Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
adrianaaa píše:
jo je to síla ,když otáčí hlvičkou tak mám pocit ,že mě vytlačí měchýř,ale mám to teda jen večer ..přes den je to v pohodě a je klidná
dneska jedem s přítelem nakupovat dárečky
tak se už nemužu dočkat až skončí v práci
Tak to máme úplně stejný,mě taky začne řádit až večer,to je ródeo
ale někdy fakt dost bolestivý
jinak přes den,jsou to takový normální pohyby a většinu dne asi prospinká.
adrianaaa píše:
aspoň v tom nejsme samy
jj,asi už se chtějí prostě dostat ven,nebo nevím ![]()
Ahoj všem.
Jestli můžu, ráda bych se přidala. Mám teda termín až 2.1., ale vzhledem k tomu, že je malá hlavičkou nahoru, tak bude s největší pravděpodobností 27.12. císař.
Jak píšete, že vám miminka tlačí hlavičkou na močák, to si ani neumím představit
Mně vždycky vyboulí hlavičku tak, že mám dojem, že mi roztrhne břicho ![]()
Ahoj Pavli,tak to jsme na tom podobně. Já mám plánovaný císař 29.12.,jen z jiného důvodu…
Tak si hezky užijem Silvestra v porodnici!
Ale to mi vůbec nevadí,hlavně že na Štědrý den budem doma…!
Stejně už to holky budem mít všechny za chvilinku za sebou,ani nebudem vědět jak…
Ty poslední týdny utečou jako voda!!Ještě když budou ty Vánoce…!
![]()
tak ani včerješí ani dnešní courání pindě zatím nevydráždilo k akci.. zítra si dám oraz, protože manžel v neděli slouží, tak to se zase nehodí..
jsem holt náročná ![]()
co dárečky, pokoupili jste?
MPavla píše:
Ahoj všem.
Jestli můžu, ráda bych se přidala. Mám teda termín až 2.1., ale vzhledem k tomu, že je malá hlavičkou nahoru, tak bude s největší pravděpodobností 27.12. císař.
Jak píšete, že vám miminka tlačí hlavičkou na močák, to si ani neumím představitMně vždycky vyboulí hlavičku tak, že mám dojem, že mi roztrhne břicho
ahoj Pavli, vítám tě, ![]()
27/12 mám TP
a doufám, že do té doby nebudu muset čekat… ![]()
a nožičkama do močáku to taky musí být „pěkné“ , ne?
jste tady někdo z prahy?
Nataša píše:
tak ani včerješí ani dnešní courání pindě zatím nevydráždilo k akci.. zítra si dám oraz, protože manžel v neděli slouží, tak to se zase nehodí..jsem holt náročná
co dárečky, pokoupili jste?
taky pořád někde courám,procházka,nakupování dárků a nic
Oni si řeknou v ten správný čas,až se jim bude chtít.Pořád koukám do kalendáře,které datum by bylo pěkné,ale malá mě asi neslyší,nebo si dělá co chce(to spíš) ![]()
Nataša píše:MPavla píše:
Ahoj všem.
Jak píšete, že vám miminka tlačí hlavičkou na močák, to si ani neumím představitMně vždycky vyboulí hlavičku tak, že mám dojem, že mi roztrhne břicho
ahoj Pavli, vítám tě,
27/12 mám TPa doufám, že do té doby nebudu muset čekat…
a nožičkama do močáku to taky musí být „pěkné“ , ne?
jste tady někdo z prahy?
No to je pravda, kopance do močáku stojí za to. Ale teď už to není tak hrozné, jak tam má málo místa ![]()
Jinak já teda pevně doufám, že do toho 27. vydržím, jednak abych si užila Vánoce a pak bych chtěla ještě 26.12. odehrát náš každoroční vánoční koncert - aspoň v to teda stále věřím, že toho budu schopná ![]()
Ahoj holky,tak co je u vás nového?U mě celkem nic,dárky mám skoro nakoupené,ještě je zabalím a bude.
Každý den mám nějaké bolesti,které nakonec přejdou a nic z nich není,takže jsem zvědavá,kdy se Ameli rozhodne kouknout na svět.
Už jí chci mít u sebe
a porod za sebou ![]()
No o krátí se to ale to čekání je dlouhé
už aby to bylo..nemůžu se dočkat až mi ta moje prdelka bude ležet v postýlce
u mě je všechno ok akorád vyspat se nemůžu
bříško mám jak kámen a každé přetočení je horor…
Ahoj já mám termín 28.12 podle PM a podle UZ mám 26.12,,všem maminkám a miminkám přeji hodně štěští.
mytri píše:
No o krátí se to ale to čekání je dlouhéuž aby to bylo..nemůžu se dočkat až mi ta moje prdelka bude ležet v postýlce
u mě je všechno ok akorád vyspat se nemůžu
bříško mám jak kámen a každé přetočení je horor…
tak to já zase spím podezřele dobře..
ale tak to bylo i s prvním… bylo období, kdy jsem se budila víc, ale pak ten poslední měsíc jsem asi spala do zásoby,
mi přijde že se tělo připravuje, že se už nevyspí..
tak uvidíme..
musím ještě přežít dnešek, muž slouží, a pak už bych to chtěla taky mít za sebou..
můj starší si teď pořád hraje na miminko, je to srandovní.. ![]()
Ahoj holky, hlásím se zpátky do diskuse, zatím jsem ji nedočetla, snad večer nebo zítra. A teď to nejdůležitější
máme holčičku Pavlu, 49 cm a 3,14kg.
no tak já si dneska střihla asi trošku ostudu
od večera se mě zdálo ,že necítím pohyby,tak už jsem to ráno nevydržela a jela do porodky,jen si lehnu k monitoru tak malá začne řádit …ještě že tak !,ale v tu chvilku mě bylo celkem trapně,naštěstí sestřička i doktor byli moc hodní,udělali mě všecko vyšetření,malá má odhad už 3660g,doktor mě pak vyšetřil a pekně to zabolelo,pak mě řekl ,že budu možná špinit ať se neleknu a že jsem otevřená na 1,5 prstu…
tak jsem si ještě preventivně udělala s manželem výlet do obchodu a nakoupila všechny dárky
už bych chtěla rodit ,termín mám už ve čtvrtek ,ale dneska by se mě to líbilo 12.12..
to se nejspíše ale nestane ,hlavně že jsme v pořádku ![]()