Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, tak já mám termín dneska. Byla jsem v porodnici na monitoru a ultrazvuku na biometrii a pak na poradně. Monitor: děložní činnost - rovná čára, ani kontrakcička. Ultrazvuk: malá naprosto v pohodě, plodovky dost, odpovídá velikostně termínu, má 3495g ale ven se nechystá. Kontrola v poradně: nic, neotevřená a vůbec nic nechystá
![]()
Já prostě neporodím
![]()
zuztomas píše:
Ahoj holky, tak já mám termín dneska. Byla jsem v porodnici na monitoru a ultrazvuku na biometrii a pak na poradně. Monitor: děložní činnost - rovná čára, ani kontrakcička. Ultrazvuk: malá naprosto v pohodě, plodovky dost, odpovídá velikostně termínu, má 3495g ale ven se nechystá. Kontrola v poradně: nic, neotevřená a vůbec nic nechystá![]()
![]()
![]()
Já prostě neporodím![]()
![]()
Tak to je mi líto,ale to se může změnit během chvilky
já jsem otevřená už dlouho a CS mám 7 a nic
po tom všem,co mě strašili,že porodím už v 7.měsíci si myslím,že nakonec budu přenášet.Každý den si říkám,že dneska to přijde a nic ![]()
tálinka
díky za podporu, ale asi nezmění, neumím rodit spontálně, obě moje děti museli vyvolávat. Spíš mi vadí, že malá už je hotová, odpovídá termínu a doktor mi přesto řekl, že přenášet můžu 11dní tak není kam spěchat. Přijde mi to zbytečný. U prvních dětí taky nespěchali a nakonec měly obě zkaženou vodu a malá víc jak 4,2kg, ale nikdo se se mnou nebaví. I doktor mi řekl, že sama neporodím a budou muset vyvolávat, ale očividně nespěchají. 11dní odpovídá na silvestra.
![]()
zuztomas:
tak to by mě teda naštvali
to se nedivím,že jsi smutná.Opravdu se s nima nejde domluvit,aby ti to vyvolali dřív?To teda nechápu,na co čekají,když vědí,že samo se to nerozjede
A doktora máš pořád stejného?On ví jak jsi to tenkrát měla a nechá tě zase přenášet?Bože to jsou věci ![]()
tálinka
to je právě problém u Apolináře, v poradně nikdy nevíš co tam bude za doktora, střídají se jak na běžícím pásu a pokaždý je tam někdo jiný, ale rodila jsem tam všechny děti, tak předpokládám, že není problém podívat se mi do karty, když jim to říkám
ale spíš je to o nezájmu
minulé pondělí, tam právě byla paní doktorka, která se snažila, viděla, že jsem už měla čtyřkiláčka a že sama rodit nezačínám, proto mne poslala na ten ultrazvuk, stím, že pokud bude malá v normě, tak to nebudem protahovat zbytečně. Dnes tam byl pan doktor a všechno je jinak a paní doktorka má přes svátky dovolenou, takže jsem se nedovola ani na to na čem jsme se domluvili minule
pravá ruka tam neví co dělá levá. Znovu tam jdu ve čtvrtek, tak snad tam bude někdo ochotný k domluvě. Dnešní pan doktor byl arogant, kterýho jsem očividně otravovala s nějakým porodem co není akutní
![]()
zuztomas
no to si taky říkám,že není problém podívat se do karty,nebo tě prostě vyslechnout,jak to u tebe probíhalo.Ale holt když se nechce…
To je přístup,fakt ![]()
Budu ti držet pěsti,ať je tam ve čtvrtek někdo normální ![]()
Gratuluji k Nellince nádherné jméno taky mám doma Nelinku. ![]()
tálinka
Taky doufám, že tam bude někdo jiný. Díky za podporu, nějak to na mne padlo, doufala jsem že budu mít malou na Ježíška doma a nakonec budu ráda když to stihnu do konce roku.
![]()
ahojte
jsem tu nová, tak doufám, že nevadí,že vám do toho takhle vlezu
nečetla jsem celou diskuzi, jen asi posledních 5 stran, tak vím,že už se tu skoro všechny znáte.. já mám termín 25.12 a už teď se hrozně nudím a snažím se šetřit, abych byla na Ježíška ještě doma
doufám, že se nebudete zlobit, když se na něco zeptám.. všechny tu píšete o všech možných vyšetřeních, které máte za sebou a co všechno víte a já nějak nic nevím.. je to normální? jediné na co chodím každý týden jsou ozvy.. poslední UTZ jsem měla ve 32 týdnu, odhad malé 1600 g a to je vlastně vše.. jo a ještě jsem si našla v průkazce údaj CS 2 ( někdo si tu o nich taky psal) a to vůbec nevím co znamená? mohli byste mi poradit? když jsem se v poradně ptala, jak to vypadá, kdy by se mohlo rodit,tak mi bylo řečeno,že zatím ne.. nějak nemám ani poslíčky, nebo ne alespon takové jako ostatní, maximálně mi ztvrdne břicho a jinak nic..
omlouvám se za román, ale jak jsem už napsala, hrozně už se doma nudím a asi přemýšlím nad hloupostma ![]()
zuztomas píše:
tálinka
Taky doufám, že tam bude někdo jiný. Díky za podporu, nějak to na mne padlo, doufala jsem že budu mít malou na Ježíška doma a nakonec budu ráda když to stihnu do konce roku.![]()
No,tak to já taky
to byl pořád předčasný porod a prd (samozřejmě jsem ráda,že se nenarodila předčasně)ale říkám si,že teď už by to bylo úplně stejný a chtěla bych jí mít už v pátek doma ![]()
Veverko ahooj,vítej ![]()
mě dělali UTZ častěji možná proto,že mi hrozil před. porod ![]()
CS je cervix skóre a hodnotí se stav děložního čípku a jestli naléhá hlavička atd.
tady si o tom třeba můžeš počíst:
http://www.tehulky.estranky.cz/…x-skore-_CS_
No ale o tom kdy porodíš to asi nic moc neříká,protože někdo má CS 1 a rodí ještě ten den a třeba já mám CS 7 a zatím nic ![]()
Tak ty bys raději ještě byla na Vánoce 2v1?A jak pak se bude princezna jmenovat? ![]()
Holky,holky,myslím na Evulku
8.12. tu byla naposledy a 9. nastupovala do nemocnice,kvůli tomu tlaku.Doufám,že jsou s miminkem v pořádku ![]()
Zuzi tak to mě mrzí…
Ale jak psala Tálinka,nic není ztracené,všechno se může změnit během několika hodin…!!
A co takhle zkusit nějaké babské rady a mimčo z toho bříška trochu popohnat…??
Vyběhnout schody,dát si horkou vanu,sklenku červeného a nakonec sex,třeba by něco zabralo…!!
![]()