Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@AdeAda Jo jo, tyhle bolení bříška pry většinou přejdou ve třech měsících nebo s větším pohybem. Taky už se těším.
@Ruxas on už sám vydrží docela dost na bříšku nebo si kopat nohami, ale pořád je to málo pohybu na to, aby se to bříško umoudřilo 😔 😅
Ahojky, tak jsme zdárně přečkali 14 dní, co byl manžel na pracovní cestě. Naštěstí Bertík krásně spinká přes den i v noci. V noci se mu prodlužují intervaly na krmení, teď už máme skoro 6hod spánku v kuse. Přes den mi nejlíp spí v kočárku, jdu s ním na procházku a pak ho doma rozepnu, aby mu nebylo teplo a on ještě tak hodinu spinká. Já mezitím uvařím pro sebe a staršího syna. Nějak jsem si na tenhle režim zvykla a docela to funguje. Kolika už je lepší, občas s tím ještě bojujeme po jídle. Jinak už ho nekojím, jen odsávám a dávám flašku, protože při kojení se mi hrozně vztekal, podle mě to na něj teklo rychle. S flaškou je to lepší. Dětské akné zmizelo, nejdřív se mu z toho udělala jednolitá vyrážka (viz foto), což mě vyděsilo, bála jsem se, jestli to není atopický ekzém, tak jsem mu to začala mazat krémem, který mi poradili v lékárně a pak to celé zmizelo. Teď ma obličej bez jediného pupínku. Ale i tak ho raději myju jen mýdlem pro atopiky. Jinak nás čeká očkování a kontrola 2 měsíců za dva týdny. Jsem zvědavá, kolik vyrostl, protože už
mu nejsou věci na 3 měsíce (tady 60cm), takže jsem včera hodila do pračky na 6m
tak to je můj update ![]()
@edika85 Jo, to my teď to akné máme taky hnusný. Víc pupínků než kůže po celé hlavě. Za jak dlouho vám to zmizelo a čím jste mazali?
My bojujeme prakticky dennodenně s brekem od těch sedmi večer. Někdy chvíli, někdy 3hodiny je nevrlý. Usíná tvrdě až po jedenácté. Přes den spí hezky, tak si asi vybral tenzo režim. Já ho přes den neuspávám, prostě usne i na hrací dečce, u kojení i při přebalování 🤨 takže to budeme muset nějak vydržet, moje záda už ale moc nezvládnou
![]()
@Ruxas jmenuje se to dexeryl. Je to kosmetika pro atopiky. On to už neměl jako akné, úplně se mu to slilo do velkého červeného fleku a bylo to takové drsné. Doktorka měla dovolenou, tak jsem šla do lékárny, tam mi poradili toto do tři dnů to bylo pryč. Mrkni, jestli se to u nás prodává, já jsem ve Francii.
@AdeAda ten pláč před spaním máme taky. Někde jsem četla, že se miminko tak nějak tím uklidňuje a vyrovnává se se vším, co za den v sobě nashromáždil. Je to takový žalostný pláč, trhá mi to uši, ale pak když zabere, tak spinká krásně třeba 6hod. U mě nejlépe zabere dudlík a takové poplácávání na zadečku a zádíčkách
@edika85 Vypadá to že to ke koupi je. Třeba eshop dr max ho má. Tak jestli se to menšímu do víkendu nezlepší tak mu to zkusím pořídit. Díky ![]()
Jj, ten neutišitelný večerní pláč pokud začal zároveň se zájmem o svět patří k tomu. Ještě neumí zpracovat všechno co za den viděli a tak to ze sebe večer takhle dostanou.
Kluci to měli asi dva týdny a zezacatku to bylo na zbláznění, než jsem přišla na to co je uklidní. Většinou to, že se po mě můžou válet a plácání po zadečku.
Také od té doby máme odpoledne ve velké posteli. Dva najednou těžko budu nosit. V nosítku akorát hysterčí. Také mi přišlo, že pomohlo na pár dní omezit zážitky (prostě jsme se doma zavřeli a jen se mazlili) ![]()
A my teda máme noc cca od osmi/devíti. Do té doby se jich ani nesnažim zbavit. Prostě od cca 4 do spaní jsem jen jejich a na posteli si s nima čtu, jim a koukám na seriály. A když jdu na záchod přijde řev. ![]()
@edika85 asi toho mají v sobě za ten den nastřádáno hodně 😁 😅 Já zkouším vždycky všechno - kojit, nosit, míč, přebalit, vždy to na chvíli pomůže, zavře oči, ale za chvilinku zase pusa dokořán, včera po hodině a půl si ho vzal manžel a po minutě breku usnul konečně tvrdě. Buď už byl unavenej nebo mu chyběl táta 🧐 já už kolikrát mám taky na krajíčků. Zvlášť, když už prcek usne a vzbudí ho manžel, když se ze spaní převaluje. To bych je nejradši oba zab… No více co 😁 😅
Ahoj holky, jak se vam dari. Mala na 6 týdenní kontrole mela 4420g a 56cm.
