Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@nuklear90 jee ty jsou ![]()
@Ruxas božani ![]()
Holky, my zítra půjdeme domu, pokud se nic nepo…48 hodin po porodu.
Pomoc je mi nabídnuta ale kluci jsou moc hodní, tak nám to jde.
Ano, mám je tu pořád, jen jeden má vyhřívanou postýlku.
Na odchod se chci ptát zítra. Včera říkala doktorka, že možná 2-3 dny
@Jafija To je krásná princezna.
Vás pustí tak brzy? Tak to je paráda. ![]()
@nuklear90 ano, do 24 hodin po porodu je to jako ambulantní a od 24 do 72 musíš podepsat negativni reverzní. Ale s tím nemám problém.
Ahoj holky, gratuluji k miminkum. Jsou nádherné.
Ja mam termín ve čtvrtek, tak jsme si plánovali, jak minuly pak začneme s vypuzovanim. Ale v patek začlo manžela bolet v krku a v sobotu ráno uz jsme jeli na pohotovost a nechali si ho na ORL, ma absces v krku a pry si tam par dni polezi. Tak ted doufam, ze mala vydrží, než se nám tatínek uzdraví.
![]()
No, já dneska v noci druhou krizi. Jak mi přes den bylo dobře, tak stačí blbá směna sester miminek a mám dost.
Takže jsem tu půl noci brečela, že chci domů. Z toho jsem se dostala do myšlenkového kolotoče: Brečím a nespím a jsem unavená. Bojím se že mě kluci nevzbudí když usnu. Bojím se že když nebudu spát tak odpadnu. Že když odpadnu se nepostaram, nebo hůř.
No nakonec jsem ve tři ráno dala kluky na jedno krmení k sestrám. Protože jsem usínala když jsem je krmila. Sice na mě koukali jak na neschopnou, ale nerada bych si zabila děti. Tak doufám, že jsem nepřišla o nějaké bodíky aby nás pustili.
Ještě jsem pak ráno dostala zjeba že mají fleky na oblečení kolem krku a na rukávech. (Tou stříkačkou mi krmit fakt nejde teda. A jako plus si kluci občas ty rukávy pozvrací) A že mám používat plenky, nebo ubrousky aby to po nich neteklo (nevím jak víc než se o to snažím do teď).
No, tak tu tak apaticky sedím a ukecavam kluky ať vydrží s hladem do výměny směn (to už vypadá nadějně) a že si snad pro další dokrm půjdeme už k lepší sestře.
No, držte palce ať už mě pustí. Zatím sbírám odvahu se na to na vizite zeptat. Jsem už tak vydeptana, že mám problém zeptat se kolik je hodin
@Jafija S prvním jsem chtěla jít též dříve, ale zastrašili mě. Měl novorozeneckou žloutenku, nic hrozného, ani na svícení nebyl. Doktor mi začal říkat, kolik vyšetření malého ještě čeká a co s ním ještě budou dělat. Nemám být sobec atd. No zůstala jsem a víš co s ním dělali? Asi 5 minut před odjezdem přišel očař, zjistil, že spí, tak zas odešel. O žloutence jsem už neslyšela, hlavně, že jsme dodrželi 72 hodin. ![]()
@Ruxas Ani nevíš, jak tě chápu. Vzala sis kluky na jednu noc (ukázala si jim, že to zvládáš) a teď sestry strašně obtěžuje, když by si chtěla pomoc a kluky pohlídat.
To oblečení nějak nechápu, kluci nejsou v eráru? Kde je problém? Že se poblindí/ pokecají je normální. Já pak zvratky a mateřské mlíko cítila doma úplně všude. Nenechej se rozhodit takovou malicherností. Zvládáš to moc dobře. ![]()
Ahoj holky,
tak dnes mám TP, předchvílí jsem byla na kontrole doktor říkal, že hlavička je už hodně dole, a odhaduje to na rychlejší porod, čímž mě nakopl.
Tak snad se to potvrdí.
@Ruxas
Chjo, ty sestry jsou fakt na facku! Jako už tak to musí být psychicky náročný natož s dvojčátky. To jsou fakt megery. Drž se, to dáš. ![]()
@Tinka 11 je takhle před porodem, to je nepříjemný. Tak držím palečky, ať se co nejdřív uzdraví. Já se taky takhle modlila, abych neporodila dřív, neměla jsem pro malého hlídání. dnes mi dorazí mamka, tak už jsem v klidu.
@Ruxas taky jsem měla jednu takovou “empatickou” sestru. Nejdřív mě seřvala, že nemám sebou dětský hřebíček, ale jen ten dětský kartáč na vlasy, který je úplně na dvě věci, když mají miminka slepené vlásky krví a plodovkou (Eda měl od začátku hodně vlasu, takže se to z nich špatně dostávalo), no a pak mě zase seřvala, že ztratil na váze a jak dlouho ho míním ještě trápit hlady. No strašně mě vyděsila, začala jsem z toho mít deprese, jaká jsem strašná matka, že jsem to nepoznala. Další sestra mi pak řekla, že miminka normálně na váze ze začátku ztrácejí a že se nemám tím vůbec stresovat, že malej neztratil tolik, aby to bylo alarmující a že to hlídají. Nakonec jsme mu začali dávat UM, už jsem neměla důvěru, že bych malého dokázala nasytit jen z prsu. Naštěstí malej si zvyknul na oboje a prso neodmítal, takže jsem mohla kojit dál. Prosím tě, fleky na oblečení, to je taková blbost, vůbec si s tím nedělej starosti.
@Angry_birds A budou ti ho vyvolávat nebo ještě počkají?
Kluci jsou ok, přibývají, malej drží teplotu, můžeme domu. Jeej. Já mám takovou radost. ![]()
@Jafija ta je roztomilá
to je skvělé, že vás pustí tak brzy. Já mám hrozný strach, že v porodnici zase ztvrdneme týden jako s prvním synem kvůli žloutence ![]()
@Angry_birds Moc bych ti přála rychlý porod.
Já už též vyhlížím konec.
Už jsem prý i pěkně protivná.
Ano, je pravda, že už jsem alergická na to zdrobňování lékařů a sester: „Maminečko, miminečko, čípeček“. Nejsem po lobotomii, mohou se mnou přece mluvit normálně. To s tou hlavou - „hlavičkou“ „že už pěkně naléhá na čípeček“ slyším posledních 14 dní.
Též odchází hlenová zátka a těmi poslíčky se to „krásně“ připravuje. ![]()
@edika85 Jj, papíry mi dají po obědě a tatínek si nás tu vyzvedne ve tři, dřív nestíhá.
Jinak moc díky všem za podporu. Potěšili jste mě stejně jako kamarádka, co prý také při krmení stříkačkou zleje půl dítěte jako já.
hned si člověk připadá normálnější.