Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Gratuluji k novým miminkům!!!
Naše slečna se dle doktora na svět ještě nechystá, tak pevně věřím, že vydržíme do plánovaného císaře 27.12. Co ale teda nechápu - jak je tam naskládaná. Já si myslela, že jsou tam skulení jakoby do vajíčka a ona má zatím hlavičku nahoře a dole naléhá kolínkem (druhá noha je kdovíkde, ale hlavně, že tam je :- ) Doktor jen opakoval „to je poloha, to je poloha“ ![]()
gratuluju k dalšímu miminku, !!
Tálinko, CS 7 je krásný, já když měla CS 6, tak za dva dny byl Vojta na světě.. ![]()
já ani nevím, jak jsem na tom, protože paní dr. se včera neobtěžovala něčím takovým, jako je vnitřní vyšetření.. celkem mě to mrzí, prootože jsem doufala, že ho to třeba pošťouchne, a taky štve, protože jsem byla zvědavá, jak pokročil a ona si ještě klidně napsala do prukazky CS0.. jsem se asi odminula zavřela
jinak si to neumím vysvětlit..
no, uvidíme.. stejně to prostě člověk neovlivní, ty dětičky si už od mala dělají, co chtějí..
já mám těch termínů několik - od 25 do 29.12… ale je to druhé tak by nemuselo tak čekat..
no, asi pujdu se starším bobovat
a uvidíme, jak se mu to bude líbit
odklízení sněhu mu zatím nevadí..
a já na to tak spoléhala.. ![]()
Ahojky,tak já taky sánkovala a odklízela sníh tak mě to možná pomohlo ale nevím měla jsem docela strach když to přišlo v 37+2 že bude mimi malý ,protože obě děti jsem měla donošené a měli 2.95 a2.85 tak když jsme jeli pořád jsem říkala to nebude mít ani 2.50 a nakonec malý překvapil.No holky tak hurá na saně ale hlavně opatrně
![]()
Natašo ,to jsme na tom stejně.Mě doktor při posledních dvou kontrolách taky vůbec nevyšetřoval,jen se natočili ozvy a to bylo všechno…
Takže jakou mám hodnotu CS vůbec netuším!
Prý až příští čtvrtek udělá vyšetření a rovnou i UTZ kvůli odhadu porodní váhy,tak se těším a doufám že do té doby vydržíme…!!
![]()
Nataško,tak to je taky dobrý,že ti napíše hodnotu CS a přitom nemůže nic vědět ![]()
Já už tak moc chci mít myšku malou u sebe a taky nevím,čím jí trošku popostrčit,aby to pomohlo ![]()
Lucy,to už bude mít miminko dobrou váhu ![]()
No já jsem zvědavá kolik naměří… Poslední odhad mám z 32.tt 1600g.
Takže teď vůbec netuším kolik by to mohlo být…
Už se těším na příští týden!!!
![]()
To už bude velká princezna
Mě řekli minulý čtvrtek odhad 3180g ![]()
Tak včera večer jsem zažila pořádný šok
. Pája u kojení zakuckala a pak jí zmodraly rty. Než mi došlo, co mám dělat, uteklo hrozně dlouhých 20 vteřin. Naštěstí po poplácání po zádech začala brečet
. Od té doby se mi dusila ještě 2×. Snad se brzo naučí pít bez dušení, vždycky se strašně vyděsím
.
Eva a Vašek píše:
Tak včera večer jsem zažila pořádný šok. Pája u kojení zakuckala a pak jí zmodraly rty. Než mi došlo, co mám dělat, uteklo hrozně dlouhých 20 vteřin. Naštěstí po poplácání po zádech začala brečet
. Od té doby se mi dusila ještě 2×. Snad se brzo naučí pít bez dušení, vždycky se strašně vyděsím
.
Evi,chudáčku,to musí být hrozný
z takovýhle věcí mám hrůzu už teď.Hlavně,že to dobře dopadlo ![]()
Evi, tak to jsou fakt děsy. A to jsi zkušená matka, co budeme dělat my prvorodičky ![]()
Lucy, mně doktor ve čtvrtek naměřil velikost malé 3340 g, ale jak říkal - odchylka může být až 20 %, může mít 2,5 kg stejně jako 4.
S tou přesností odhadů jsem ráda, že nečekám obříka, manželka kolegy z kanclu rodila přirozeně mimčo s porodní váhou 5350 g. Ty plusové tolerance můžou být zjevně zrádné…ale hlavně, že to všichni přežili ![]()
MPavla píše:
Evi, tak to jsou fakt děsy. A to jsi zkušená matka, co budeme dělat my prvorodičky
Já se rozhodně nepovažuju za zkušenou matku. Spíš šílenou
. Neustále si představuju, co by se mohlo stát a vidím vždycky ty nejčernější scénáře
a zrovna dneska jsem zjistila, že jsem zapomněla dát Pavlušce ve středu kapky Kanavit
. No dám jí je dneska, snad jí to nijak neublíží. Zkušená matka hahaha
.
Evi,vždyť jsi skvělá máma určitě,nevymýšlej si
Já už se nemůžu dočkat,až budu taky máma.Nějak se to vleče
![]()
ahoj holky tak jsme doma z porodnice,malá se naridila přesně na termín v 20:08
52 cm ,3420g
Adrianko gratuluju k holčičce!!!
Další předvánoční dáreček…
A jakpak se jmenuje princezna??
Hoď nám fotečku až budeš mít chvilku.
![]()