Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@edika85 kamaradka radila tohle, ze holkam to pomohlo https://www.drmax.cz/…-ap-m-400-ml?…
@Beeethany to mám doma, to vůbec nepomohlo. Tak ho používám občas po koupání na tělo. Ale zkusit můžeš. Třeba vám to zabere..
@edika85 To je myslím dospělý. Nejméně vypadá jako ten co používám já.
Dětská verze je bez močoviny.
A vypadá takto:
@Ruxas jo super, děkuju, zkusím to.
Holky my dnes máme 3 měsíce a byli jsme na 3 měsíční kontrole. Vše v pořádku, Bertík roste, má 65cm a váží 6,7kg. Má v pusinku trošičku nějakou infekci, takové bílé flíčky, tak jsme dostali takové kapičky na plíseň a musím mu tím potírat jazyk a sobě bradavky. K tomu ekzému mi řekla, že u nás to prostě ty miminka dost často mají, protože je tvrdá voda a že se to časem ztratí, že to není z alergie a že možná se mu to i ztratí, když teď pojedeme na dovolenou tím, že změníme prostředí. Doporučila mi omývat mu obličej třeba eviankou a mazat mu to dvakrát denně jakýmkoliv krémem na suchou pleť. Jinak jsme dostali druhy Rotarix a další očkování bude mít ve 4 měsících na začátku září.
Ahoj holky, v úterý jsme byly na 3 měsíční kontrole a mala pekne přibírá. Uz ma 5450 kg a 61cm. Dostala druhy Rotarix.
V noci z se budi jen jednou na jidlo a pak az kolem 6-7, zato ja se budim casteji, tim ze me svedi cele tělo a musim se jit namazat. Porad bojuju s ekzemem.
Zaciname s nositkem, ze začátku se ji tam moc nelibilo, ale v pondeli mi v nem uz i usla, takže můžeme vyletovat i tam, kam se nedá s kocarkem 😁
Jinak holky, jak se vam dari shazovat poporodni kila? Ja s tim porad bojuju a pořád mam ještě 7 kg navic z pribranych 21 kg. 😡
Posilam par foto jak rosteme ☺️️
Taky zdravím,
my jsme byly na 3M kontrole v pondělí. Rozinka má 5,24 kg a 64cm.
V 6T jsem žádala doktorku o žádanku na fyzio. Chtěla jsem jít preventivně a nakonec i proto, že preferovala více pravou stranu. Měsíc cvičíme vojtovku 3× denně, evidentně ji to hodně nastartovalo, jelikož teď na kontrole říkala pediatrička, že psychosomatický vývoj odpovídá 5M. Malá se už otáčí na bříško, a na bříšku si dává nožičky pod sebe a pomalu se posunuje. Už ji nemůžu nechat na gauči s hrazdičkou, tu by na sebe shodila. Včera měla svůj první záchvat smíchu.
Za měsíc na 4M kontrole dostane hexa a prevenar 13.
@Tinka 11
Já mám zase opačný problém. Po dvou týdnech jsem byla na původní váze a kila mi letí dolů dál, že mám strach abych nepřišla o mléko.
@edika85 Nebude to v pusince moučnivka? My jsme na to dostali něco jako lízátka. Taky jsem nesměla žádné sladké.
Jinak, jak si psala o těch profi fotkách, tak nám přišly tento týden a s manželem jsme se mohli roztrhnout smíchy. Náš starší syn sabotoval celé fotografování.
Jinak jdeme na kontrolu a očkování za týden. Trochu se bojim váhy, minule mi doktorka vynadala, že malá váží hodně a už se jí pomalu nevejde do tabulky. ![]()
Tak mi včera po kontrole, kluci oba měří 60,5 cm, jeden váží 6,1kg a druhy 5,8kg.
Větší už nemá hydrokelu, ani kýlu, menší ještě malinko ano. A má teda slehlou hlavu, asi ho budu muset víc nutit být obráceně. Akorát rehabilitační zase tvrdí, že nutit ho nemám, protože on se pak křiví celej. Tak jsem na vážkách a ještě to s rehabilitační proberu ve středu.
