Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
tak já jdu zítra prvně do Podolí na kontrolu, tak jsem zvědavá, jak se pindě pohlo směrem na svět ![]()
Evulko, tlak je okamžitá veličina, pokud ti ho měřili jen jednou je docela možné, že ti prostě vylítl, efekt bílého pláště,.. asi ti ho měli změřit ještě min. 2×, s odstupem,.. a máš třeba otoky, bílkovinu v moči? pokud ne, není to nic hrozného..
buď ti srovnají tlak, nebo se ukáže že není co rovnat..a třeba miminko pochopí, že nemá maminku napínat a raději kouknout na svět. a aspoň to budeš mít blízko na sál ![]()
(u vojty jsem měla jednou bílkovinu v moči na ++, tlak 135/90 a hnedka mi odebrali krev na nějaké markery, které ukázaly ale že vše je ok, že se nejedná o preeklampsii..)
Lucy - ten tlak ti nezávidím, je to můj standard (za netěhotna..), děsný.. kolem půlky těhot. jsem měla u dr. 86/67
a sestra nechápala, že jsem ještě při vědomí… nicméně, s 2. půlkou těhot. se mi zvedl na normální hladinu a mě je skvěle!! můžu se zvednout ze dřepu a nezatočí se mi hlava, je to docela pohoda.. na druhou stranu, po porodu s Vojtou jsem měla taky asi 80/60.. skokově z těch 120.. taky zábava.. ![]()
tálinka píše:
Evula: tak třeba ti ten tlak jen takhle vylítnul a jinak ho máš ok.Ale určitě je lepší,aby tě tam hlídali,kdyžtak tě pustěj domůA nebo se pak vrátíš domů rovnou s miminkem
![]()
To budeš ležet přímo na porodnici?Já jsem tam ležela a pozorovala miminka,to je aspoň něco pozitivního
Kéž by jsi měla pravdu, ale mě ten tlak vylítává dost často, respektive - u dr. skoro pokaždé. Doma v pohodě. Kolikrát jsme se shodly na tom, že to je prostě syndrom bílého pláště
Jak jdu někam k dr., tlak vylítne. No ale dnes jsem se jí fakt „nelíbila“, prý jsem i oteklá v obličeji a břicho taky oteklé, takže lepší bude, když si mě tam pohlídají a pak se uvidí, co dál. A budu ležet na gynekologickém, teda tak mi to aspoň řekla dr., takže žádný miminka ![]()
Nataša píše:
tak já jdu zítra prvně do Podolí na kontrolu, tak jsem zvědavá, jak se pindě pohlo směrem na svět![]()
Evulko, tlak je okamžitá veličina, pokud ti ho měřili jen jednou je docela možné, že ti prostě vylítl, efekt bílého pláště,.. asi ti ho měli změřit ještě min. 2×, s odstupem,.. a máš třeba otoky, bílkovinu v moči? pokud ne, není to nic hrozného..
Lucy - ten tlak ti nezávidím, je to můj standard (za netěhotna..), děsný.. kolem půlky těhot. jsem měla u dr. 86/67buď ti srovnají tlak, nebo se ukáže že není co rovnat..a třeba miminko pochopí, že nemá maminku napínat a raději kouknout na svět. a aspoň to budeš mít blízko na sál
(u vojty jsem měla jednou bílkovinu v moči na ++, tlak 135/90 a hnedka mi odebrali krev na nějaké markery, které ukázaly ale že vše je ok, že se nejedná o preeklampsii..)a sestra nechápala, že jsem ještě při vědomí… nicméně, s 2. půlkou těhot. se mi zvedl na normální hladinu a mě je skvěle!! můžu se zvednout ze dřepu a nezatočí se mi hlava, je to docela pohoda.. na druhou stranu, po porodu s Vojtou jsem měla taky asi 80/60.. skokově z těch 120.. taky zábava..
To je ono, právě jsem o tom psala
Dnes mi ho měřila sestra na kontrole 3×, pokaždé byl vysoký. Otoky nemám, na to se dr. zaměřila, jen v obličeji jsem podle ní nateklá a to samé u břicha, prý taky nateklé, já to nepoznám, nejsem dr.
A v zrcadle se vidím pořád, takže mi to ani nepřijde, že bych byla v obličeji nateklá. Bílkovinu v moči nemám. Takže jsem opravdu zvědavá, jak zítra dopadnu. Zbytečně mě tam snad držet nebudou a kdyby přišli s tím, že se bude vyvolávat, tak budu jen ráda, termín mám 26. 12., to zas není taková hrůza už, mimčo už je donošené. Držte palce holky, jak budu doma, ozvu se
![]()
Tak se holky taky hlásím z kontroly.
Jsem otevřená na prst,tak prý už to bude asi brzy,ale já už jim moc nevěřím ![]()
Jinak vše ok,CS 6 a malá váží 3180g
říkala,že jestli to neodhadla dobře,tak že ale nejméně má 2800g,míň prý ne.Tak už je to pěkná holčička ![]()
A co vy,jak se máte,co nového?
Tak já byla dneska na ozvičkách a v poradně a doktor tak asi něco spatřil,protože mi po kontrole opět nasadil 9 tablet magnézka denně,ať prý vydržíme do toho 29.12.,jinak by musela jít malá ven dřív…
Mě ale vůbec nepřipadá že by se mělo něco dít!!Naopak je mi celkem fajn!
