TP duben 2022 ❤

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1711
17.6.22 14:01

@Michaelavavra
Plně kojím. Ve většině případech ji večer uspím právě u kojení nebo někdy usne taky v tom babybjorn, tam se utahá jak kope. Stává se, že večer už mám taky míň mléka, tak se osprchuju teplou vodou namažu bradavky lanolínovou mastičkou, a potom mi někdy mlíko teče samo, než se stihnu obléknout.

Jinak k spánku přes den, opět když už usíná tak u kojení, někdy se mi ji podaří přenést do postýlky, a spí dál. Ale někdy se probere a pak už nespí. O bdělých časech vím, ale zase se tím nestresuju, nehodlám přijít o nervy. A nechci abych byla vytočená já a i dítě.

Hele, dřív nebo později usne, neděs se. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1968
17.6.22 17:09

Já toho a klukama moc nenadelam, pořád mě nekdo chce. :D (Takže na nějaký vaření nebo úklid při dobré konstelaci mám hodinku až dvě) Ale dopolko deka s hrazdama, houpátko na chvilku, deka u mě u gauče (zírají na mě), válení ve velký posteli odpoledne, kočár na dvě hoďky denně. A babybjörn mi přišli teď, tak jsem zvědavá. :lol:
Jeden je spavej a usne kdekoliv. Druhej moc nespí, toho musim přes den občas uspat, aby nebyl mrzutý. Většinou že mu z deky udělám stanoviště (na tvrdém se různě převažuje, nebo hýbe rukama a nohama a to ho budí) a placam ho po zadečku, nebo mu držím dudlík. V kočáru a večer usne sam.

Btw, poslechla jsem radu doktorky a klukum ty pupinky umila repikovym cajem. A teda poputuje do koše. Ubozatka jsou rudý jako by byli spálený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
17.6.22 17:14

@Ruxas
Taky nám doktorka doporučila odvar z řepíku nebo silný černý čaj. Zkusili jsme řepík, a ještě víc to zrudlo slilo se to a bylo to vysušený.
Pomohl nám na to cicaplast baume od LRP je vhodný od narození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1968
17.6.22 20:42

@Angry_birds
Tak to nám ten řepík asi udělal něco podobného. Já je teď na noc namazala bepanthenem baby, jako takovou první pomoc. Já si jím podobné věci taky mažu, tak by to mohlo aspoň zmírnit to podráždění. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
22.6.22 12:55

Pasení koníčků

Ženy, prckovi je 11T a při pasení koníčku zvedá ruce, nohy, sahá před sebe ale to určitě není cíleně. Vracíte/vracely jste ruce zpět k tělu do trojúhelníku nebo jste jen korigovaly, aby se nepřevrhnuli? Navíc jak si tlačí břicho a hrudník, tak heká celou dobu 😅 😁 Na bříšku ho to baví, když mu při přebalování rovnám plínu nebo oblečení a dával ho na bok, tak už zaklání hlavu, že jdeme na bříško a pak se vzteká, když ho vrátím zpět 😅 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
23.6.22 12:07

Ahoj holky, tak Bertíkovi byly včera 2 měsíce. Předevčirem jsme byli na dvouměsíční kontrole a dostal Hexu, Prevenar a Rotarix. Večer měl malinko zvýšenou teplotu, přes den byl unavenější, jinak dobrý. No a je to obřík, má už 6,2kg a 64cm. Doktorka se měl ptala, co jím, že mi takhle roste a přibírá😂 jinak se spánkem přes den to začíná byt zase lepší, ale měli jsme teď období, kdy se budil co 20min a pak zase na chvilku usnul a takhle to bylo dokola. Teď už třeba zase tu hodinku a půl spí, ale spí mi líp v kočárku, tak ho dávám občas i doma spinkat k oknu do kočárku, snad se mi to do budoucna nevymstí a nebude odmítat postýlku. Jinak v noci spinká od 23-6h, já mezitím tedy vstávám na odsavaní, ale jinak si nemůžu stěžovat. Tady taky nějaké fotečky.
@AdeAda Pane jo, to už ti krásně pase, Bertík ještě tu hlavičku tolik nezvedne, a když jo, vydrží mu to pár sekund. Včera jsem vytáhla hrací podložku, tak začneme pravidelně dávat na bříško. Můj první u toho taky hekal a mával ručičkama, já mu je vždycky podsunula, ale moc dlouho mu to nevydrželo a zase byly ve vzduchu. To se časem srovná, navíc si takhle podle mě hezky zpevní zádové svalstvo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
23.6.22 12:18

@edika85 to je slaďouš ☺️️ my jdeme na první očkování až příští týden ve 12T. To je fajn, že ho tak hezky zvládl ♥️️ u nás je to spaní podobné, nejdelší spánek má od 22/23-4-5, pak ještě dva 1,5h spánky a před polednem vstáváme. Většinou jsem po rom prvnímu spánku nejlépe odpočatá a když s ním pak ještě ležím, tak se mi vstává hůř 😁 😅
Jo přesně tak, ruce furt dává před sebe, spíš se bojím, aby ta záda nepřežil, tak ho pak dávám do klubíčka na chvíli. Já to mám taky ráda na uvolnění zakulatit záda 😁 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1968
23.6.22 16:25

Nechápu jak víte kdy vám děti před den spí. Mě to přijde docela náhodné. Prostě jsou na dece, velké posteli, jiné dece, venku pod UV přístřeškem… a občas některý usne. Teď v těch horkách to mají těžký chudinky.
Kluci se ještě moc pást nesnaží. Jeden je linej a na břiše spíš usne. A druhymu to zatim kazí ta predilekce. Dostali jsme cvičení. Tak snad se to rychle spraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1968
7.7.22 18:49

