Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
nataša. díky za info ohledně CS.On mi tam žádné čísla nepíše,ale když tak se ho optám ![]()
Tálinka: jj nokdo neví jistě kdy to příjde, na jednu stranu chci být na vánoce doma.Ale když to příjde tak to příjde, s tím nic nenadělám. Je fakt že se těším, možná už hrajou trochu nervy jak takovej porod probíhá.Můžeš mít načtený co chceš,ale skutečnost je skutečnost
a pak ten pobyt v nemocnici
Tak hlavně aby bylo vše v pořádku.
Deni,určitě to zvládnem,nic jinýho nám stejně nezbyde
Máš pravdu,že nemá cenu si to nějak představovat,prostě to nějak bude a pak už budeme mít miminka u sebe
Ten pobyt v porodnici mi ani vadit nebude,jak už jsem tam nedávno ležela,tak jsem zjistila,že sestřičky jsou tam fakt super a se vším maminkám pomáhají.Ale doma je doma,to je jasný ![]()
tálinka píše:
Zuztomas,třeba to fakt vyjde a miminko bude chtít být taky na Ježíška domaA první dvě děti jsi rodila po termínu přirozeně,nebo byla vyvolávačka?
Obě děti mi museli vyvolat, jinak bych je nosila dodnes. Nikdy ani poslíček, ani centimentr otevření, nic a obě vyvolávali až na 42+0 a vůbec se jim nechtělo.
Tak máme krásně nasněžíno, ten pohled, jako v pohádce
Jdu ještě do postele, poslední dobou se ze mě stává lenoch
A nějak málo cítím pohyby, asi má prcek už málo místa, kéž by se mu už chtělo na svět, prosinec co nevidět a Vánoce taky, tak uvidíme
zuztomas píše:tálinka píše:Obě děti mi museli vyvolat, jinak bych je nosila dodnes. Nikdy ani poslíček, ani centimentr otevření, nic a obě vyvolávali až na 42+0 a vůbec se jim nechtělo.
Zuztomas,třeba to fakt vyjde a miminko bude chtít být taky na Ježíška domaA první dvě děti jsi rodila po termínu přirozeně,nebo byla vyvolávačka?
To je zvláštní,asi se jim u tebe v bříšku moooc líbilo
Tak ti moc přeju,ať se Michaelce chce ven v termínu ![]()
Evula82 píše:Tak máme krásně nasněžíno, ten pohled, jako v pohádce
![]()
A nějak málo cítím pohyby, asi má prcek už málo místa, kéž by se mu už chtělo na svět, prosinec co nevidět a Vánoce taky, tak uvidíme
U nás je taky hezky nasněžíno,ten první sníh se mi líbí,když je všechno čisté,ale pak už to nestojí za nic
zlatý jaro,léto ![]()
Tak moje malá Amely včera tak řádila,až mě z toho bolelo břicho,asi tancovala,nebo nevím,ale už to bylo fakt moc.Ale zase jsem moc ráda,že o sobě dává vědět,že je v pořádku ![]()
Evula82 píše:Tak máme krásně nasněžíno, ten pohled, jako v pohádce
![]()
to je pravda, takhle z okna pohled jako v pohádce, ale ta silnice už je horší… ranní odjezd do školky by asi byl horor, kdyby nevezl švagr (chodí se sestřenkou do jedné školky) a nezastavil na kopci a mi vyšlápli nahoru.. pěkně to klouže..
já nemám v praze moc ráda zimu. teda, kdyby mohl být sníh jako na trávě a tak, a silnice zlstaly suché.. to by se mi líbilo
ale vloni jsme museli párkrát nasadit i řetězy, abychom vyjeli vůbec na hlavní..
a docela se toho teď děsím.. ![]()
Deni - mi taky minulý dr. nic nepsal.. a ono je pravda, že to souhrnné číslo prdlajs vypovídá, podle mého je důležitější každé jednotlivé.. sestřenka měla CS 7 jak dlouho a rodila 42tt.
ale zkus se zeptat!! musíme být zvědavé ![]()
Ahoj ženy
, včera jsme se s Vašíkem byli podívat na rozsvěcení stromečku (bylo psáno v 17hod.), ale nakonec zdržovali a strom rozsvítili až po půl šesté
. Venda byl naštěstí důkladně nabalenej, ale já vymrzla. Dneska od rána chrchlám, je mi všelijak, z nosu teče a bolí lebka. A to mám jít příští týden rodit
. Nejradši bych si nafackovala
. Nevíte nějaký zaručený recept na suchý dráždivý kašel?
zuztomas píše:tálinka píše:Obě děti mi museli vyvolat, jinak bych je nosila dodnes. Nikdy ani poslíček, ani centimentr otevření, nic a obě vyvolávali až na 42+0 a vůbec se jim nechtělo.