Tak bych ráda byla alespoň do toho štědrého dne 2 v 1 a po večeři už ať si mimi dělá co chce…
![]()
Lucy,tolik toho magnézka
mě teda přišlo,když jsem ho brala,že je stejně k ničemu,žádný rozdíl jsem neviděla.Jen průjem ![]()
Já bych zase brala mít už pod stromečkem malou doma,ale já jsem o chvilku vlastně napřed.
tak ja teda nevim ale ja mela pri posledni navsteve poradny cs 5, a to mame termin az 1.1. a doktorka rekla,ze jsem na rozsypani,tak se bojim aby nam to uz nezacalo kazdym dnem..
soninka68 píše:
tak ja teda nevim ale ja mela pri posledni navsteve poradny cs 5, a to mame termin az 1.1. a doktorka rekla,ze jsem na rozsypani,tak se bojim aby nam to uz nezacalo kazdym dnem..
jo jo,mě už to taky říkají docela dlouho a vždycky se dr. diví,že na další kontrolu zase přijdu ![]()
Uvidíme,no
Tálinko tak uvidíš,třeba to přijde každým dnem!
Ty už jsi přecejenom ve 38.tt,takže miminko už je dopečené!
Jinak to magnézko jsem v takových dávkách brala od začátku,aby se ta děloha správně roztahovala a minulý týden mi došli,tak jsem myslela že už je můžu vysadit pár týdnů před porodem a doktor mě vyvedl z omylu…
Prý by to mělo zabránit předčasným kontrakcím a to já bych fakt potřebovala vydržet do toho termínu plánovaného císaře,ať je malá taky pořádně dopečená a může za náma…
![]()
bud v klidu,ja mela cca od 35tt CS7,ted jsem 39+0 mam CS 9 a pořád nic:/ tak uvidíme,ale příští čtvrtek mám termín tak už to snad budu mít brzo za sebou
jinak malá mě dneska večer dava pěkně zabrat rýpe mě do močoveho měchýře jak nevim co
už chce taky ven holka jedna,mě ji je tak ůlíto uplně cítím jak už tam nemá žádné místečko ![]()
tak mě teda dneska dr. v podolí moc nepotěšila,
že jsem zavřená a nic se nechystá… už bych docela chtěla, aby se něco chystalo, CS 3 už dva týdny.. ![]()
asi je to tím, jak jsme byli všichni nahromadě (ten příšernej kašel, co se šíří snad všude, koho znám, ho má..) a nikam jsem nechodila…
protože já ybch byla ráda na vánoce doma.. přecijen, se staším doma je to jiné.. ![]()
a musím říct, ež v Podolí mají super organizaci, i dkyž maminek bylo hodně, poradna šla opravdu hodně rychle. nejdéle jsem byla v kartotéce.. ![]()
Lucy_VM píše:
Tak já byla dneska na ozvičkách a v poradně a doktor tak asi něco spatřil,protože mi po kontrole opět nasadil 9 tablet magnézka denně,ať prý vydržíme do toho 29.12.,jinak by musela jít malá ven dřív…Mě ale vůbec nepřipadá že by se mělo něco dít!!Naopak je mi celkem fajn!
Tak bych ráda byla alespoň do toho štědrého dne 2 v 1 a po večeři už ať si mimi dělá co chce…
![]()
uuff, 9tablet? já nevím, no, rozhdoně nechci zpochybňovat názor dr., to nikdy, ale existují názory, že Mg v tbl nemá prakticky význam, kromě průjmu teda..
že na kontrakce max. infuzní podání, a hlavně, 36tt už je docela dobré, ne, ? aby se muselo podávat takové množství magnesia..
tak ať je všechno dobré ![]()
Lucy,snad malá v bříšku ještě vydrží,kam by taky chvátala,když ještě nejsou ani vánoce
všechno bude dobrý ![]()
Vidím to stejně jako Nataša s tím magnézkem.Je to asi fakt k ničemu,mě to teda nepomáhalo.Ale člověk radši poslouchá doktory,to je jasný,já taky ![]()
Adrianaaa,jj jsem v klidu,prostě to může přijít každou hodinou a nebo taky ne.Někdo má CS 0 a druhý den rodí,takže nám nezbývá než čekat.Ale to co jsi psala,jak ti malá dává dole zabrat,tak to mě teda taky,cítím jí fakt úplně dole.A když mi tak naráží hlavičkou,tak to je síla,to si vždycky říkám,že mi ta voda fakt praskne.
Natašo třeba zrovna porodíš první,kdo ví
Jo jo,chce to nějaké delší procházky a miminka by jsme tím třeba popohnaly.Ale zase mám strach v tomhle náledí někde courat,je to nebezpečný
Tak asi půjdu aspoň do města,pro nějaké ty dárky ![]()
jo je to síla ,když otáčí hlvičkou tak mám pocit ,že mě vytlačí měchýř
,ale mám to teda jen večer ..přes den je to v pohodě a je klidná
dneska jedem s přítelem nakupovat dárečky
tak se už nemužu dočkat až skončí v práci