Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravim nove prichozi
Ja dnes 8+1 tt, zitra kontrola utz, zda uz bude videt plod se srdickem. V 5+5 tt jeste videt nebyl. Jinak uz 2 a pul tydne trpim jak pes. Ranni nevolnosti presly v celodenni nevolnosti. Neustala bolest hlavy s pocitem, ze kazdou chvili pobezim na wc
Ale co jsem tu cetla, vicemene u kazde ty nevolnosti prisly az po 6 tt a jsou horsi a horsi.
@sabinasa
Taky jsem to tak mela, spatne je mi od 6tt. Ted jsem 9+2 a nechci to zakriknout, ale vypada to, ze se uz konecne blyska na lepsi casy, kazdym dnem je mi lip, dokonce uz se mi i vraci chute na jidlo. Jeste pred tydnem jsem do sebe nemohla dostat skoro nic a na nic jsem nemela chut. Musime myslet pozitivne, ono se to urcite zlepsi!
@leniiisek5 @Whitedog ahooojik, tak jsem moc rada, ze jsme na tom podobne.
drzim palce. no jsme zatim na zacatku, kdyz si predstavim to obdobi, kdy mi bude blbe. pri prvni jsem casto lezela, jak to bude ted???
![]()
@Londenite kdyz jsem cekala syna tak jsem fakt hodne spala. Ted uz to tak nepujde. Vyzaduje hodne pozornosti tak ted si muzu o spanku nechat zdat. Nastesti nezvracim, dnes tedy jen 1× vyjimecne spis me tlaci zaludek
Tak já dnes na první kontrole, 6+2tt, srdeční akce přítomná!
![]()
@sabinasa me je take strasne zle, temer porad citim se jak po kocovine, pred tim nez jsem byla tehotna tak jsem pila cistou vodu a ted musim mit porad bublinky, veskere jidlo mi smrdi no pocit je des ![]()
Holky je to nekdo, kdo sel na kontrolu az pozdeji? Me objednala na gynde az na 9teho a to bych mela byt 9tt
@Danca0804 presne
mne uz je spatne tak od pateho tydne, ted jsem 8+6 a dnes jsem konecne snedla platek kureciho s bramborovou kasi, jinak jsem cele dny jedla jen rohlik, banan a pomeranc. 5kg dole. ![]()
@Peeetha ja kdyz to ctu a vim co me jeste jen ceka, tak uz mi je ted ![]()
Holky chci se zeptat, můžu chodit na bazény, vyhřivky?? s přítelem chceme ještě relaxovat dokud můžeme. Ale on se pořád bojí, tak mi dal brouka do hlavy. Nějaké rady a zkušenosti?
@cashew
Ja do sebe zase porad cpala piskoty, ty uz nemuzu ani videt
. A hlavne teda, kdyz mi bylo fakt ouvej, neco jsem si porucila, myslela jsem, ze na to mam chut, jednou jsem do toho kousla a zvednul se mi zaludek. Manzel to se mnou nemel, chudak, jednoduchy, porad neco dojidal
. Ja doufam, ze uz bude jen lip a lip, musi! ![]()
Tak veřejný bazén teoreticky nevadí, ale riskuješ infekci (dá se to pořešit tampónem). A vířivka, si myslím, že by se neměla - obecně teplé koupele by se neměly. Já bych do toho nešla.
Taky se děsím… Úplně se mi vybavuje, co bylo minule - půl jablka za celý den… ![]()
Soucítím se všemi, kterým je zle, a držím pěsti, ať to přejde co nejdříve!!
@sabinasa jeee, já jdu ve středu
tak už se moc těším, jsem zvědavá, jak mimi pokročilo
ale jinak jsem na tom stejně jako ty, dneska jsem měla „ranní nevolnost“ celý den a jednu chvilku to fakt vypadalo, že půjdu
honí mě chutě, ale všechno mi smrdí… achjo ![]()
@Katule93 jsem se na to ptala na gyndě, jestli si můžu dávat teplou vanu a doktorka říkala, že teplou ano, ale nesmím se „uvařit“, takže žádný velký vyhřívání v extra teplé vodě bych neriskovala :-/