Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky holky taky mě přepadla viroza. Krk, kašel, rýma hrůza děs.Tak ležím, čajíky,cibule,citron pořád dokola. Na kašel mi doktor řekl ať si koupím Sinupret,že to mohou i těhulky.Na rýmu kapky Pinosol.
Tak se držte ![]()
Já měla oba porody naprosto super, nemůžu srovnat s nevyvolávaným, ale nestěžuji si. Trvalo než začaly ty kapačky a tablety zabírat( u prvního 24hodin a druhý 15) Ale to tě nic nebolí, jen že musíš v tý porodce být. A když to začalo, tak syn byl od první bolestivé kontrakce do půl hodiny venku, ale u něj jsem měla epidural, takže ty netlačící jsem necítila. A u dcery, když už se to rozjelo, tak kontrakce dvě hodinky a od první co nešla netlačit byla venku za 10 minut. Takže já můžu vyvolávaný porod doporučit, ale každá to máme jinak. Mě by bylo fuk, že mi to vyvolají, mě vydí ty dva týdny navíc než to udělají
chci být na Vánoce doma už s malou
![]()
Ahoj holky,tak se u mě pořád o slovo hlásí poslíčci.Máte je taky někdo skoro celý den?Já jo,akorát večer a v noci to dá pokoj.Dneska můžu konečně něco dělat a jít ven,tak jsem celá šťastná ![]()
Tálinka: chudáku,prej jsou docela nepřijemné.U mě se nic takového neděje,jen mi odpoledne a večer tvrdne břicho.No jestli příjdou tak budu asi dost vyjukaná ![]()
Drž se, ještě několik dní a pak už bude malá na světě ![]()
Já vážně nevím, co jsou poslíčci
. Mě jen občas ztvrdne břicho, ale to je párkrát za den.
Tálinko, to se nedivím, že se těšíš, až se půjdeš nadýchat čerstvého vzduchu, já včera nebyla venku a dneska taky nepůjdu a už mi to přijde dlouhý. Ale jinak je mi o dost líp než včera
.
Denizah píše:
Tálinka: chudáku,prej jsou docela nepřijemné.U mě se nic takového neděje,jen mi odpoledne a večer tvrdne břicho.No jestli příjdou tak budu asi dost vyjukaná
Drž se, ještě několik dní a pak už bude malá na světě
Je to stejný jako před nebo při ms,takže nic strašnýho,ale taky bych je radši neměla
Voda mi na to pomáhá,ale jak vylezu ze sprchy,tak je to zase stejný.Jo jo,za chvilku budeme mít miláčky v náručí ![]()
Eva a Vašek píše:
Já vážně nevím, co jsou poslíčci. Mě jen občas ztvrdne břicho, ale to je párkrát za den.
Tálinko, to se nedivím, že se těšíš, až se půjdeš nadýchat čerstvého vzduchu, já včera nebyla venku a dneska taky nepůjdu a už mi to přijde dlouhý. Ale jinak je mi o dost líp než včera.
