Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, @Punkacko, ja ti uplne rozumim, hrozne moc se tesim take na obdobi az budu po 12 tt a hlavne pak po 20 tt - uleva bych rekla, ze prijde u me prave ve chvili kdy budu vedet ze je OK velky UTZ.
Uplne se divim, ze to ted takto prozivam - myslim, ze u me na to ma vliv vek, pred deseti lety u prvniho ditka jsem myslim takhle vyplasena nebyla - ted jsem porad jako na jehlach a urcite se mnohem vice sleduju a jsem mnohonasobne opatrnejsi.
Uvedomila jsme si to zrovna vcera, kdy jsem resila zda za 3 tydny letet nebo neletet na dovcu do Italie - pritom jsem pri prvnim tehu letala uplne bezne a v podstate co 14 dni pracovne po Evrope, ted jsem straspytel sileny.
Takze holky dotaz i na vas - letely byste v cca 11 tt na dovolenou letadlem nebo ne? Ja fakt nevim..ma dr si myslim mi nic moc neporadi, neb nemela pri prvni tehu problemy ani s mym fakt castym letanim.
Jo a jeste se priznam k tomu, ze jsem si objednala testovaci prouzky na kontrolu bilkoviny, cukru, krve a dalsich parametru v moci - mivala jsem celkem caste obtize s moc. cestami, ted me dole take poboliva, ale asi spis jakoby deloha nez moc. system, tak asi pro klid duse budu moc vzdy kontrolovat, ze je v ni vse ok. Kontrolu bych mela zvladnout neb jsem vystudovany farmakolog, takze toto snad zvladnu:) No jak rikam, plasan nejvetsi ![]()
@jeni pokud nemáš rizikový těhu - nějaký problém tak bych letěla
já letěla týden po pozitivním testu v 6tt a v 7tt se vracela a vše ok
teď už bych nemohla, jsem na rizikovým ![]()
@jeni Ahoj do 2.trimestru můžeš létat u fyziologickeho těhotenství jak chceš
Znám hodně gynekologyckých lékařek, které samy v těhotenství létaly. Jedna přiletěla z Thajska a šla rovnou na screening
Pokud by tě to mělo stresovat, tak na to prď, protože-klasika-to je pro miminko nejhorší
A pokud by se něco stalo není to kvůli letu, ale protože zkrátka bylo něco špatně a stalo by se to tak jak tak…
Holky, moc dekuju, tak pokud dr. nebude zasadne proti az me toho 2.10. uvidi, tak asi poletime
zbytek cest, ktere byly pracovne naplanovane jsou nastesti celkem blizko, takze tam jsem prehodila letadlo za auto, ale ten jih Italie je na auto proste daleko ![]()
@jeni paradoxně auto je v začátcích těhotenstvi horší - otřesy, brzdění, klepání, výmoly na silnicích, dlouhé hodiny sezení… letadlo na krátké trasy je úplně v pohodě.
@Saarka_O píše:
@jeni paradoxně auto je v začátcích těhotenstvi horší - otřesy, brzdění, klepání, výmoly na silnicích, dlouhé hodiny sezení… letadlo na krátké trasy je úplně v pohodě.
ja si teda uprimne myslim ze letat casto po sobe uplne ok nebude dr vedi proc to nedoporucuji(nezakzuji ale nedoporucuji) a uz i kvuli rengenum na letisti…ja bych se bala postizeni miminka…ale samozdrejme je to kazdeho vec…kazdy k tomu vzhlizi jinak
Ahoj, je tu nekdo??
ja bych mela porodit v kvetnu. Dnes jsem zjistila, ze jsem tehotna, neplanovane. Uz mam doma 8 mesicni holcicku. Mam jenom tyden zpozdeni ms, ale je to tam, bylo to v testu. Nejdriv jsem brecela, potom jsem mela nervy a ted uz jsem v pohode.
@Londenite ahoj mam doma 8 mesicniho chlapecka. Uz jsem v 9 tydnu a nevolnosti a behani okolo malyho docela zahul
Ahojte, jsem na tom podobně - doma 9 měsíční chlapeček, MS vynechaná 2 týdny. Zítra první doktor. Měla bych být na začátku 7.týdne, tak snad bude na kontrole vše ok a uvidíme tlukoucí ![]()
Ahoj holky, moc zdravim nove tehotne - velka gratulace ![]()
Mate muj veliky obdiv mit deticky takhle krasne blizko po sobe - ja si vubec neumim predstavit, jak bych to zvladala. Opravdu klobouk dolu
![]()
Ja budu mit ditka od sebe 10 let a i tak si zatim realitu vsedniho dne moc predstavit neumim, jako vim, ze to zvladneme, ale zatim to mam v takovych nejasnych obrysech ![]()
Taky zdravim holky
![]()
Sleduju.ctu.ale piradaly jsme chovatelskou vystavu tak jsem bxla od ctvrtka mimo. Je pravda ze v zaprahu me tolik blbe nebylo ![]()
Zdravim nove prichozi ![]()
Tesim se na zpravy od vsech. Jdu krmit ![]()
Zdravim vsechny:)) dneska jsem 10+0tt, cekame druhe miminko. Doma mam 14 mesicniho spunta
tak tombude celkem sranda, druhe jsem chteli zkusit presne za rok, no a zkusilo se samo
na prvni jsme cekali hodne mesicu a snedli pul lekarny tak to bylo krasne prekvapko. Akorat je mi hodne spatne stejne jako u syna. Tak uz se tesim az to prejde a budu moct normalne fungovat
termin mi vychazi 23.4. Tak uvidime ![]()
@fleur38 Jsme na tom uplne stejne, dnes 10+0tt
Me je silene spatne, uz aby to skoncilo ![]()