Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Angry_birds edpumisan koupim zitra, až pojedu na konttolu na gyndu. Zkousim to postupně, abych nepoužila všechno a nedávala mu dvacet různých kapek za den 😣 😅 probiotika už máme druhá a je to spíš horší. Dřív ho to trápilo v noci, teď tlačí a řve i přes den.
Kdo pijete kojící čaje, zhoršilo vám zo bolesti mimča? Někdo je vysadí a že je to lepší…tak nevim…
Ahojky, našemu Sebimu je dnes 7 týdnů, strašně to utíká.
na 6 týdenní prohlídce měl 5610g a 58cm. Od narození má hydrokelu, tak jsme byli včera na chirurgii a ma ji prý oboustrannoua k tomu ještě pupeční kylu. Příští měsíc jde ba utz kuliček a uvidi se. Jinak ho trápí prdy asi jako každé miminko. Má vitamín D od Terezie, probiotika biopron (předtím biogaiu ale nesedla) a espumisan (předtím babycalm ale pak už nepomáhál). Jinak je to burt a nemáme dávat více jídla (pije kendamil 130ml 7× za 24h). První dávku rotaviru máme za sebou, dávali jsme ji sami doma.
Přeji hodně štěstí a radosti s prckama. ![]()
@Anoanonym1 s tou BioGaiou to čtu čím dál častěji, že nevyhovuje a před 2,5 roky ji všichni vynaseli do nebes. Nám nesedla už tenkrát.
Ty jo, sami doma??? Jak se to dělá, že si ockujes dítě doma?
Tak, my už máme za sebou šestinedělí. Já mám doktora v pondělí a kluci v úterý. Tak jsem zvědavá.
Oba už jsou na Nutrilonu, tak už nemusím dělat dvě různá mlíčka. Větší už má 4,3 a menší 3,8. A vyvinuli jsme si systém krmení najednou, tak to netrvá přes hodinu.
Stále krmíme po třech, ale v noci prodlužujeme na 4.
A protože kluci vstávají se svítáním, jsou pak s námi v posteli. Oni spokojený, že jsou s námi a my ještě chňupeme. ![]()
Bříško občas trápí, jediný co pomáhá je espumisan. Babycalm, laktobacily apod. to spíš zhoršovali.
A odpoledne bývají zábavný. Někdy má svůj večer jeden, někdy druhej a poslední dva dny oba. Takže se tak cca pět hodin střídali a občas brečeli oba (to by se v tu chvíli šel člověk oběsit). A skončilo to tak, že jeden mi usnul ve velký posteli prilepenej na bok a druhej na hrudníku. ![]()
Dopoledne už i zvládnu nějakou tu menší práci doma.
Zatím se učíme usmívat a zvuky (ghiii, aguuu,..) a včera fascinovane koukali na prázdnou hrazdu (když jsem tam dala hračky, tak přestali
)
Jinak hydrokelu a pupeční kýlu má ten větší. Doktorka říkala, že do roka se to může vstřebat, takže vyčkáváme. Menší zase preferuje jednu stranu, tak ho občas podkládám, aby se musel otáčet hlavou opačně. Je to trochu mučení mimin. Ale vypadá to, že funguje.
@Ruxas teda,zní to optimisticky😁a jako ze už mate režim🤗A kluci se už zabaví sami spolu nebo na hrací decce?
Taky mám kontrolu v pondělí, co jizva? Mne přijde,,znecitlivela”. Na tlakovou masaz si vzpomenu jen občas🙈
Holky, máme problém s nočním uspavanim🙈Večer usina buď u kojeni nebo uspim hlazenim/houpanim na míči. Pak spí 3-4 hodky, ale pak se budí hladem, tak nakojime, ale většinou se po pokadí, takže přebalit a to ji total probudí a pak je protivna a vzteka se. Takže uspavani pak trvá další dvě hodky🙈
Nějaké rady? Jak to v noci probíhá u vás?
Zkoušela jsem dvakrát jakoby jemně probudit kojením, ale to nefunguje🤷🏼♀️Když spí, tak nechce pít.
@Michaelavavra Jej, ten je rozkošnej.
Tak režim. O ten se snažíme pořád. Třeba kluci od začátku v noci spí, stačí je nakrmit a dát do postýlky. Teda noc je podle nich od deseti do pěti cca, ale je.
Takže cca přes dvě krmení. Že brečet budou hlavně odpoledne k večeru si vymysleli sami. ![]()
Menší si vymyslel uspávací systém, kdy mačká muchlacka a nadává mu (mručí a kouše ho
) a tím se uspí. Vymyslel si to sám. Původně si na to tahal z pod hlavy plenu, tak dostal takový minky ubrousek s hlavou medvídka.
Větší když chce, tak prostě za chvíli spí jen tak.
Přes den jsou buď na dece, jednou denně kočárek a výprava, nebo se tulíme. Ale kromě toho spaní ve velký posteli a utěšování večer (obvykle taky v posteli, na válení se po zemi mě bolí záda a na nošení zase ruce
) je to tak půl hodiny každej. Jinak nějak zabavit nepotřebují. Občas houpátko, tak deset minut za den když se fakt nudí.
Reagovat na sebe začali před týdnem a zatím je to na škodu, že se vzájemně budí a hecuji k pláči.
Ale začali konečně koukat po věcech. Ale baví je to chvilinku. ![]()
Jinak na jizvu si nevzpomínám, kdybych si to teď nepřečetla. Je tam a nezdá se mi nijak špatná. Podbřišek pomalu přichází k sobě a nervy srůstají.
Bolí mě svaly fest, naordinovala jsem si magnesium, ale to je prostě stálá a stále nová zátěž. A teda záda bolí. Přemýšlím zeptat se na rehabilitaci.
@Anoanonym1 Myslím že definice očkování nemá nic společného se způsobem podání. ![]()
@Anoanonym1 to já dobře vím. Je úplně jedno, zda se podá ústy nebo injekce, je to prostě očkování 😁
Holky, tak od ledna budeme mít doma slečnu skolkovou. Maruška byla přijata a já budu doma jen s Bětkou. Upřímně se na to těším, protože Maji potřebuje kolektiv jako sůl.
Tak jak to jde?
My se hlasime, že večerní hysteraky nás přešli a už ten nový přísun vjemů zvládají. Jen to teda znamená, že přes den spí mnohem méně a chtějí společnost. Hodně společnosti. ![]()
Mě to teď funguje docela dobře, protože jsem s nima přestala bojovat a prostě se s nima minimálně půl dne válím. Nosit je nemůžu, upadli by mi záda a ruce.
Teď mají oba miminí akné.
A čím dál víc je poznat jak jsou rozdílní. ![]()
Jak to jde u vás?
Tak my jsme byly minulý týden na 6T kontrole. Malá vyrostla o 8cm a váží 4,2 kg. Jojo, u nás se taky spí přes den méně a i s tou společností je to obdobný. Ale v noci spí zase krásně i 5-6 hodin, snad to vydrží co nejdýl. Dnes mě teda bolela hlava od krční páteře, chtěla jsem si lehnout, no ale měla jsem smůlu. Tak jsme ležely aspoň spolu. To nošení dítěte je fakt na těch zádech znát. To tě teda s dvěma dítkami obdivuju.
@Ruxas píše:
Tak jak to jde?
My se hlasime, že večerní hysteraky nás přešli a už ten nový přísun vjemů zvládají. Jen to teda znamená, že přes den spí mnohem méně a chtějí společnost. Hodně společnosti.
Mě to teď funguje docela dobře, protože jsem s nima přestala bojovat a prostě se s nima minimálně půl dne válím. Nosit je nemůžu, upadli by mi záda a ruce.
Teď mají oba miminí akné.
A čím dál víc je poznat jak jsou rozdílní.
Jak to jde u vás?
My s večerními ječáky stále pokračujeme. Někdy lepší, někdy horší. Občas i přes den zlobí bříško. Zkoušela jsem espumizan, ale asi po něm má řidší stolici s hlenem. Ale zase nám ttochu pomohl. Tak nevim. Už aby to bylo za námi.