Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@nuklear90 Já chodím na procházku každý den a nic. Prostě se drží jako klíště!😂 Už mě bolí jakýkoliv pohyb🙈
Ahojky, tak dnešní kontrola nic nového nepřinesla. Nemohli ani udělat Hamiltona, protože jsem zavřená na 100 západů. Na další kontrolu v úterý, to budu 40+6.
Váhový odhad mi řekli přibližně 4 kg, průtoky zatím drží a placenta prý také. Nebudu lhát, jsem z toho celkem v háji. ![]()
@nuklear90 Ahojky. Tak to je mi Te opravdu líto🙏🏼 já aspoň otevřená jsem. Ale to se může změnit a můžes rodit klidně zítra!💪🏼 😊Jsme tedy úplně na stejně, taky jsem v úterý 40+6.😊
Já mám od toho Hamiltona v pátek poslíčky celé dny.. cca po 10ti minutách🤦🏽♀️
@Lenus8 píše:
@nuklear90 Ahojky. Tak to je mi Te opravdu líto🙏🏼 já aspoň otevřená jsem. Ale to se může změnit a můžes rodit klidně zítra!💪🏼 😊Jsme tedy úplně na stejně, taky jsem v úterý 40+6.😊
Já mám od toho Hamiltona v pátek poslíčky celé dny.. cca po 10ti minutách🤦🏽♀️
Poslíčky mám právě pořád a k ničemu zatím nevedou.
Hlenová zátka už taky dávno odešla. Na dnešek jsem spala dvě hodiny, tak jsem byla natěšená, jak mi udělá Hamiltona a budeme mít krásné datum 1. 5. A ono nic.
Tak třeba 5. 5. ![]()
@nuklear90 Moje kamarádka minulý rok chtěla taky rodit 1.5. a nakonec jí to vyšlo na 5.5.😂 🙊 Ale já si myslim, že už bys taky jako já brala jakýkoliv datum😂
@Lenus8 Máš naprostou pravdu, beru všechno.
Hlavně se bojim nějakého drastického vyvolávání stylem: zavedeme postupně tři tabletky, pak píchneme oxytocin, na bolesti epidural a pro nepostupující porod rychle sekci. Hodně často tuhle verzi čtu na fb u recenze porodnic. ![]()
No doufám holky, že už se vám to brzo narodí. To čekání musí být docela úmorný.
Já jsem dneska po dlouhý době docela vyspaná. Chlap si vzal první půlku noci směnu.
Ale hrozně mě štve že pořád ještě blbnu, budím se, houpu v posteli neexistující děti a vždycky mi chvíli trvá, než se dost vzbudím a dojde mi, že to byl sen. Už aby mi ty hormony dali pokoj. Občas se na kluky musím kouknout, abych zkontrolovala, že jsou fakt v postylkách. A pak se rozbrečím, že mi hrabe. ![]()
Hele, kdo máte kluky. Nemáte nápad co dělám špatně? Celkem často se ki kluci pročuraj skrz plenku (oblečení, přikrývku, hnízdečko,…). Po zkoumání na netu (nikdy dřív jsem dítě nepřebalovala a v porodnici to byl takový fofr, že jsem z toho nic nechytla) jsem si začala hlídat manžety na nohách, snažím se víc utahovat a prebaluju opravdu před každým jídlem (3hodiny). Dneska jsem objevila nový trik, hlídat aby měli pindika dolů, ten ještě nevím jestli ponese ovoce. Nenapadá vás co dalšího by mohlo pomoci?
@nuklear90 Já taky nechci, aby mi ho vyvolávali🙄 No celé odpoledne mám poslíčky po 5ti - 10ti minutách.. tak uvidím, jestli z toho něco bude 🙈 Jinak zítra zase kontrola a asi opět Hamilton🙈
@Ruxas Děkuji, bude to vysvobození.
To buzení a kontrolu jsem měla asi půl roku
pak začal syn spát se mnou v posteli a bylo to ještě horší, pořád jsem musela mít přehled, kde se nachází. Manžel se zase celé noci převaloval a po porodu spí jak kámen hozený do vody, ani se nehne.
Myslím, že je to normální. ![]()
Na tvůj dotaz, pindíka určitě vždycky dolu, teď možná používáš plínky s výřezem na pupík, po zahojení pupíku plínku víc dopředu na bříško, protože zadeček budou mít suchý a většina bude vepředu. Zkoušela jsem i různé druhy plen, každá jim nemusí úplně sedět a třeba dvojky jsme měli hned po týdnu, právě kvůli pročůrávání. Jinak, když se klučíkům několikrát za noc/den postaví, tak pak neuděláš vůbec nic.
Musím se přiznat, že jako prvorodičku chlapečka mě tohle dost překvapilo.
@Lenus8 Budu držet pěsti, třeba to v noci začne.
Už ty poslíčky ani na minuty nepočítám. Docela mě překvapila věta doktorky, že jako druhorodička snad vím, jak vypadají kontrakce vedoucí k porodu - no nevím. ![]()
@Ruxas píše:Ale hrozně mě štve že pořád ještě blbnu, budím se, houpu v posteli neexistující děti a vždycky mi chvíli trvá, než se dost vzbudím a dojde mi, že to byl sen. Už aby mi ty hormony dali pokoj. Občas se na kluky musím kouknout, abych zkontrolovala, že jsou fakt v postylkách. A pak se rozbrečím, že mi hrabe.
Díky bohu, že nejsem jediná! První dny po příchodu z porodnice se mi taky zdál sen několikrát za noc, že mám malou v posteli. Potom se vzbudím šmátrám a zjistím, že je to polštář, podívám se na postýlku kde bliká monitor dechu zeleně, že je malá v postýlce. A oddychnu si, že mi pouze hrabe. Teď už se mi tento sen zdá pouze jednou za noc. Ale ten prvotní šok je teda něco. Z toho všeho jsem ještě děsně zpocená. ![]()
@Angry_birds To neboj, jediná nejsi. Vím i o další co to měla také. Ta teda jenom pár dní. Ale i tak.
Dneska prvně bez „vidin“, tatínek vzal směnu ve tři a mě se opravdu povedlo spát. ![]()
Ahoj holky, tak my to máme za sebou!💪🏼 Bylo to strašný😂, ale stálo to za to. Maličká je dokonalá! 3800g🤦🏽♀️ 😂
@Lenus8 Gratulujuuuuu.....
Ať vám dělá jen radost, takže jsem poslední…
V kolik vykoukla na svět? Stihla to ještě prvního?
@nuklear90 Nene, 7:15 dneska 🙊
Moc děkuju! A Ty se brzy dočkáš🌸 🌸 🌸