Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ruxas to já tě obdivuju, já z toho mám strach, aby se mi nezačal dávit, dokud nemá zuby, dávám mu v podstatě jen takové bezpečné jídlo.. děti máš opravdu šikovné. Asi jsi víc v pohodě, tak to z tebe cítí a jsou taky v klidu.
@edika85 Tak dávení není problém, tím se učí jak daleko s tím jídlem můžou. A děti mají dávicí reflex silnější než my. Dušení by byl problém. Ale tak to se zase nestává tak snadno (protože to dávení) ![]()
Dneska prvně jogurt. Nejdřív jsem jim namáčela lžičky, ale pak mě přeprali a ukradli mi lžíci i misku. ![]()
@Ruxas píše:
Dneska prvně jogurt. Nejdřív jsem jim namáčela lžičky, ale pak mě přeprali a ukradli mi lžíci i misku.
To jsou božani
, u nás se jogurt nechytnul. Který kupuješ? Malá se naučila prskat a teď je to jídlo totálně všude (včetně stropu). Zítra zkusím uvařit květák a brokolici, třeba bude jíst rukama.
@nuklear90 obyčejný bílý z kyblíku z Billy (přímo jejich značka). Já sním tak kyblík a půl týdně k snídani.
Tak se tu vyskytuje značka podle toho, kde jsem zrovna nakupovala ![]()
@Ruxas Asi máš pravdu, ale mě se dvakrát dávil můj starší syn a nemohla jsem to z něj vyklepat a u obou případu se nakonec pozvracel. Pěkně jsem se u toho opotila ![]()
Já už taky začala jogurt, kupuju od hipp a pak ochucené jogurtové kapsičky pro miminka od goodgout, po tom se může utrhnout a sní ji celou.
Holky jaký teď máte jídelní režim? Koukala jsem na doporučení na internetu a tam už je mléko jen ráno, dopoledne (buď sunar nebo kaše) a večer. Bertík má zatím příkrmy spíše jen jako takový doplněk a flašku vyžaduje pořád každé 3-4hod denně a min 1 za noc.
@edika85 já kojím ráno v 5 a v 7, vstáváme mezi 8-9, to si jen cucne většinou, pak na uspání kojím a ovocnou svačinku má mezi 11-12, pak na další šlofík zase nakojím a zeleninu s masem mu dávám mezi 15-16, jak to vyjde, na další šlofík zase nakojím a večer zase kojím a usíná cca ve 21. A v noci kojím co 2h. Ale příkrmy sní celou dávku, až se po tom někdy poblije 😅 😁 takže jsem začala dávat méně. Navíc více blinká, jdyzzse napije vidy z panáku. Asi jak neumí pít, tak ho to natáhne a pak to celé vyhodí. Takže pak ho většinou nakojím a už příkrm nový nedávám 😁 😁
Byli jsme teď na kontrole s očkováním proti meningikokům a převážila ho a pořád si drží 10.percentil, takže je sice menší, ale pořád přibírá, takže nic neměnit, navíc, když mu tak chutná
@AdeAda Tak to máš super, že ti ještě takhle spinká. My máme teď dva šlofíky a jsem za ně hrozně ráda. U nás se budí kolem půlnoci, to jsem ho doteď kojila, ale tím, že už nemám skoro žádné mléko, si spíš jen trochu zadudá a znovu usne. Pak ve 4 se budí zas, to mu dám sunar a uspávám tak hodinu, pak když má dobrou noc, spí pak do půl osmé-osmé, to mu dám další sunar a kolem 9 dostane jogurt nebo ovoce. Pak má svůj první šlofík kolem 10-11hod. Ve 12 mu dávám oběd tj. nějaká zeleninka s masem nebo kozím sýrem. Když mu dávám už z hotové skleničky, sní tak půlku. Tak za hodku mu ještě dávám mateřské mléko (teď už z mrazáku). Druhý šlofík má kolem 15:30-16.30 Kolem 17hod má další sunar a nějaké ovoce nebo kapsičku. Usíná kolem 20h-20:30 s další flaškou sunaru. Když jsem ještě kojila, tak mi usínal pravidelně u prsu, jinak jsem odsávala a dávala mu to přes den ve flaškách.
Ahoj dámy, jak se připravujete na první Vánoce s prťousky? Nějaký tip na dárečky? Jaké dělají pokroky?
Pošlu něco pro zasmání z našeho domácího vánočního fotografování, nebojte, neuškrtil ji. ![]()
@nuklear90
super fotky.
No vánoce. Nepeču protože kluci se plazí a já nemám čas. (Taky si začínají sedat, houpou se na kolinkach, roste první zub a dva dny zpět začali dělat Bla bla bla, bababa, abbla.
Mám hlavu jak balon) A naučili se otevírat ohrádku, takže je to spíš ohraničení herního prostoru.
stromek jsme dali na vysoký stůl. Kluci z toho byli hotoví, jako co tam najednou vyrostlo. ![]()
Od nás dostanou gamepady (bliká, svítí, hraje. Tyhle hračky teď můžou), senzorické míčky a stan. Začali se schovávat, tak se bude hodit.
Na osmiměsíční kontrolu jdeme až cca za dva týdny, tak jsem zvědavá.
Tak nás prcek se asi konečně ve skoro 8M pere se zuby…snad…od včera horečky přes 38, nevrlý, večer i citlivé dásně a tváře. Horké tváře s vyrážkou, je už celý unavený a my též 😁 😅 nemá žádné infekční příznaky, tak to vše vypadá na zuby. Dásně má oteklé už asi tři měsíce, tam nelze soudit. Naštěstí jí i pije, tak snad se nebude trápit moc dlouho. Nurofen siruo už nechxe, tak jsem koupila paralenove čípky a viburcol…no…chůdě malé ♥️️
Holky tak mi dnes měli 7m kontrolu, už mu rostou horní zuby, doktorka to okomentovala jako anomálii, jelikož první by měly růst dolní jedničky. Jinak jsme dostali druhou dávku Bexero. Roste jako z vody, má 73cm a 9,2kg. Sedí zatím s pomocí a plazí se. Jinak už žvatlá bababa papapa kakaka. Je to smíšek, má takovou klidnou, pozitivní povahu, tak snad mu to i zůstane.
@nuklear90 já mám takových fotek taky pár, náš dvouleťák by malýho taky láskou nevědomky uškrtil
musím ho vždycky u toho objímání a pusinkování krotit ![]()
@Ruxas to jsou broučci šikovní. Dneska jsem se ptala na BLW naši pediatričky a ona mi to nedoporučovala, prý to doktoři neradi vidí, protože je tam to riziko, že se jim dostane do krku větší kus a začnou se dávit. Dokud neměl Bertík zuby, tak to bylo jen takové žužláni, ale teď už má horní přední a normálně ukousne třeba kus banánu. To se mi stalo dnes ráno a docela jsem se lekla.