Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Veverko vítej…
Tak to jsme na tom úplně stejně akorát že já nevím ani to CS,to mi neměřil nikdy,i přesto že mám rizikové těhu…!
Ve 32.tt jsem měla poslední UTZ a malá měla 1600g,od té doby chodím jen na ozvičky jinak nic. Ale tenhle čtvrtek mi bude dělat konečně poslední UTZ kvůli odhadu porodní váhy,tak jsem zvědavá jak mimčo přibralo!
Jinak 29.12. mám plánovaný císař… ![]()
tálinko, děkuju moc za odkaz, přečtu si to.. jsem z toho všeho nějaká zmatená a připadám si trochu občas jako mimoň
chtěla bych být na ježíška ještě v celku, slavíme totiž vánoce v dost velkém kruhu, tak 15 rodinných příslušníků a je to vždy úžasný a jedinečný večer
jen rozbalení dárků vždy trvá tak pět hodin:-) tedy prokládáno vším možným
a malá se bude jmenovat asi Nikolka, je to takový kompromis.. já chtěla Justýnku, manžel Karolínku a na tomhle jsem se jakžtakž schodli oba ![]()
Lucy - koukám, že jsme na tom dost podobně, co se týká informaci
já si to CS přečetla v průkazce po tom, co jsem četla tuhle diskuzi, jinak bych taky nevěděla, určitě to tam budeš mít taky.. a nic jiného jsem tak nerozluštila, na to jejich písmo by člověk fakt potřeboval speciální školu
já doufám, že malá moc velká nebude, ve 32 jsme měli taky 32 ale od té doby jsem přibrala jak blázen, břicho mám jak velryba a manžel se moc těší na buclatý mimino, sám měl pět kilo, když se narodil a to ještě předčasně, v 8. měsíci.. ![]()
tálinka píše:
Veverko ahooj,vítej
mě dělali UTZ častěji možná proto,že mi hrozil před. porod
CS je cervix skóre a hodnotí se stav děložního čípku a jestli naléhá hlavička atd.tady si o tom třeba můžeš počíst:
http://www.tehulky.estranky.cz/…x-skore-_CS_
No ale o tom kdy porodíš to asi nic moc neříká,protože někdo má CS 1 a rodí ještě ten den a třeba já mám CS 7 a zatím nic
Tak ty bys raději ještě byla na Vánoce 2v1?A jak pak se bude princezna jmenovat?
tak jsem si to přečetla a vím houby
![]()
No já právě to CS v průkazce nemám,můj doktor to nezapisuje.
Ve 28.tt mi naměřil čípek 1,5cm a musela jsem 6 týdnů jen ležet s nohama nahoře,brát magnézko a nic nedělat,chodila jsem na tu cervikometrii,ale tam my vždycky řekl jen stav čípku,CS ne.
A na kontrole ve 34.tt se čípek najednou o něco natáhl,takže už žádný klidový režim nedodržuju a zatím pořád nic. ![]()
Jinak co se týká té váhy tak jsem fakt zvědavá jak malá povyrostla,protože těch 1600g ve 32.tt byla takoáv nižší norma,tak jsem zvědavá,ale myslím že teď by mohla mít tak 3000g,na čtyřkilové miminko to fakt nevypadá!
Ve čtvrtek dám určitě vědět jak jsme dopadli…
![]()
Já jdu ve středu,tak jsem zvědavá,to se ZASE budou divit,že jsem přišla ![]()
Ahojík holky tak já jsem měla minulý týden na kontrole cs 4.A zítra jdu na monitor a dr. nsa kontrolu…radši bych byla taky abych do Vánoc zůstala celááá..klidně bych ale jela až po štědrém večeru…to by mi už nevadilo termín mám 29.ppdle utz. a podle ms jsem měla 16.12
já jdu na KO ve čtvrtek, tak se hned na všechno zeptám, co to všechno je a znamená
pořád se té chudinky doktorky na něco ptám, ale vždycky to jsou takové hovadiny ![]()
je, nezávidím ti 6 týdnů ležení:-( já byla na 1 den hospitalizovaná, že mne bolelo břicho a nevěděla jsem proč a oni z toho udělali halo a já utekla domů, a nic to nebylo.. no byla jsem pak radši doma ale 14 dni a byla to otrava.. a teď jsem už taky třetí týden a hlavně už nemůžu moc dělat a to je taky na hlavu
na poslední kontrole když se mne doktorka ptala jak se cítím jsem řekla, že konečně jako těhotná..:-) unavená, oteklé nohy a musela jsem začít jezdit městskou
ještě že už na jednu stranu mám hotové všechno pro malou a na vánoce
už jen vyžehlím, vyzvednu stromek pro nás a pro dědu, nakoupím s dědou jídlo na štědrý den a ozdobíme a je to hotovo
a pak můžeme rodit o sto šest, o víkendu
protože jinak jedu na hory a to by bylo abych neporodila a nudila se až do silvestra ![]()
Adrianko, Gratuluju k Nellince
![]()
Zuzo - chjo, to je přesně to, co nemám ráda na poradně v porodnici, vystřídají se ti dr., levá ruka neví co pravá, průkazka je sice od toho, aby tam byly info přehledně, ale zápisy se většinou nedají přečíst.. (teda, do té doby, co jsem byla u své dr., jsem měla průkazku krásně vyplňovanou, zato teď
CS0 aniž by mě vyšetřila..
,apod.).. tak třeba příště bude rozumnější dr. a pomůže ti..
Veverkas - neboj, já taky měla utzv v 32tt, pak jen ozvy a vnitřní vyšetření, první monitor až 38+něco.. ono by se to s tou péčí nemělo přehánět
v podolí dělají utzv evidentně všem, resp. kouknou se na mímo, je to minuta, řekla bych že dost stejné jako měření ozev.. ![]()
u prvního jsem neměla vůbec nic, ani břicho netvrdlo, nic.. první „poslíčci“ a to ještě trvající sotva 15min v den termínu, a dva dny na to, v den TP podle utz jsem porodila.. krásně předpisově přišly kontrakce, kterým se pomalu zvyšovala frekvence, a bylo.. ![]()
kamarádka byla u obou porodů na kontrole, že nic, v pohodě, naplánujeme sekci (měla KP) a v noci/druhý den porodila.. navzdory dr., který říkal, že se nic nechystá..
mimča mají holt svůj rozum..
no a to moje evidentně čeká na TP, tak uvidíme.. ![]()
tak doufám, že jsem nic neprošvihla
no na jednu stranu si nepřipadám, že bych měla za 5 dní rodit, nějak se na to ještě necítím :- ale předpokládám tedy, že mi snad ten UTZ ve čtvrtek už udělají, to budu 2 dny do termínu.. četla jsem ted v nějaké diskuzi články o preeklampsii a help syndromu, tak jsem trochu špatná, že mám za sebou tak málo vyšetření.. mám totiž oteklé ruce i nohy, blbě mi je asi od pátého měsíce, občas zvracím a denně mně pálí žáha.. tak snad to nic není, když nemám vysoký tlak a všechno tohle mám nahlášené..
neboj, podle mého jsi fakt nic neprošvihla. preeklampsii dr. oprav du hlídají, otoky jsou běžné, ale když nemáš vysoký tlak, bílkovinu v moči, nemáš se čeho bát. utz je opravdu taková kolikrát berlička, je dobrý v začátku, než jsou slyšet ozvy, pak na prohlídnutí míma, jestli nemá nějakou vadu a tak, ale pak už opravdu není potřeba,…
s Vojtěchem jsem měla utz v počátku co poradnu, do toho 13tt, pak od 17tt ozvy, ve 21tt a 32 genetické a toť vše. poslední utz před porodem byl 32tt. váhu mimča jen tehdy, a pak už ne. proč taky… cukrovku sjem neměla, poloha normální, vnitřně OK..
opravdu se tím nestresuj!! ![]()
na tu žáhu zkus rennie, jestlis nezkoušela.. můžeš si jich vzít klidně hodně.. mi pomáhaly..
taky se nepřijde, že bych měla za 6 dní rodit ![]()
hlavně když jsem měla od 34tt fakt pocit, že to přijde dřív, a teď od 38tt je mi úplně super, .. (za chvíli jedu na vánoční nákup do globusu kupříkladu
)
Adrianko, gratuluju k miminku
!!
Kolik už tu máme miminek? 4? Já trochu nestíhám sledovat. Včera jsme byli kvůli šelestu s malou na kardiologii. Prý má v srdíčku dírku, ale naštěstí to není nic vážného, ani ji to nebude nijak omezovat, tak mě to trochu uklidnilo. Jo a přibrala za 8 dní 30 deka
.
Veverko, ahoj
, já taky měla UTZ ve 31tt a pak už jsem jen chodila na monitor. A malá je, až na ten šelest, v pořádku
.
veverko: jj jak říkají holky, ten UTZ jsem měla taky ve 32tt a pak jen monitor. A pokud si nejsi něčím jistá tak jak půjdeš k doktorovi tak sa optej ![]()
dám vám sem ještě jednu fotečku:o)jinak malá je pěknej jedlík budí maminku večer každý 3 hodiny
)jen mám pocit že mě začíná nějak chropět a pokašlávat,tak za chvilku zavolám doktorce a optám se jí,včera jsme u ní byli je to skvělá dr
)
jeeeeeee.vždy zapomenu ,chci u dělat : o) a ono mě to hodí toho oškliveho smajlíka ![]()
Adrianko,malá je krásná
já už chci takyyyyy ![]()
Dneska jdu na KO a říkám si,že už by mohla být poslední,kéžby ![]()