Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Evula82 píše:
tálinka : já jdu k dr. až příští týden (zas jsem pozadu) , to vychází myslim na 8. 12. Jo, 8. 12. To už Evča bude v porodnici a třeba už bude mít u sebe i malýho/malou
Tento pátek budu 37 tt a to už je dítě donošené a připravené jít na svět, kdyby to přišlo dřív, tak mi to říkala posledně doktorka v poradně
Pak dej vědět, jak jsi ve čtvrtek dopadla. Já bych už byla ráda na Vánoce doma, to asi každá tady, ale většinou, když něco chci a na něco se těším, tak to nevyjde
Doufám tedy, že aspoň dr. dodrží to, že by mě maximálně 28. 12. poslala na vyvolání, ale ještě je to dlouhá doba, šíleně se to táhne mi připadne
Ty máš taky termín toho 28.12. jako já,že?Nebo se pletu,teď nevím
Právě mi dr. taky říkala,že by už tenhle týden nebyl problém,kdyby se jí chtělo ven,tak mi fakt spadl kámen ze srdce.Já myslím,že už budeš mít mimi hezky pod stromečkem ![]()
GBS je určitě onen streptokok. podle mého to ale asi znamená, že ti vzali stěr, ne? prootže většinou se bere při provní návštěvě porodnice, kolem 36tt. když vyjde pozit., musíš u vag. porodu dostat nitrožilně antb, aby se miminko nenakazilo v tvých porodních cestách..
PV je podle mého taky plodová voda..
zbytek odpovězen.. ![]()
podle všeho se zatím nic moc nechystá… ![]()
(i když to může klamat, vím o případech CS 7 dva měsíce před porodem a pak kamarádka je už expert na rození den po návštěvě porodnice, kdy jí řekli, že vše OK,a další týden naplánují sekci (KP).)
Natašo,já jsem taky moc zvědavá,kdy to na mě přijde,když mě strašejí od 32tt. před. porodem
Abych se nedivila a nakonec ještě nepřenášela.Možný je všechno,to je teda pravda ![]()
**Tálinka a Nataša******
Děkuji holky, přesně tohle jsem si myslela
to že se nic neděje mě sice trochu štve, ale zas na druhou stranu už jsem se smířila s tím, že letos to nestihnu. Včera mi doktor v porodnici řekl, že když jsem tak dlouho přenášela obě první děti a ven se jim vůbec nechtělo ani po kapačkách, tak budu skoro na 100% přenášet i teď. A tím, že mám termín před vánocema, tak je velmi neprovděpodobné, že by mne brali na vyvolání mezi svátky, protože jich tam bude málo a budou se brát jen akutní porody a co půjde se nechá po Novém roce a já mám poslední den do kdy mne nechají 2.1. tak ať spíš počítám s tím, že Vánoce budou ještě 2v1
![]()
Zuztomas,třeba mimi překvapí,ale nejspíš má asi dr. pravdu,no ![]()
Nebuď smutná,hlavně když bude zdravíčko ![]()
Zuztomas - třeba se doktor plete. Jak už jsem tady psala, švagrová rodila 2× 14 dní před termínem a u třetího jí doktor řekl už měsíc před TP, že tělo je připravený a bude to každým dnem a nakonec rodila asi 11 dní po TP. Takže neházej flintu do žita, občas se stane „zázrak“
.
Holky, jak jste na tom u vás se sněhem? My tady ve Vrchlabí máme asi 5 cm a to jsem podle předpovědí očekávala, že napadne aspoň půl metru
.
Denizah - nevím co mi na nachlazení pomohlo, ale brala jsem Céčko, horký čaj a ten den, co jsem vymrzla, jsem do sebe večer před spaním hodila panáka - je to domácí výroba z černého bezu a taťka říkal, že to má spoustu vitamínů, tak jsem věřila, že to zabere a jak se říká, víra tvá tě uzdraví
.
Eva a Vašek: tak to je supr, já se dneska taky už cítím daleko líp. Včera mě teklo ze všech otvorů na hlavě, pořád jsem střídala kapky do nosu s vincentkou,ale je vidět pokrok. Ještě tak dva dny můžu rodit, to už udejchám
jinak sněhu tu máme celkem dost, na Znojmo až až. Tak 20cm a to má dneska ještě nasněžit,no a pak to roztaje a je z toho akorát sr…a ![]()
tálinka : já tu v tom mám taky pěknej guláš, co máš z toho
Podle MS mám termín 26. 12., podle toho se doktorka řídí nejspíš, koukla do těhu průkazky, viděla termín 26. 12., tak prohlásila, že max 28. 12., dýl mě přenášet nenechá. Snad to dodrží, já s tím počítám!
Snad ale prcek bude chtít na svět sám a dřív, myslím do těch Vánoc, aby jsme už u stromečku byli doma, to by byl ten nej dáreček ![]()
U nás sněhu taky dost, dnes a zítra má ještě padat, to si ještě užijeme
Pak to nejspíš roztaje a Vánoce mají prý být na blátě, to se mi teda vůbec nelíbí, to radši neměl tak do 20. 12. padat žádný sníh a napadnout až pak, pěkně na Vánoce, Vánoce bez sněhu - to není ono ![]()
Jo holky, co už máte děti a nebo máte zkušenosti od kamarádek, známých … jaké máte zkušenosti s monitorem dechu??? Myslíte, že je to dobrá věc a nebo jen zbytečně vyhozené peníze? Začínám o tom uvažovat, ale pár lidí do mě hučí, že to jsou zbytečně vyhozené peníze, tak nevím
Už jsem dost „vyždímaná“ z peněz, takže nevím, spíš jsem pro to asi nekupovat, ale zas mám strach o prcka, co kdyby něco ![]()
ewulko,
já už jednoho prcka mám a monitor jsem neměla.. (ani třeba chůvičky..)
ne že bych si myslela, že jeto zbytečné vyhozování peněz, uvažovala jsem o tom, v porodnici ho i pujčovali domů, ale nakonec jsem zjistiůa, že jsem s Vojtou tak spojená pupeční šňůrou, že ho nepotřebuju… jednak byl pořád s námi, i když spinkal a my ne, měla jsem postýlku na kolečkácha vozila po bytě.. v noci jak se pohnul, byla jsem vzhůru. přijde mi to teď zvláštní,ale já fakt věděla přesně, co dělá.. budila jsem se těsně před ním a tak..
no a pro obveselení jsem po 4 týdnech vzdorování „konečně“ taky chytila to, co tu u nás koluje, začlo to parádním oparem, pokračuje rýmou a co přijde uvidíme.. grrrr.
to je ta školka,no..
já monitor dechu teda mám sice né nový(přeci jenom 2500?-je už moc),ale po kamarádce pujčený funkční,takže snad pohoda.do poslední chvilky jsem myslela že ho nepotřebuju,ale pak mě známá řekla ,že sousedce odvezli chudačka měsíčního chlapečka uplně modrýho ve tři ráno záchrankou…tak jsem si řekla že jistota je jistora…řve to teda parádně tak že to musí probudit i mrtvýho…no celkem se netěšim až mě to takhle v noci začne pískat zbytečně…kámošce se to stalo dvakrát…docela šoky ![]()
U nás ho půjčují v porodnici za 900Kč do půl roku dítěte,takže to vyřeším takhle.Pro jistotu ho chci mít.
Tak už je holky prosinec
a naše prosinčátka se začnou pomalu klubat ![]()