Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lenus8 Tak to jsme dvě, já raději ani termín nemám, jen rozmezí 26.-28.4.
Pokud použiju ten jejich žargon, tak hlavička pěkně dole naléhá, čípeček měkoučký, otevřená na dva prsty a NIC. Včera jsem zneužila manžela, jen mi to prodloužilo poslíčky. ![]()
@Angry_birds krásné jméno! Tak to na prvorodičku jsi měla opravdu rychlý porod, to
je dobře ![]()
@nuklear90 jsi zlatá, děkuju🙏 Ta tvoje princezna tě tedy pěkně napíná, ale neboj, už to dlouho nemůže trvat. Budu ti taky držet palečky, abys to měla co nejdříve za sebou.
@nuklear90
My máme taky v příjmení R.
První noc byla taková na prd, byla jsem teda už slušně přetažená, protože jsem se naposledy vyspala z neděle na pondělí. ![]()
A včera jsem byla z toho všeho tak vykulená, že jsem pomalu ani nemohla zavřít oči. Malou jsem měla téměř hned u sebe, zvládla jsem se osprchovat a stát na nohách, a já ji i u sebe chtěla. Do toho se miminka budí co 3-4 hodiny, aby se přebalili a přiložili k prsu, což mi zabere taky dost času jako prvorodičce.
Ale malá se už na sále sápala po prsu, a dnes mi už začlo i téct mléko, takže nám to jde fakt jak po másle.
@Angry_birds Buzení každé 2-3 hodiny jsem měla asi do dvou let. Takže buzení co 3-4 hodiny je pro mě španělská ves.
Teď už teda ne, ale protože malej spí v pokojíčku s tatínkem.
Stejně ho alespoň jednou za noc slyším, jak manžela vysílá pro pití.
No krásné, jen ať to jde jako po másle i nadále. ![]()
Holky, všem vám gratuluji, co už máte zlatíčka na světě. I těm, které uz se szivaji doma. Těm, co mají poro před sebou, přeji nekomplikovany a rychlý průběh.
Já sem vždy jen juknu, ale nějak nezvládám odpovídat.
Při porodu jsem si opět vytlacila hemoroidy. Šly dobře zatlačit zpět, ačkoliv to nebylo nic příjemného. No jenže teď už zatlačit nejdou a opravdu hodně bolí. Mám podezření, že to jsou ty trombozni. Nicméně volala jsem na chirurgii, abych se objednala do proktologicke poradny, tak mi chirurg poradil, ať beru Detralex ne 1× 2tbl, ale 3×2tbl a jinak pokračovat v užívání čípku a masti. Že pokud do 14 dní nebude zlepšení, mám si zavolat. No, svůj problém jsem popsala i jedné klinice, která dělá i cévní chirurgii a objednali mě hned na pondělí na konzultaci. Tak jsem ráda.
Tak holky, dnes v 8:45 se nám narodil Albert
3,9kg, 49,5cm. Císař byl poměrně bez komplikací, nic mě nebolelo, jen mi spadl tlak po aplikaci anestezie, tak jsem z toho chvíli ztrácela vědomí. Teď už pomalu začínám cítit nohy a břicho, za chvíli by nás měli dát na pokoj. Malej je v pořádku a váha úplně přesně podle odhadu. Zase se ozvu, až bude trochu klid.
Holky hezky den, jsem se neozvala… no my byli 16. na delsi prochazce, pri tom asi poslicci… sprcha doma to rozehnala. Rikala jsem, ze uvidime jaka bude noc a teda tak krasne jsem se dlouho nevyspala
takze jsme sli druhy den objevovat krasy nasi vesnice (bydlime tu 3 mesice). No dali jsme 7 km a cestou domu rikam, ze mi boli zada. Ze v krizi… tak chlap sel s malou jeste na hriste a ja pro jistotu domu, ze zkusim sprchu. Sprcha nezabrala, zada bolela furt. Nebyla jsem si jista, jestli to jsou kontrakce, ale pro jistotu jsem volala rodicum, jestli by neprijeli a mezitim googlila (jasne jedno mimi doma, ale jsou to kontrakce?) a stahovala apky na mereni. Apky hlasily, ze po 5min a mame jet do porodnice. Prijeli jsme, prohlidka, ze otevrena na 3, takze to bude dnes (17.4.). Tak v 21:51 se narodil Matyas. Ackoliv mi PA praskla plodovku, tak jak maly vysel, tak jeste gejzir. Se divila, ze pri pichnuti ji slo malo. No divil se i chlap i ja, ze co to ze me vylitlo a jestli malyho chytili
uz jsme doma, tak si to uzivame, dcera pomaha. Hodne stesti a zdravi vsem, koho to ceka a gratulace vsem, ktere to maji za sebou ![]()
Ja bych treba nerekla, ze to byly kontrakce (jen bolest v zadech)
@edika85 odsavacku zkouším.
Hlavně gratuluji k Albertovi🤗A jak je tobě? Uz jsi vstala?
Všem dalším také gratuluji😊Toho času je teď nějak málo, vše se točí kolem toho miminecka😘
Ahoj vsem, gratuluji k nove narozenym miminkum.
Nam se dnes v 15:40 narodila druha holčička Emmička. Vaha 3300g a delka 52cm.
Byl to fofr. Bolesti jsem mela zlehka od rana, pak to trosku preslo. Okolo pul 1 jsme jeli do porodnice, otevrena jsem byla na 2 prsty tesne, kolem 2 se to rozjelo asi po 2 -3 minutach, jeste mi stacili dat ty atb. a za chvili byla s nama. Uz ji mam u sebe na pokoji a jdeme se zživat.
@edika85 @Katpil @Tinka 11 Moc Vam gratuluji k miminkům.
Přeji hodně zdravíčka a rychlou poporodní rekonvalescenci. ![]()
Dnes jsem byla na kontrole, všechno v pořádku, další kontrola bude až 1. 5., to už budu 40+5 a ještě týden mě nechají přenášet.
Tak jsem z toho taková rozhozená-smutná. Vyvolávání ve 42 týdnu s tím, že budu rodil 4-kilové dítě.
Je tu ve skupince ještě někdo, kdo na porod čeká? Příjde mi, že už jsem poslední.
Ahojky,
Máte taky někdo na první noční probuzení živé sny? Každé první probuzení se mi zdá, že mám dítě v posteli a třeba že už ho krmím. Chvíli trvá než se proberu a dojde mi, že kluci jsou v peliskach. Taky čas se mi maze. Dnes jsem je začala tahat z postylek o hodinu dřív, protože jsem se vzbudila, že je čas krmit. Doufám, že mě to přejde. Je to docela nepříjemné.
Jinak my zvládli nějaký den zpět doktorku. Protože jí máme ve vedlejším městě, tak docela masakr. Zkusila jsem si i nějakou tu krizovou reakci. (Zjistili jsme že jeden fusak do autosedačky nemá díry na pásy, ani naznačeny. Nakonec jsem v rámci rychloreseni jedny prostě vystřihla.) Kluci z toho byli vycukany. Já taky.
Dozvěděli jsme se, že nám nikdo neřekl, že do tří kilo nesmíme ven. (Já mám teda takovou stihu, že bych stejně nemohla) A dostali jsme recept na výživnější UM, protože Samo (ten větší) nepribral. A tak nějak jsem dospěla k závěru, že nejlépe pro děti udělám, když přejdeme jenom na UM (krmila jsem kombinovane).