Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Michaelavavra tak je mají na myaustria.cz ☺️️ ale máme už velikost 3 teda 😁
A ty sleep and play co prodávají u nás jsi nezkoušela?
Ještě jsem koupila noční Kolorky, ale ještě munje M velké lehce kolem stehen ty gumičky, takze ty vyzkoušíme později
Příspěvek upraven 08.07.22 v 17:27
@Ruxas my máme dům a držíme tu kolem 21 stupňů, v létě maximálně 24. Každý večer větráme, aby tu právě nebylo teplo. Klimatizaci možná časem pořídíme do patra, tam ve vedrech bývá 28 🧐 😅
@AdeAda Tak to tiše závidím. Hrozně se mi stýská po bydlení v kamenném domě, námraze v zimě zevnitř oken a krásném chladku v létě. Teď trpím.
Ale plány jsou, tak snad vyjde si něco pořídit, jestli se trh ještě víc nezblázní.
@Ruxas budu držet palce s pořízením! My naštěstí stihli ještě před 3 lety koupit baráček za super cenu, sice jsme do toho už taky investovali, letos bude nová střecha, ale má to své, někdo ale je zase radši v panelákovém bytě bez starostí okolo domu 😅 ☺️️ jako třeba naši. Ale zase mámev rodině asi tři chalupy, takže starosti mají i tak 😁
@Michaelavavra tak možná jestli ty pleny nejsou stejné jako active baby podle tohoto obrázku
@Ruxas já mám taky oblečení z 90% z druhé ruky, taky mi to přijde zbytečný.
Paseni přišlo ale nějak postupně, protože na brisku je rada. Nechávám ji i na brisku chvili spat, spí tak klidneji😊Taky je fajn, aby měli na co koukat.
My taky bydlíme v paneláku a ty horka byla hrozná. Máme tedy i klimosku, ale stejne🙈Byla třeba jen v plence a na noc, kdy bylo fakt horko, žák takový ten overalek krátký.
@AdeAda js měla Pampers jen Premium Care 1 jak z ČR tak z DEU, byly úplně stejný a ty nám tedy nevyhovovaly🤷🏼♀️Byly dost nízké…Tyto mají prave to označení 12Hodin a vzadu Nacht.Na kolorky jsem taky koukala, ale spis hrajou na paradu mi přijde.
Tady dvojte balení 80 plen stalo teď 16eur.
@Michaelavavra To nám bílý Pampers docela vyhovují. Hlavně mají to skvělý „měsíční“ balení a prodává je Alza (alzabox vedle baráku).
Ale kluci teda mají plechový zadky co se plenek týče a můžu jim dát cokoliv. A v noci teď poslední dva týdny nechávají plenu suchou a vyberou si to tak cca v deset, kdy má plena dost práce
A teda dávám jim větší plenky než potřebují. Váhově max v půlce toho rozptylu na nich.
A musíme mít plenky s proužkem, bez toho je tatínek bezradný ![]()
Ahoj holky, koukám jako puk jak vám to vaši drobečkové už krásně drží hlavičky. To ten můj prďola je na to asi moc líný. Každý den ho dávám na hrací deku, ale radši je na zádech a kouká na hrkátka a zrcátka nad ním. Občas po jednom chňapne, ale jinak taky ty svoje ruce má většinou v puse. Občas se lekne svého vlastního mlasknuti, když si je cucá jak o život. No nevím, na bříšku se mu zatím vubec nelíbí, heká u toho, jako kdyby lezl na Everest. Hlavičku na chvilku zvedne, ale jen fakt na pár sekund, že nemám ani čas ho u toho vyfotit. Taky se mu moc nelíbí koupání, což nechápu, protože jeho bráška byl od malička ve vodě jak kapr v rybníce. Doteď ho z vany nemůžu dostat. Jinak plenky používám pampers harmonie u obou a fakt jsem spokojená. Z eko plenek bych řekla, že jsou nej, a to jsem jich vyzkoušela už hromadu. u staršího na noc pak pampers night pants, ty jediné u něj vydrží celou noc. Malého ještě jednou za noc u kojení přebaluju. Ale pokud se neprobudí na kojení, tak ho nechám spinkat. Jinak už jsme koupili staršímu velkou postel a Bertíka dávám do postýlky, kolíbka už mu je skoro malá
Zatím jsem mu do postýlky dala hnízdo, ale i to už mu je pomalu malé. Roste jak z vody. 22.7. máme 3 měsíční kontrolu a druhé očkování na rotaviry. Jinak ta horka jsou tu taky nesnesitelná. Starší už měl z toho úžeh, teď chodíme ven jen ráno. Dnes je tu 36
. Na konci července vyrazíme na dovču, asi zatím jen někde tady po Francii, doteď nám neudělali pro Bertíka ani pas ani občanku a prý se čeká i 6 měsíců ![]()
Ahoj holky😊 Tak ja se vam taky hlasim s nasi malickou. Musim rict, ze mame zlate dite. Place jen, kdyz je hodne hladova..jinak se cely den smeje a zvatla. Hlavicku drzi asi od 2.tydne 🙈 🤦🏽♀️ V pondeli ji bylo 10 tydnu, roste jako z vody. 😊 Ockovani nas ceka za 14 dni, tak snad to zvladne bez teplot😊.
Holky malé se udělalo tohle, je to suché a žloutne to
nevíte co by to mohlo být? Naštěstí ji to netrapi a k pediatricce jdeme až v srpnu.
@Beeethany Podle mě seborea.. ale nevím🤷🏽♀️ Radši bych asi zavolala doktorce 😊
@Lenus8 ta to prej není
prej jen ekzem a máme na to masticku vitaminovou ale nepomaha ![]()
@Beeethany Podle mě je to atypických ekzém. Můj syn to má taky. Vždycky něco na to zabere, pak se to objeví zase a už pak ten samý krém nezabere a zkouším něco jiného. Nejdřív mi na to zabral dexeryl, pak mi dala pediatrička eucerin, ten taky chvilku pomáhal a pak se to zase objevilo a už to mažu týden eucerinem a nic. Dnes jsem mu to namazala bepanthenem, tak uvidím. Tady je fotka, jak to vypadá u Bertíka. Včera jsem byla u dematoložku kvůli znamínkům, tak jsem ji ukazovala fotku, říkala, že to může být atopický ekźem, ale ten se objevuje i na těle. Prý to může byt taky jen z hormonu, že občas miminka mají takhle vyrážky a akné a podle ní to samo zmizí a že mám používat kosmetiku A-Derma pro atopickou pokožku. Ve čtvrtek jdu na 3 mešicni kontrolu k pediatričce, tak se ji zase na to zeptám, třeba mi už dá něco účinnějšího
@Lenus8 Jé to jsou krásné fotky. Taky jsem chtěla nějaké profesionální, ale tady to stojí majlant, možná zkusím v září sehnat někoho, až budeme v ČR.