TP duben 2022 ❤

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1711
20.5.22 23:47

@edika85
Ahoj. My dnes taky oslavili měsíc. :mrgreen:
Ale naposledy jsme měli kontrolu ve dvou týdnech, a další nás čeká v šestém týdnu. Jinak u nás zatím vše v pořádku (ťuk, ťuk). Jen malou trápí na večer prdíky. Na to nám pomáhá nošení v šátku.

Holky, přemýšlíte nad očkováním na rotaviry? Doktorka to na poslední kontrole zmínila, a nejsem si jistá, zda nechat očkovat nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
21.5.22 01:36

@Angry_birds My máme tři týdny:) Taky teď řešíme, jestli očkovat proti rotavirům, takže si ráda přečtu, jaký tu na to na to máte názor. Já se zatím spíše přikláním, že budeme očkovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1968
21.5.22 11:27

Kluci hezky rostou a občas nás pozlobi. Tatínek už musí pracovat, tak už mám většinu dne sama a jsem z toho docela unavená. Ale přežívám.
Ještě máme týden do konce šestinedělí.
Jinak prdíky zlobí, občas si pomůžeme espumisanem. Větší má kýlu a oteklý trochu pytlík, oboje se prý může do roka spravit samo. Menší měl problém s hnisajicim okem, tak ma framikoin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
21.5.22 15:30

Holky letí to. Nás taky trápí kolika, ale není to nic ve srovnání s tím, co měl starší syn, ten mi prořval třeba 4hod v kuse, já už z toho byla pološílená. Jinak nám pomáhá teplo na bříško, vždycky si ho k sobě přiložím, nožičky mu přisunu k tělíčku, bříško na mě a chodím s ním, poplácávám ho po zádičkách a ono to postupně poleví. Taky máme trochu problém s novorozeneckým akné, ale na to prý nic není, samo to pak zmizí. Už mu to jednou zmizelo a zase se to objevilo. @Angry_birds my očkovat budeme, ale já jsem celkově pro očkování, hodně cestujeme, taky máme kolem sebe dost dětí, chodí k nám na návštěvu za synem a on zase k nim. Taky jedna věc, která mě hodně štve je, že ve Francii se lidi doma nevyzouvají :nevim: no a když si pak děcka hrajou na zemi, lecos strčí do pusy, člověk nikdy neví..
@nuklear90 tak to ti taky krásně přibírá. Mě malej přibral bez pár gramů kilo za dva týdny. Je to jedlík :lol: taky jsem přemýšlela o tom focení, ale tady se nestydí si říct třeba 600euro za takové focení, to si ho raději vyfotím sama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
21.5.22 17:49

@edika85
Tak to novorozenecký akné jsme měli taky. Doktorka mi poradila odvar z řepíku, ale to teda dost vysušovalo. Sama vcelku zápasím se všelijakým osypáním, používám cicaplast baume B5 od LRP, je to vhodné od narození, tak jsem to zkusila a zmizelo to.
My taky právě dost cestujeme, a nerada bych si to potom vyčítala právě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4384
21.5.22 20:13

Ahoj holky, malá měla měsíc v úterý, od narození přibrala asi 900g a vyrostla asi 2 cm. Na kontrolu jdeme až v 6 týdnech.
Také ji trápí bříško ale bude lépe.
Očkování rotaviry dávat nebudu, nedám asi ani Prevenar. Ten jsem nechala dát dvouleté, ale nejsem úplně přesvědčena, že je to nutnost. Ráda bych odložila i Hexu a Bexsero, ale uvidím, nás děje celkem dost nepříjemná, když se chce s tím hýbat a sestra taky a já nemám chuť se s někým dohadovat. Tak to musím promyslet.
Mě skočila nějaká hnusná viroza, tak se s tím peru už 9 dní (cítím se jak při angína, ale byla jsem u moji dr a prý jen viroza - CRP dělala).

Jo a taky pojedu s malinkou na konzultaci kvulilyclom. Tady nasnahnali ve 2 týdnech, dostali jsme plenu navíc, teď v úterý kontrola, prý je to lepší, ale mám dávat 2 pleny a nějaké ty kalhotky a hlavně na 24 hodin denně ☝️️ povídala sestra. Jako dr mi k tomu nic neřekl, sestra na ránu. Jsem hodně tolerantní, ale tohle mě štve. V porodnici jsme dostali papír, že máme jít v z týdnech, ale naše dr nás poslala, že máme jít ve 14 dnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1968
21.5.22 20:38

@Jafija Hmm, jsem myslela, že široký balení se už nepoužívá. To bych asi šla jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1968
21.5.22 20:40

Já bych chtěla naočkovat všechno co nám doporučila doktorka. Ale hodně záleží, jestli kluci budou mít ve správnou dobu správnou velikost. S těmi rotaviry asi bude problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
22.5.22 07:27

Ahoj holky, tak my máme zítra už 6 týdnu; tedy konec 6nedělí. Malá na měsíční kontrole měla už o 1 kg více, na další jdeme ve 2 měsících, kde už teda bude očkovat hexu a dáváme i rotaviry. Taky ji trápí břicho, ale oproti starší dceři neřve hodiny ale jen v podvečer chvilku, dost pomáhá fenyklový čaj a rektální rourka, když už je fakt zle a když ani ta ne, tak pak viburcol. Já teda kojila jen měsíc, nyní je už plně na UM, máme Kendamil, zkoušela jsem Bebu ale ta byla daleko horší, bolesti břicha, tak jsme se vrátili ke Kendamil. Jinak očkovat navic budu i prevenar nad bexerem premyslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
22.5.22 22:39

@Angry_birds je super, ten mám doma, předepsali mi ho na jizvu po císaři, tak hned vyzkouším. Díky za tip :palec:

Nás teď ve 2 měsících čeká Hexa, Prevenar (ty jsou tady povinné) a pak Rotarix.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4384
23.5.22 06:31

@Ruxas právě proto chci názor jiného lékaře. Někdy mám pocit, že kor tady u nás v okresech Písek a Tábor jsou někteří lékaři 1000 let za opicemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1968
23.5.22 10:31

@Jafija z Písku pocházím a nejméně s nemocnicí je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4384
23.5.22 13:05

@Ruxas jeee, tak to je hezká náhoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
23.5.22 14:59

My byli na 6T kontrole v úterý a prcek měl 4500g 57 cm. Roste podle tabulek. Zatim plně kojim, tak snad to vydrží. Jinak bříško nás trápí taky. Přes den se vzteka a v noci je těžké ho uspat, ale vždy se to přiloží dobrým dnfm, že se i já chvíli vyspím ☺️️😁 rourku jsem použila jednou, když už i manžel šel spát jinam, aby se vůbec vyspal. Jinak se mu snažím cvičením s nožkami pomoci, nahřátý polštářek na bříško… ale trápí se na můj vkus až moc 😣 kéž by na to něco bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
23.5.22 17:13

@AdeAda
A zkoušeli jste espumisan nebo baby calm?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí