TP duben 2022 ❤

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1968
14.4.22 23:36

Jinak dnes jsem se zvedla až na druhý pokus. Prvně se sestry bály že omdlim (a zamacknu je :D) rychlá studená sprcha dost pomohla. Cévku snad vyndaj ráno. Už vážně moc moc doufám. Aj tu chůzi cvičim.
Byl to dlouhý a únavný den. Občas jsem měla fakt dost. Pořád něco. Donesou ti polévku, do toho miminko. Pak u miminka měří tlak. Nejvíc mě dostalo když mi u miminka doktorka a dvě sestry zvedli břicho (au) a strhli tu náplast na jizvě. Jako doprčic. Deset minut klid fakt luxus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1681
15.4.22 10:43

@Ruxas tak super, teď už to bude každý den lepší, věř mi🙏Já už mám ode dneska malou u sebe, tak si začínáme na sebe komplet zvykat😚V poledne jdu na zauceni k sestře ( prebalovani a tak) a zítra koupání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
15.4.22 16:42

@Ruxas aha, mě právě vůbec nic nebylo, vůbec jsem neměla potuchy, co se mnou dělají. No snad to tentokrát bude stejně. @Michaelavavra Holky zvládáte to skvěle. Je to tak, den ode dne to bude lepší a lepší. Já jsem po 5 dnech šla na procházku do parčíku před porodnici. A už vám řekli, kdy vás pustí domu? U nás se po císaři zůstává minimálně 3 noci, když nejsou komplikace. Já jsem nakonec s malým zůstala týden, protože měl žloutenku, tak doufám, že tentokrát se tomu vyhneme a budeme moct jít domu dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1681
15.4.22 18:05

@edika85 zatím jsem se neptala, u nás poušti po 5 dnech.Ale musí přibrat na váze. Ode dneska vážení jednou denně.
To kojení je věda😳a taky to bolí🙈
No uvidím, až budem doma, oslovim LP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
15.4.22 20:04

@Michaelavavra tak s kojením já byla na štíru od začátku až do konce. Za začátku jsem bolestí brečela, navíc jsem se dlouho nemohla rozkojit, no a pak jsem brečela bolestí u odstavování, byl to pro mě horor, ucpávaly se mi pořád žlázy a já to musela propichovat sterilní jehlou. Jako na to se opravdu netěším, ale pro malýho to udělám, stejně jak jsem vydržela kojit i svého prvního syna. Můj syn na váze ze začátku ztratil dost, pak mi nařídili, abych ho dokrmovala UM a hned na to začal hezky přibírat. No přeju ti, aby jsi to tak neměla, spoustu žen kojení miluje, já k tomu bohužel nikdy nedospěla, ale třeba po druhé to bude lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
15.4.22 21:51

šílená únava po porodu

Holky, moc moc gratuluju všem, co porodily, přiznám se, že teprve týden po porodu, nestíhám vše sledovat a pročítat, tak přeju hromadně. Chci se zeptat, vás, co jste porodily přirozeně, jak to máte s únavou? Za jak dlouho jste se dostaly do stavu, kdy jakž takž zvládáte den? Já jsem rodila v noci z pátku na sobotu, pak už nešlo spát a v porodnici jsem měla takové problémy se spaním, že mi zavolali psychiatričku, ať si se mnou promluví, byla jsem úplně grogy, a to jsem měla přirozený porod a relativně i rychlý. Jen teda, je mi 40… A ke konci ledna jsem prodělala covid. Tak možná to má souvislost s tou únavou. Od středy jsem doma, ale unavená jsem pořád strašně moc, až tak, že mě to děsí. Nic moc nezvládám, o všechno se stará manžel, starší dcera chodí na většinu dne k babičce, a i tak mi dává zabrat kojení, přikrmování umělým, protože to moje nestačí, do toho vždycky toho plno vyblije a jdem krmit znova, spánek v noci přerušovaný, však to všechny znáte. Jsem pořád hrozně „mimo“, s první dcerou, kterou jsem rodila před 9 lety, jsem touto dobou už byla relativně v cajku. Nějaká zkušenost? Díky a všechny zdravím :-) Janča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1968
16.4.22 03:47

Ahojky,
Hlášení po dalším dni.
Asi jsem už dostala svou dávku hormonů, pěkně pěstí (tak nadvakrát) takže každou chvíli tajně brečím.
Samík je v pohodě, toho pomalu dostávám k sobě na přebalování a potahat prsa a vrací se na jídlo a taky na noc. Jura čeká až se uvolní vyhřívaná postýlka a pak snad taky bude jezdit častěji než občas na návštěvu.
Ale ten zbytek už mi neuvěřitelně štve. To jejich věčný řešení mýho tlaku. Jako fakt nevím jakej čekají že budu mít tlak potom, co mám ve stejnou dobu přebalit dítě, protože překvapivě zrovna chce, do toho je akorát čas jít pro moje jídlo, jít si nechat vydesinfikovat jizvu (před čím musím do sprchy) a jen si Sednu a cpu do sebe večeři, zatímco se snažím balancovat dítě na prsu, tak přiběhne někdo s tlakoměrem. Tak logicky mám nějaký astronomický hausnumero.
No, teď jsem spala dvě hodiny a nemůžu znovu usnout, protože postel je všechno jenom ne pohodlná. Ráno v půl šestý mám být osprchovana s plnym mocakem a čekat aby mi udělali cevkovany odber. Zároveň na stejný čas začíná krmení kluků. A když budu osprchovan, měla bych ještě honem dojít na péči o jizvu. Mám dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4384
16.4.22 05:51

@Ruxas tak to je masakr, ale doma v klídku se to srovná.

@pardalie já teda byla ve 40 po porodu jak čiperka.

Holky, další miminko asi budeme mít my. Slečna se v půl 4 ráno rozhodla, že si vypustí bazén. Takže jsem vzbudila manžela, že si budu volat rychlou, ať má malinká zážitek, a on zůstával doma s malou. Zatím je mi hej, kontrakce skoro 0, tak jsem na pokoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
16.4.22 10:52

@Ruxas Doma to bude lepší, tohle je horor. Doma si nastavíš svůj řád a hlavně na to bude klid. Využij co nejvíce péče sestřiček o prťousky, hlavně v noci. I dvě hodiny spánku jsou supr. Hlavně všechno v klidu, nepřemáhej se příliš přes bolest, sestřičky jsou pak schopné ti tam dát oba - „starej se“ a do toho všechna vyšetření, péče o jizvu, tlak, jídlo, koupání atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
16.4.22 10:55

@Jafija Téda, tak držím pěsti, ať je rychle na světě. :srdce:

Já byla včera na kontrole a vůbec nic se nechystá. Třeba tomu pomůže ten dnešní úplněk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
16.4.22 12:46

@pardalie ahoj Jani, gratuluju k miminku. Já jsem to v porodnici měla s únavou stejně, taky mi zavolali psycholožku, protože jsem zase pořád brečela, byla jsem úplně na konci sil. Popravdě za to mohl i systém v porodnici, kdy třeba ve 4 ráno přišli malého zvážit a změřit, tím ho samozřejmě probudili a já ho pak zase další hodinu uspávala, pak v 6 přišli se snídání a prostě v mém pokoji se dveře netrhly, pořád tam někdo byl. Z porodnice jsem vyšla jako zombie a doma mi to trvalo tak ještě týden ten spánkový deficit dohnat a to mi pomáhala celá manželova rodina. Každopádně za nespavostí můžou být i hormony, je to normální. To tělo se musí adaptovat na nový režim. Já před synem spala jak dřevo každou noc minimálně 8hod. Najednou jsem se budila po hodinách, byla jsem vyčerpaná a úplně na dně. Postupně jsme si ale našli s manželem systém a už to pak bylo lepší a lepší.

@Ruxas Ahojky, neboj doma budeš mít klid, jen přečkej těch pár dnů v porodnici, to vím, že i pro mě byl horor viz výše. Jeden den dokonce manžel vletěl do sesterny a požádal je, aby do mého pokoje nikdo alespoň do 6hod ranní nelezl, prostě tam i přes noc malého vážili a měřili a to ho samozřejmě probudilo a pak ho zase uspat bylo umění. Jinak já měla malého u sebe hned už druhou noc, nikdo ani neřešil, že sotva vstanu. Musela jsem ho koupat, přebalovat sama a toho jsem se svíjela bolestí, jizva mě pálila jak čert. Na porodnici nemám hezké vzpomínky, ale doma už se to pak zajede, uvidíš.

@Jafija jej tak super, držím palečky :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
16.4.22 13:24

Moc díky za podporu, to je úžasné to tady moct s někým probrat.
@Jafija už? Držím pěsti!
@Ruxas Teda, to zní jak z horroru! Držím palce, ať je brzo líp. Teda, to si neumím ani představit, po císaři a ještě dvojčátka, do toho si neodpočineš. Vydrž, brzo bude určitě líp! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
16.4.22 13:29

@edika85 Díky za podporu, slyšet, že to někdo měl podobně, je úplně léčivé. Jako je to doma lepší, jen teda noc jsme měli šílenou, malá pořád brečela, vydržela řvát 6 hodin, pak jsme zjistili, že vývar, co mi muž uvařil, obsahoval takovou tu hotovou zeleninu zmraženou, holky, na to bacha, je v tom květák a hrášek a to nadýmá, což nám nedošlo, takže asi proto brečela. Každopádně další noc s nedostatkem spánku.. Dnes už máme Espumisan a vývar jsem měla nový, jen z kostí, tak snad už to bude v cajku. Ono se řekne, nastav si režim, ale nikdo moc nepočítá s tím, že týden staré dítě vydrží být vzhůru 17:30 - 0:40… teda, my ne. Ale pak zas spala hezky dopoledne, a to mi nešlo zabrat, navíc starší dcera chtěla snídani atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1681
16.4.22 13:55

@edika85 kojeni masakr🤨jako dětské sestry hodné, ale každá to říká trochu jinak a hlavně, to si prý musím sama na to přijít😩Bolí to dost, mám už je trochu popraskane a vypije menší dávku, než by měla. No ten jeden den ještě dam zde a pak domu si poučí lactacni poradkyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1681
16.4.22 13:59

@Ruxas no jede se podle času…zde kontrola v půl 6,než si předají směnu…v půl 7 uklízečka….atd cely den.
Takže už nějak fungujete? Ja mám malou u sebe od včera a dnešní noc maso, rvala celou noc, bolení bříška🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí