá se začne hýbat,tak mi to občas přijde,jako že je už přímo tam dole.Ach jo,to budou ještě nervy,než opravdu porodíme ![]()
Tálinko, vydrž do úterý, už to jsou jen 3 dny
, to zvládneš!
Dneska mě poprvé za tohle těhotenství bolely záda při chůzi. Asi to bylo po tom úklidu, ale jinak si gratuluju, jak to dobře jde. Možná za to může i ten podpůrný pás, co od září nosím jako druhou kůži
. Občas mě taky pobolívá bříško jako při ms, ale poslíčky nebo dokonce kontrakce to opravdu nejsou. Před pár dny mi manžel nasadil brouka do hlavy, prý Toník je hezký jméno, ale Antonín se mu zdá divný. Přesně to jsem mu říkala, když vybral jméno Václav
. A to jsem po něm od srpna chtěla, aby vzal kalendář a nějaký jména vybral. Teď už má smolíčka, protože já se už těším na Toníčka, nebo Pavlušku
.
Eva a Vašek,Toník je hezký jméno a hotovo a ať do toho manža už teď nešťourá,když se k výběru neměl
Já bych si Amélii a Maxmiliána už taky nenechala vymluvit,ale přítel taky ne,takže super.
No,snad se ten porod ještě nechystá,kdyžtak si zajdu k dr. už v pondělí,ať mě prohlídne,jestli se něco změnilo,když budu cítit to bříško pořád.
Ahoja co říká doktor,jak to podle něj vypadá?Třeba už budete doma.Já bych taky chtěla být už s malou doma a podle doktorů asi budeme,hrozí mi předčasný porod od 32.týdne,musíme ležet
ale už jen do úterý
Tak uvidíme,jestli to tak bude.
Ahoj
v pondělí jdu na první poradnu do porodnice, ale můj doktor mi na poslední kontrole s úsměvem oznámil, že se vůbec nemusím bát, že předčasný porod u mne opravdu nehrozí
chtěl mě tím uklidnit, ale já bych ho za to nejraděj nakopla
uvidím v pondělí. Dělám co jde, procházky, uklid, maliník, sex a ani náznak ani poslíček a to nechci rodit dřív, stačilo by v termínu, to bych byla na Ježíška doma ![]()
Jejda mane holky tak to mi uvidíme. Doktor asi sám neví,jednou to bude v termínu(31.12.) podruhé už v půlce prosince a teď zase na vánoce
Ale je pravda že tvrdneme několikrát za den, jednou byli asi i poslíci,jelikož jsem trávila jednu noc ve sprše a boleli mě bedra a břuch,břicho klesá a klesá. Ale na jednu stranu bych taky ráda rodila tak nějak před vánoci, aby jsme pak už byli doma. Nervy začínají pracovat,uvidíme co nám řekne zítra doktor. ![]()
Zuztomas,třeba to fakt vyjde a miminko bude chtít být taky na Ježíška doma
A první dvě děti jsi rodila po termínu přirozeně,nebo byla vyvolávačka?
Denizah,doktoři spíš tak tipují,kdy to přijde.Mě jak strašej od 32.tt předčas. porodem,tak když jsem se jí na poslední KO zeptala,jestli jako není šance,že porodím na termín,tak mi řekla,že je,že stát se to může,ale nemyslí si to ![]()