Jinak jsme zdraví, pást ještě moc neumíme, ale už se umí otočit na břicho. Zažívání zefektivnilo, žádné prdíky a plnou plenu máme za 1-3dny. A teď už spinkají až do pěti do rána v kuse. ![]()
Potřebuji poradit a rozseknout volbu deníčku a alba pro mimčo. Prvně jsem chtěla pořídit jen zápisník, ale ráda bych tam vlepila i něco málo fotek, zejména pro první roky, pak pokračovat v normalnim albu jen s fitkami. Narazila jsem ale na tři knížky pro miminka, které nejsou přeplácaněé barevnymi dětskými obrázky a jsou české 😁 😁
V plenkách - je jen na rok a jsou tam i trimestry, což já už zpětně vypisovat nechci a tedy je to zbytečné. Jinak je ale niha velmi povedená
Já miminko - krásné ilustrace, ale zabírají asi moc místa, a taky cena je vyšší
Moje vzpomínky - mají hezké samolepky a je tam čisté místo, takže kapitoly si člověk vytvoří sám…ta u mě asi vyhrává 😁
Co vy? Máte něco na tvoření? Ne že bych melaumoc času něco tvořit, ale asi bych ten čas občas našla 😁 😁
@AdeAda Ja dělám každý rok fotoknihu uplynulého roku. Tak plánuju jenom to, že bude letošní hlavně o klucíc.
Edit: Tak teď si vážně připadám divná, když přemýšlím nad brigádou, protože se mi nudí mozek. ![]()
@Ruxas taky jsem premyslela, ze bych neco chtela delat, ne, ze bych mela casu nazbyt, ale presne jak říkáš, mozek strádá.
Ahojky vespolek, zdravím z Libanonu
Cestu jsme úžasně zvládli, malej spinkal, občas se probudil, trochu se ode mě napil a zase usnul. Jednou se tedy naherně pokakal, že to měl až na zádech a musela jsem ho celého převléct. ještě že jsem měla sebou v tašce věci na převlečení. No a starší hodinu spal, hodinu koukal na pohádky a pak po zbytek cesty pendlovat mezi mnou a manželem.
@Tinka 11 7kg z 21 je krásný. To já mám pořád 6kg nahoře ze 14 přibraných s ty tedy ne a ne shodit. Tady jsem šla na drenáž a ta paní mi řekla, že jsem měla hodně zadržené vody v oblasti břicha a stehen, tak uvidíme, jestli to pomůže. Ve čtvrtek mám ještě jednu.
@nuklear90 no vypadá to stejně, možná to byla ta moučnivka. Mě doktorka neřekla název, jen že to jsou kvasinky a dala mi takové kapičky, ty ale nepomohly, začalo se mu to dělat i
na vnitřním rtu, tak jsme tady zavolali Dr a ten nám dal nějaký gel a pak sirup orálně a teď už to je na ústupu. Jinak máš krásně fotky, sranda s tvým synem, jak vám to sabotoval. ![]()
@Ruxas můj starší syn preferoval taky jednu stranu a když jsem ho otočila, tak se mi hned vrátil zpátky. Bála jsem se, aby se mu hlava z jedné strany nezploštila, tak jsem s ním šla k fyzioterapeutce a ta mu trochu jako cvičila s krkem a od té doby dobrý, když jsem mu otočila hlavičku na druhou stranu, tak ji tam nechal. Mě tedy v porodnici vysvětlovali, že se musí střídat strany, tak se divím, že tvoje fyzio je proti.
Jinak my děláme pokroky, krásně paseme koníčky a taky se nožičkama odstrkává a jakoby se plazí. No a taky si hezky chytne do ručičky hrkátko. Ale zatím se tedy neotáčí.
@edika85 Tak já s ním cvičím vojtovku. Tak tam asi má nějaký hlubší problém. Je proti, protože když ho proti jeho vůli otočím, tak on se celej pokřiví do něčeho mezi mostem a rohlíkem. Tak že by mu to držení těla spíše zhoršilo.
Ale uz se hodně lepší a je schopný dát hlavu aspoň rovně.
Brw, střídat strany mi říkali taky. Ale kluci nesnášeli zavinovani a ze vseho se vykrouti. Nejak podkládat, nemožný. Doktorka ze ho mám zapřít kilem cukru. K ničemu, posune. ![]()