Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
já mám manžela na kamionu a doma je jen o víkendech..Chtěla bych ho u porodu ale já si asi nevyberu …A když tam nebude manžel tak tam budu mít jeho mamku..máme spolu dobrý vztah a nechci tam být sama…vždycky jsem chtěla být u porodu sama ale jak se to blíží tak si to že bych tam měla být sama neumím představit…Dneska jsem měla křeče v podbříšku tak se stěhuju k mamce protože jsem doma sama..Na jednu stranu mám strach ale na tu druhou se moc těším a mám obavy aby vše bylo ok..A pořád nemůžu uvěřit že za pár dní budu MÁMA…
Ahoj,jsem tady nová a chtěla bych se sváma podělit o zkušenosti v těhotenství.Taky budu mít prosincové miminko,první TP podle MS mi vychází 2.12 ale zatím se nic neděje a podle UT u pana doktora mi to vychází 20.12 ale podle velkého ultrazvuku s nemocnice mi to vychází 23.12 tak si mám asi vybrat
.Tak jsem docela zvědavá kdy si to malej vybere,jinak čekám chlapečka.Zítra začínám 37tt.Taky se strašně těším na malého ale na vánoce bych ho chtěla mít už doma.A jak si píšete o tom sněhu tak tady u nás je ho dost a pořád sněží ![]()
mytri píše:
ahojky já mám termín 25.12.A už ted se bojím kdy mě to veme..pořád mě pobolívá bříško a vnoci skoro nespím..Jsem prvorodička a nevím co mě vlastně čeká..
Ahojky, já o den později a jsem na tom stejně jako ty, břicho taky pobolívá a ty noci, ach jo. A když už spím, tak se mi zdají fakt divný sny, hodně divný ![]()
A jinak třeba já budu u porodu asi taky sama, chci být sama, myslím si, že to není zase takovej zážitek, aby u toho byl někdo jinej ještě, ať je to kdokoliv, já si to radši odtrpím sama, snad to zvládnu ![]()
no jo, prosinec je tady a s ním zima.. brrr. tady je jak na sibiři.. doufám, že pindě si počká na příhodnější počasí.. máme dohodu, že po 4.12. si může dělat co chce, ale možná to ještě přehodnotím
![]()
(manžel teď 1,3 slouží, tak proto 4…) - prootže já bych ho u porodu mít chtěla, nejen proto, aby byl se mnou, miminko hnedka viděl, ale taky, přiznám, aby tam byl kdyby něco, prootže prostě jemu jako dr. věřím jedině
![]()
je ale pravda, že dřív tatínci viděli děti jen z okna a pak až doma.. a taky to naše mámy zvládly..
misacku, neboj se, kurzy jsou podle mého nanic
musíš se svěřit porodní asistentce, ona tě povede a bude to OK.jen se jí ptej.. já jako prvorodička nevěděa nic, dýchat mě naučili na sále, tlačit taky, kojit mě učily sestry na šestinedělí.., přebalovala jsem prvně v životě až svého Vojtu, koupání to samé, všechno jsem se naučila rychle a až po porodu.. a v pohodě!! ![]()
Ahojky holky tak se hlásím po delší době.Dnes jsem byla na utz. ve 36plus 6 a malá má 2850 kg,to nebude asi drobek.A potvrdil mi doktor a aji mám fotečku pipiny,že tam taaa hooolka je.Občas už mě taky pobolívá břicho a tvrdne…Byla bych moc ráda už byla na Vánoce doma
ANETG píše:
Ahojky holky tak se hlásím po delší době.Dnes jsem byla na utz. ve 36plus 6 a malá má 2850 kg,to nebude asi drobek.A potvrdil mi doktor a aji mám fotečku pipiny,že tam taaa hooolka je.Občas už mě taky pobolívá břicho a tvrdne…Byla bych moc ráda už byla na Vánoce doma
Tak to je dobrá váha,ne?Mě řekla doktorka ve 34+1,že má malá 2440 g Ale stejně je to jen odhad..Teď koukám,že píšeš,že má mimi 2850kg
tak to fakt nebude drobeček ![]()
ahoj holky,tak my byly na kontrole včéra a 36tt máme odhad 2900g,tak jsem zvědavá,kolik nakonec bude mít ![]()
jo tak to je skoro stejně a jak píše Tálinka tak je to fakt jen odhad…no jsem zvědavá no.Já jdu příští týden ve středu na první monitor a kontrolu zas…tak kdyby mi dr řekla,že se to chystá,tak bych se nezlobyla…už by na to měla aji váhu malá…Příjde mi to dost no nevím…Jsem těhotná už potřetí a ty dvě děti měli oba kkolem 3200 kg.Když si vemu,že termín podle ms mám 16.12 PODLE MS 29.12,tak malá bude mít víc jak 3,50 kg.Doufám,že ne víc…
To já když jsem byla na kontrole a vážili mi malého tak jsme měli v 32+5-1960g tak nevím jestli je to akorád nebo málo.Teď už jsem 36+6 tak zatím nevím kolik má ale asi v pondělí se to dozvím.Jo chtěla jsem se zeptat když mě sem tam docela bolí stydké kosti tak to asi znamená že se hlavička pomalu tlačí dolu co?Vůbec nevím co všechno znamená,jsem prvorodička tak se radši ptám
To já mám první termín podle měsíčku 2.12 a podle ultrazvuku 23.12
Tak to gratuluji jak hezky rostete. malá má v 35tt cca 2600 tak uvidíme jak nám ještě povyroste.
Ahoj holky,
přidávám se k vám s TP 24.12.
i když kdo ví, celou dobu ukázkové těhotenství a na poslední kontrole najednou panika, že malá má 2kg a ještě se otočila koncem pánevním, ale asi jako každá bych už chtěla být na Vánoce doma!
Tak užívejte sněhu a prosince- už se to blíží!:)
Dobré ráno,taky je u vás zima jak v Rusku?
Tady máme -8 st. brrr.
Je mi trošku líto těch našich mimineček,narodit se do takový zimy,ale my je pak krásně zachumláme a budou jako v bavlnce
Každý to říká jinak,ale je to pravda,že se s novorozencema smí ven do -5 st?
Jj Talinko každej to říká jinak. V letě taky nemůžeš ven když tam jsou vedra,abys je neuvařila.Tak si nevybereš.Jen v zimě se máš kam schovat v létě ne, to je pařák všude.Tak si myslím že to máme ještě dobrý.
Denizah píše:
Jj Talinko každej to říká jinak. V letě taky nemůžeš ven když tam jsou vedra,abys je neuvařila.Tak si nevybereš.Jen v zimě se máš kam schovat v létě ne, to je pařák všude.Tak si myslím že to máme ještě dobrý.
To je pravda,ono narodit se do 30st. veder je taky pěkně na prd.Takhle aspoň můžeme s miminkama zalézt domů a bude jim fajn ![]()