Uz se směje na vsechny, porad se snazi mit zvedlou hlavicku, kdyz ji davam brknout.
Ted obcas bojujeme i pres den s usinanim. Doma jen v naruci a venku jak je horko, tak se ji moc nelibi, dost se poti a to i neoblikam moc.
Vy co kojite, davate v tehle horkach prckum jeste i vodu treba?
Kluci už mají dva měsíce. Včera dostali první hexu. Celkem to zvládají, měli jen lehce zvýšenou teplotu a chtějí víc mazlit.
Včera větší vážil 5,6kg a menší 4,8kg. Už jsou to kusy.
S Jurou jdeme příští týden prvně na rehabky kvůli predilekci. Ten zvedá hlavičku hodně ale ujíždí mu to bokem. Samík je na to většinou líný, ten mi to teda předvede tak jednou denně. Začali jsme to cvičit na míči, to je baví víc.
Jura už umí chytit a mávat chrastitkem když mu ho prvně dám do ruky já. Samík radši jen kouká.
Oba se krásně usmívají a rádi mi povídají ty svoje pantomima příběhy s občasnými slůvky typu Agiii, egej, ghiii,…
A já z toho vždycky vymýšlím příběhy.
Naposledy to bylo o klaunovi s balonky na kterem Juro odletěl do hor. ![]()
Jo a už máme systém i časový, že spát chodí v osm, jídlo v jednu a v pět a pak dospat ve velké posteli. A přes den trihodinovky. Pořád snědí tři odměrky každé jídlo.
Jo a pupínky už skoro zmizeli. A my teď nosíme overaly s krátkýma rukavama i nohavicema. Doktorka doporučila ve větších horkách klidně jen plenku.
Ahoj holky,
Rozinka měla teď ve středu 8 týdnů. Aktuální váhu, výšku nevíme. Na kontrolu jdeme až pomalu za měsíc, to ji budou už tři měsíce. Na konci tohoto měsíce jdeme na fyzio. Chtěla jsem jít sama od sebe radši preventivně, a nakonec mi doktorka sama řekla, že to bude lepší, otáčela v tu dobu spíš hlavičku na jednu stranu, ale je to už 14 dní, a přijde mi, že už krásně otáčí na obě. Tak uvidíme.
Očkovat budeme ve 4M prevenar. O hexa jsme se ještě ani nabavily.
Jinak k spánku přes den… No už pomalu žádný není.
Jako jsou dny, kdy mi snad spí tak hodinku dohromady během dne. Ale zato spí krásně v noci. Ze včerejška na dnešek mi spala 8,5 hod. ![]()
Jinak hlavičku zvedá krásně, jak u toho odkrknutí, tak i na bříšku. Nožičkama taky slušně kope, hlavně v lehátku. To už se dokáže slušně rozhoupat. Potom je taky ruka lepší než dudlík.
Včera jsem šla poprvé sama ven mezi lidi, byla jsem u kadeřnice. To jsem si teda skvěle užila. Pořídila jsem si odstrikavacku mleka, tak se tatínek mohl starat.
Ahoj holky, tak info i od nás. Terka ma 9 týdnů a váží už 5,5 kg🤣Kojim, jen večer dokrm UM, protože za cely den me vycuca🙈Ráno je vždy na hrací dečce, kde si brouka a kouká na hračky. Ty ji taky ukazuji a už se je snaží chytat.Na bříško taky dávám, rada na něm i k ránu spí.
Teď taky bojujeme se spaním přes den, jak jsou ty horka😩Takže neusne ani v kocarku venku, v nositku by se uvarila.
Podle bdelych oken by porad měli spat i přes den🤷🏼♀️
Co ještě děláte s mimi přes den? Ja taky dávám do houpatka Babybjorn a kouká, když něco dělám v kuchyni.
@Angry_birds teda s tím spánkem je to teď na prd🙈A teda, to ze ti Rozinka spí tolik hodin, to je pecka😳Kojis nebo mate UM? A neni večer pretazena, když přes den nespí? Jako dnes vstavala v 8:00 a od te doby je vzhůru a nejde uspat🙈tak se děsím večera😡