To je dobře,že žádný poslíčky nemáš,aspoň tě nezloběj
Tak jsi se rychle vyléčila,ono to půjde a zítra už ti bude ok ![]()
tálinka : já je taky mám, teda jestli to jsou poslíčci, bolest jako při MS, já jsem na to moc netrpěla, a když už, brala jsem na to Ibalgin, tak jsem se jednou „nachytala“ při myšlence na to, že si ho půjdu vzít, bylo to nějak v noci a byla jsem rozespalá, pak mi došlo, že to nemůžu a že by to teď asi stejně nezabralo, protože MS nemám
Já to mám přes den i v noci, od pondělní noci kvůli tomu moc nespím, pořád jsem vzhůru a převaluju se, a to s tím velkým břichem není už žádná sranda ![]()
Evula82 píše:
tálinka : já je taky mám, teda jestli to jsou poslíčci, bolest jako při MS, já jsem na to moc netrpěla, a když už, brala jsem na to Ibalgin, tak jsem se jednou „nachytala“ při myšlence na to, že si ho půjdu vzít, bylo to nějak v noci a byla jsem rozespalá, pak mi došlo, že to nemůžu a že by to teď asi stejně nezabralo, protože MS nemám![]()
Já to mám přes den i v noci, od pondělní noci kvůli tomu moc nespím, pořád jsem vzhůru a převaluju se, a to s tím velkým břichem není už žádná sranda
no převalování už mi taky nejde,to už je na mě mooc složitý
Tak si tak pěkně poslíčkujeme,kdyby to aspoň třeba znamenalo,že do týdne ženská porodí,ale ono to vůbec nic asi neříká ![]()
tálinka : asi jak u koho, můj názor. Každá to máme jinak. Jelikož mě dr. straší (no ne doslova, já se těším) s porodem do Vánoc, tak se už psychicky připravuju, může to přijít kdykoliv, a popravdě - já bych byla ráda. Myslím, že už jsem připravená, všechno mám nachystané a kdyby bylo ještě něco potřeba (bude to moje první dítko), můžu kdykoliv dokoupit, kdybych rodila nějak kolem těch vánočních svátků, tak nevim nevim, většina obchodů zavřených. I tak já přemýšlím, no
![]()
Evu,jj,já mám být taky připravená,že to může přijít třeba hned
Miminko už je podle doktorů v pohodě,tak klidně může ven,teď už se toho nemusíme bát
Ve čtvrtek jdu k dr. tak jsem už zase zvědavá,co mi poví.
Eva a Vašek: koukám že taky marodíš? tak co ti pomohlo na nachlazení? Já už mám krk v pořádku,jen ta děsná rýma. Včera jsem byla jen na prohlídce,jinka taky jsu furt doma.Dneska jsem nešla ani na kurz, nechtěla jsem nakazit ostatní maminky.
evula82: tak t máš pěkný, když ti tohle doktorka řekla. třeba ti to fakt tak pěkně výjde, že vánoce oslavíte ve třech ![]()
tálinka: tak jestli je to tak jak popisuješ, tak jsem je jednou měla taky.Chytli mě večer a až do jedny do rána otravovali.Takové nepřijemné pobolívání v podbřišku. Sprcha na to pomáhala.Ale od té doby pohoda.
Ahoj holky, včera jsem byla poprvé na kontrole v porodnici. Dostala jsem do ruky zprávu, ale potřebovala bych jí přeložit do „lidštiny“. zvládnete to některá
![]()
Kontrakce 0, PV zach., OP+, GBS
vag: 2cm hrdlo pro špičku prstu, hlavička volně naléhá
to že hlavička je dolů, je to jediné co jsem z toho pochopila
![]()
tálinka : já jdu k dr. až příští týden (zas jsem pozadu
) , to vychází myslim na 8. 12. Jo, 8. 12. To už Evča bude v porodnici a třeba už bude mít u sebe i malýho/malou
Tento pátek budu 37 tt a to už je dítě donošené a připravené jít na svět, kdyby to přišlo dřív, tak mi to říkala posledně doktorka v poradně
Pak dej vědět, jak jsi ve čtvrtek dopadla. Já bych už byla ráda na Vánoce doma, to asi každá tady, ale většinou, když něco chci a na něco se těším, tak to nevyjde
Doufám tedy, že aspoň dr. dodrží to, že by mě maximálně 28. 12. poslala na vyvolání, ale ještě je to dlouhá doba, šíleně se to táhne mi připadne ![]()
zuztomas píše:
Ahoj holky, včera jsem byla poprvé na kontrole v porodnici. Dostala jsem do ruky zprávu, ale potřebovala bych jí přeložit do „lidštiny“. zvládnete to některá![]()
Kontrakce 0, PV zach., OP+, GBS
vag: 2cm hrdlo pro špičku prstu, hlavička volně naléháto že hlavička je dolů, je to jediné co jsem z toho pochopila
![]()
tak nevím,ale řekla bych,že kontrakce teda nemáš žádné,Pv bude plodová voda asi ok,OP jsou ozvy plodu to plus je asi,že je to ok,GBS by měl být ten test na streptokoka,ale nevím teda jak ti to vyšlo
Pak bych řekla,že děložní čípek máš dlouhý 2cm a je prostupný na špičku prstu,takže moc otevřená nejsi.Snad si to myslím správně takhle.