Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@nuklear90 Nejsi jediná, já jsem dneska 39+3 a nic🤦🏽♀️ 🙏🏼 A to jsem od 29.tt do 35.tt musela jen ležet a ležet, abych nerodila předčasně🙈
@nuklear90 Já taky zatím čekám. Dneska 39+5, mám občas poslíčky, ale docela slabé, takže čekám a čekám ![]()
@nuklear90 My taky čekáme
Termín máme mít příští sobotu a už 2 dny mám poslíčky a pořádně mi tvrdne břicho
tak snad ještě stihnu v pondělí kadeřnici a pak bych se nezlobila kdyby kdykoliv vylezla ![]()
@Tinka 11 gratuluju k Emičce! ![]()
@nuklear90 to mě docela překvapuje, že tě nechají penášet tak dlouho s takhle velkým miminkem. Nechceš si říct alespoň l ten balónek? Musí to být pro tebe už hrozně nepohodlné. Já jsem se poslední týden jen válela, už mi i procházky dělaly problém.
@Ruxas Živě sny nemám, ale mám hrozný problém usnout. Vždycky se při usínáni jakoby leknu a zase se probudím a takhle pořád dokola. Dnes jsem naspala max 4hod a to mi na 5hod vzali malýho, abych si odpočinula.
@Gabrielakaramel @tibby93 @Lenus8 Holky držím palečky, snad už se miminkům zachce konečně přijít na svět.
Tady fotečka Bertíka, jako by z oka vypadnul svýmu bráškovi ![]()
@Lenus8 @tibby93 @Gabrielakaramel Tak to jsem ráda, že nejsem sama „čekatelka“. Už je to hodně náročné. ![]()
@nuklear90 Už je to opravdu náročné. Lezu na nervy sama sobě😂. Ale to dáme! Už jen chvilku🌸
@edika85
To jsem měla zezacatku, tyhle adrenalinový kopance při usínání. Naštěstí už se umoudřili a teď už se vyskytují jenom když někdo pláče, nebo když mám tendenci na mikrospánek v noci při krmení.
Ahoj holky, tak se hlásím se zpožděním, Šimonek se narodil 21.4. po vyvolávací tabletce a byla to jízda 😂 přítel to málem nestihl, museli jsme to schválně zdržovat 😂 přišel, dvě zatlačení a malej byl venku, Aniball mě úžasně připravil! Celý porod včetně těch hnusných kontrakcí hodinu až hodinu a půl 😁
@edika85 Já se snažím neválet, ono to ani s tim mým lumpem nejde.
Dnes jsem posekala celou zahradu, vytřela pěkně na čtyřech dům a zbývají mi umýt okna v obyváku, no nechce se mi, ale už jsem dost zoufalá. ![]()
Moje doktorka si mě převzala i v nemocnici, budu ji mít u porodu (mám volat kdykoliv). Takže si vlastně nemám na co stěžovat, chce dát mimču ještě čas a nechce mi porod zbytečně vyvolávat.
@Chelsea92 Gratuluju k Šimonkovi!
@nuklear90 @Lenus8 @Gabrielakaramel @tibby93 a co vy holky? Už se miminkům zachtělo na svět?
My jsme ještě v porodnici, čekáme dnes na výsledky z krve. Vypadá to, že malej má žloutenku jako jeho bráška. Už jsem se těšila, že dnes půjdeme domů, ale zatím to bohužel nevypadá. Jinak malej je strašně hodnej, jen má přehozenou noc a den, takže v noci se moc nevyspím a přes den sem pořád někdo leze, takže jsem úplně k. o.
@edika85 Ahojky, tak snad vas brzy pusti domu🙏🏼 🌸
Ja mam zitra termin porodu a zatim nic🙈 Ted se chystam na kontrolu k doktorce. Uz bych to vazne cele chtela mit za sebou🙈
@edika85 Jsem stále trpělivá čekatelka. Princezně se nechce, dnes máme první TP. ![]()
Navíc jsem začala mít nepříjemné pocity tam dole, myslím, že to bude začátek kvasinkové infekce, takže na napářku a aniball, atd. můžu zapomenout.
Manžel vykoupil lékárnu a snažím se to rychle přeléčit. Přesně to samé jsem měla u prvního. Celé těhotenství nic a v 39+4 se mi zbláznila pipka. ![]()
Držím pěsti, ať jdete brzo domů. Tu žloutenku taky mohli začít řešit už dříve. ![]()
@nuklear90 Taky se ji nechce ven, jako te nasi🙈 Nejak se jim u nas libi.
Hlavne, at problemy brzy zalecis a je dobre 🙏🏼 🌸
@edika85 U nás pořád nic, malé se v tom bříšku asi líbí až moc. Má čas, ale byla bych ráda, aby to přišlo do konce týdne, v pondělí bychom už v porodnici domlouvali vyvolávání :/
Držím palce, ať je žloutenka brzo ok, musí to být náročné, doma bude pak určitě líp, budete mít s mimčem svůj klid:)
@nuklear90 to je nepříjemný. A antibiotika ti nemůžou dát? Mě vždycky zabraly čípky, ale nevím, jestli se můžou v těhotenství.
@Lenus8 Tak dej vědět, co na kontrole? Jestli už se mimčo chystá. Já byl den před císařem na monitoringu a zjistila jsem, že mám kontrakce, které vupbec nevnímám, takže mimčo už se chystalo, ale já vždycky cítila jen občasné poslíčky, když jsem hodně chodila, ale ty na monitoru jsem třeba vubec necítila.
@tibby93 A kdy máš termín? Já si říkám, jestli je horší vyvolání a nebo přenášení. Já měla termín až 30.4 a naštěstí jsem měla indikovaného císaře, tak jsem to měla o týden dřív, ale i tak už jsem se cítila hrozně. Malej měl skoro 4kg.
Jinak holky nás nakonec včera pustili. Bertík měl sice zvýsěný bilirubin, ale od začátku stabilní a dokonce to trochu začalo klesat, takže nás nechali jít domu a teď se nám chlapeček sluní a pořád ho kojím, abych mu pomohla to eliminovat.