Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Liduš88 :
Jestli to nepřijde samo do půlky prosince, do 15., začnu vybíhat schody
Sice jich tu máme jen pár, ale už mi dají dost zabrat
A nebo si pár minut zajezdit na rotopedu, co vy na to?
Až v tom prosinci samozřejmě, teď to raději ještě nebudu pokoušet, kočárek dojde až koncem listopadu
Ale ten rotoped nevim teda, když jsem byla nějak na začátku těhu., dr. mi ho nedoporučovala, to z důvodu možnosti potratu, ale ke konci těhu už bych snad mohla, začít s nějakým tím pohybem
![]()
Mojí kamarádce to taky pomohlo,tak uvidíme
Já už je mám v plánu koncem listopadu,a porod byl fakt rychlej,bolesti asi hodinu,a tlačila jsem ani né 10 minut
Doktorka říkala,že u někoho to vliv má.
Já kdzž neporodím do vánoc tak jsem taky připravena na sobě dělat pokusy.
běhání po schodech a ještě jsem připravena ,že si udělám ten nápoj jak tu holky o něm psali s meruněk oleje a hltu nákého alkoholu.Ale chtěla bych to radši přirozeně ale kdo by nechtěl co? ![]()
Liduš88 píše:
Mojí kamarádce to taky pomohlo,tak uvidímeJá už je mám v plánu koncem listopadu,a porod byl fakt rychlej,bolesti asi hodinu,a tlačila jsem ani né 10 minut
Doktorka říkala,že u někoho to vliv má.
Mě teda nepomohlo nic. Dlouhé procházky, sex, dokonce jsem v době termínu myla okno na chodbě v paneláku, takže na štafle a dolů asi 50× a nic
.
Evulko, teda nevím
, ale nebudeš se na rotopedu kopat do bříška? Já jela na kole asi ve čtvrtém měsíci a už mi bříško překáželo
.
Neladanik : nechceš se o tom nápoji trochu rozepsat? ![]()
Evi, asi máš pravdu, asi by to už nebylo ono, teď používám rotoped jako „věšák“
Ale ty schody zkusím, sice těch pár schodů, jestli to vůbec k něčemu bude
Kdyžtak si dám nějaký ten pohárek vínka a ono se to třeba nějak rozjede
Ale až v prosinci, teď raději nebudu nic pokoušet ![]()
Ahojte,ted čtu tady čtu ,jak rozebíráte,jak si vyvolat porod…hm ještě náké nápady…
Našla jsem to tady na emimino má se smíchat půl dl ricinovýho oleje 1 hlt kořalky a 100%merun'kový džus nebo rozmixovaný merun'ky.Prý když se to vypije okolo termínu porodu a porodní cesty jsou připravený tak se do 6.hodin rozeběhne porod.Já si tedy spíš myslím jak člověk po tom dostane průjem tak se to v nom začne hýbat a tím se dá asi do činosti i děloha aspon' v to doufám ale budu popíjet až po vánocích. ![]()
Neladanik : brouzdala jsem tu a našla jsem to, je tu na tohle téma více diskuzí, mrkněte třeba tady: https://www.emimino.cz/…rankovani/2/ Jeden příspěvek mě tam fakt pobavil
![]()
taky budu dělat všechno proto abych porodila do konce prosince
Tak teď holky čekám, co bude. Sedla jsem k netu a vyteklo ze mě něco takovýho teplýho, hned jsem se koukla a byla to taková bílá hmota, vypadalo to jako lepidlo
Co by to mohlo být?
Mohla by to být ta hlenová zátka? Nevim, nikde jsem nečetla o tom, že by mohlá být teplá, to jsem slyšela jen o plodové vodě, že bývá taková teplá, když praskne, ale u mě to teď voda určitě nebyla, to by toho bylo víc si myslim a tohle bylo takový hustší. A ještě dodám, že toho bylo asi tak na jednu až dvě čajové lžičky, ještěže nosím intimku, ale tohle výtok určitě nebyl si myslim, ten mám normálně, bez intimky ani ránu
Hned jsem ji vyhodila, byla úplně promáčená a pro jistotu jsem si vzala vložku, kdyby něco ![]()
adeeelia : myslíš? A zbytek může odcházet další dny, i s krví, jsem si „vygůglila“
Tak uvidíme
Ale rodit doufám ještě nebudu, že by to na mě přišlo třeba v noci ![]()
Jů, tak tobě už odchází zátka? Že by se tělo pomalu začínalo chystat na porod? Mě v poradně pan doktor jen řekl, že pupek stále roste
.
Nevím, co to bylo, jestli to teda byla zátka, proto jsem to tu popsala. Možné to je, přece jen už je listopad a TP se blíží. A co jiného by to bylo? Výtok už mám delší dobu, v těhu to je normální, ale toho fakt bylo víc, a „vyhrklo“ to ze mě ![]()
Evula: no však uvidíš. Třeba to ta zátka ještě nebyla.Ze mě taky občas něco vyhrkne. Zánět nemám a zátka to prý taky není. Co jsem byla u doktora.
Jinak břicho už přestalo tvrdnout a špinění je taky ok. Doktor mě prohlídl a natočil už i monitor. Málá měla jednu chvilku zpomalenou srdeční činnost,ale prý to je v normě. Tak se cítím líp ![]()