Zuztomas a jak dlouho po začátku vyvolání jsi porodila? Mě jen při slově vyvolávání naskakuje kopřivka
.
Eva a Vašek píše:
Ahoj ženy, včera jsme se s Vašíkem byli podívat na rozsvěcení stromečku (bylo psáno v 17hod.), ale nakonec zdržovali a strom rozsvítili až po půl šesté
. Venda byl naštěstí důkladně nabalenej, ale já vymrzla. Dneska od rána chrchlám, je mi všelijak, z nosu teče a bolí lebka. A to mám jít příští týden rodit
. Nejradši bych si nafackovala
![]()
. Nevíte nějaký zaručený recept na suchý dráždivý kašel?
A jéje,tak to nevím,co by ti fakt pomohlo
snad se z toho brzy dostaneš.Já pořád cítím ten podbřišek,celý den mě pobolívá a v noci nic.Škoda,že ty poslíčci stejně nic neříkají o tom,kdy vlastně bude porod ![]()
Tálinko, uvidíš v úterý po kontrole, pak už nebudeš muset ležet, jestli jsem to pochopila správně. Amálka se už nemůže dočkat a určitě chce být na Vánoce taky doma
.
Na Ko jdu až ve čtvrtek,ale hýbat se můžu od zítřka,to už by mě nikam nevezli,kdyby se to rozjelo
Já už se na žabku taky moc těším ![]()
Eva a Vašek : 8. 12. jsi psala, že jdeš rodit, že? Na ten kašel nic nevím, suchý dráždivý kašel je hnus, taky jsem ho několikrát měla, ale to jsem nebyla těhotná, brala jsem kapky proti kašli, teď nevím, co by mohlo pomoct, snad si vařit čajíky s citronem a když to půjde, tak ležet
Ty se máš, 8. už to budeš mít za sebou, já jdu 8. ještě do poradny, ale tak mě někdy přepadne myšlenka, jestli tam ještě vůbec půjdu, kdyby to přišlo dřív ![]()
Evula82 píše:
Eva a Vašek : 8. 12. jsi psala, že jdeš rodit, že? Na ten kašel nic nevím, suchý dráždivý kašel je hnus, taky jsem ho několikrát měla, ale to jsem nebyla těhotná, brala jsem kapky proti kašli, teď nevím, co by mohlo pomoct, snad si vařit čajíky s citronem a když to půjde, tak ležetTy se máš, 8. už to budeš mít za sebou, já jdu 8. ještě do poradny, ale tak mě někdy přepadne myšlenka, jestli tam ještě vůbec půjdu, kdyby to přišlo dřív
Obvykle mě kašel vydrží tak 1 měsíc
, tak mám obavu, aby mi toho císaře udělali 8.12. a nebyly tam kvůli tomu nějaký komplikace. Prostě musím věřit, že to vyležím.
Třeba to na tebe opravdu přijde dřív
. Na příští týden hlásí mrazy, tak přemýšlím, jestli pro miminko nepřibalit ještě jednu vrstvu oblečení
. Když oni se ti mrňousci tak špatně strojí, jsou to křehulky, ale lepší nabalit, než aby mu byla zima.
Snad ne, musíš věřit, že to vyležíš, a kdyby náhodou ne, tak si myslím, že kašel není taková hrůza (snad ti to nepřejde v ještě něco víc), aby kvůli němu byly nějaký komplikace. Zrovna jsem koukala na počasí, má mrznout i příští týden (to mám radost), určitě je lepší prcka nabalit, než aby mu byla zima, přece jsou prcci zvyklí na teplíčko u nás v bříšku, takže je určitě lepší je nabalit
No nemají to lepší mimča narozená v létě? ![]()