Zdar holky. Jak se vede?
Tady se moc nezměnilo. Cvičení z rehabek cvičím s oběma, fyzioterapeutka říkala, že to nemůže ublížit ani tomu, co predilekci nemá a je to dobrý na posílení svalů. A kluky to baví.
Já začínám přemýšlet nad nějakou menší brigádou, začíná mi chybět krmení pro mozek.
A za chvíli pojedeme na týden na Slovensko, tak jsem zvědavá jak to kluci zmaknou. :)
Kluci mi už dorostli do velikosti 68. Koniky sice pořád moc nepasou, ale zase uz se nahlas smejou, jsou hrozný kecky, občas se jim povede vzít si hračku q všechno ožužlávaj. A občas mě i překvapí co s tim omezeným arzenálem vymyslí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
8.7.22 02:40

U nás už konečně povolily bolesti bříška a prcek ke hned spokojenější ☺️️ Minulé úterý byl na kontrole a měl 5150g a 62cm a už jsme konečně vyndali zmenšovací vložku z autosedačky, byl tam už jako v kazajce 😁 takže už je velký kluk. Za odměnu dostal po jednom očkování do každého stehna, poprvé u doktorky brečel, ale přešlo ho to tak do 5 minut. Ani moc nevrlý po tom nebyl, jen ho to bolelo. Takže všechno v pořádku ☺️️ teď v úterý odlavil 3M a vždy zapláču nad oblečením, které nosí mnohdy jen jednou a zjistím, že s plínou se již nevleze 😅 a plíny teda taky válčíme, protože doteď osvědčené DM babylove v noci jsou plné už za 4 hodiny a někdy se nebudí na kojení a já mám dilema, jestli ho nechat v mokru. Takže ho někdy kojím, protože přebaluji. I když to zrovna nevyžaduje 😅 a má pořád olezlý obličej, jak si cucá ruce a pak si s nimi šmrdlá po obličeji 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1681
8.7.22 14:03

@Ruxas ahojky,kluci vypadají jak smíšci☺️️spokojení.
Já nedávno vyměnila oblečky na 62,ale každá značka je jinak velká🙈
Třeba overaly na spinkání budu potřebovat za tyden dva už v te 68🤷🏼‍♀️
S tou dovcou jste statecni a odvážní🤩My vyletujeme jen v dosahu domova max 40 km a už jsme už jsme dali i prespani u rodičů🥳
V práci jsem se domlouvala, ze tak srpnu si tam dam taky nějakou brigádu, ale upřímně, teď se mi nechce i kvůli malé. Sem tam ale jdu někam na 2 hodky a hlídá tatínek☺️️
Hlavičku už zvedá, ale po chvili ji to přestane bavit a radši si cpe ruku do pusy🥴

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1681
8.7.22 14:19

@AdeAda tak to je drobek😆my už před týdnem pokorily 6kg🙈To je dobre, ze bříško už nezlobí.
Oblečky me taky mrzí, něco taky vůbec neměla na sobe, buď jsem to koupila blbě(jako ze teplejší) a nebo třeba Sinsay, tam jsem pro mimi objednavala poprvé a neklaplo to moc.Jsko pekne to je, ale velikost 62 kterou jsem chtela teď na červenec/srpen odpovídá menší 56😳
Plenky na noc jsem taky řešila a tchán mi dovezl z Německa noční Pampers😳u nás se tyto neprodavaji🤷🏼‍♀️normální Pampers nám nevyhovují, ale tyto jsou super prave na noc.Jsou vyšší a fakt sajou👍Už jsem je zprostředkovala 2 kamarádkám taky.
Já ji dam ve 20:30 a má ji do rána tak do 7:00 či do 8:00.Jen výjimečně prebalim v noci, ale to jen v případě, ze slyším, ze udělala při kojeni 💩.To cucani rukou už mi taky leze na nervy🤣strčit dudlu a za par vteřin ho vyplivne a má tam zase ruce🥴
Posílám foto i plenek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1968
8.7.22 16:02

@Michaelavavra Jo, smíšci to jsou. Mají být po kom. :lol:
Jo tak my máme oblečky primárně ty levný, jako pepco, kik (tam hlavně já :D ), sinsay a reserved. A teda spoustu věcí z Vinted z druhý ruky. Máme docela spotřebu. Ale zase je to na chvilku. A nejmenší mi zatím přišlo tesko :D
A já utrácení za oblečení považuji za zbytečný celkově.
Ruce mají v puse pořád. Nejradši by si tam nacpali obě až po loket. :lol: Je to takový období. Ještě látkový pleny co mají různě pod hlavou. Nebo poblíž na utření pusinky. To je nejlepší hračka. Tu můžou muchlat a žužlat hodiny. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1968
8.7.22 16:13

Ale teda dostává mě, jak máte to pasení vymakaný. Já je prostě otočím, když se mi zdá, že se nudí a fandím. :lol: Nebo pasou na mě, nebo na míči, to jim jde.
A taky máte ty mimina takový hrozně oblečený. My máme dnes poprvé cca po měsíci dlouhý rukávy. Skoro celou jednu velikost kluci nenosili kalhoty. :D Asi nebydlíte v paneláku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
8.7.22 17:09

@Michaelavavra dík za tip na pleny, kouknu na internetove obchody věci z Německa, třeba je někde budou mít ☺️️ objednala jsem vzorky plen po 5 kusech různých značek a budu zkoušet 😁 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí