Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@TerinaKosina
to budou hormony.. už nám dochází, že se to blíží ![]()
@Ell-Ell Ahojky, já mám první termín dle ms 22.4. a druhý 1.5. (druhý termín je shodou okolností první výročí naší svatby
) a nemám vůbec…slovy VŮBEC NIC…ačkoliv těhotenství mám bezproblémové co se mimča týče (já si zkusila skoro všechno krom zvracení, ale blbě mi bylo celý první trimestr) tak jsem na rizikovém a u mamky bylo dvojté úmrtí miminek dvojčátek ve 28tt, tak s výbavičou zatím nespěchám, ale tak v tom únoru už se na to vrhneme. Postýlkumáme vybranou, dodání je 14 dní a hadříky půjdeme nakupovat s mamkou a švagrovou, ale už jsem měla nutkání si něco koupit sama jen tak…ponožečky a čepičky a nějaké to bodinko
, ale odolala jsem
Veronika. Berta to můžeš být v klidu, všechny čekáme v květnu kdy už je venku pěkně tak se naštěstí vyhneme od počátku fusak a rukavičky atd já letos očekávám krásný teplý jaro ![]()
Odsávačka je podle mě nejlepší medela ![]()
A říkám si vyprat věcičky maximálně 3 pračky
to se zvládne i na poslední chvíli
Tak ženy já jsem asi blázen, ale já mám přebalovák i postýlku už od listopadu
Monitor dechu jsem koupila včera. Kočárek mám vybraný, příští týden se jedem mrknout osobně a vyzkoušet, jestli mi opravdu vše vyhovuje, dále mám vyhlídnutou výbavu do postýlky..Už to chci mít pomalu nakoupené, jsem ráda připravená, asi jsem moc splašená co ![]()
Do těch oblečků jsem se taky moc nehrnula, hlavně z důvodů, že jsem ještě neměla na 100% potvrzené pohlaví. Ale mamka chytla obrovské slevy v H&M před Vánoci, tak mi nakoupila plnou tašku, jsem ráda, protože nejsem úplně nákupní maniak a kord teď se mi dělá v obchoďácích špatně z toho vzduchu
Takže mám pár věcí od velikostí 56-62-68.. Knihu teda nemám, koukám nějak tak průběžně po netu..ale všude se píše něco jiného a mamka podle svých zkušeností řiká taky něco jiného
Pak se v tom má člověk zorientovat že..
Ahoj holky, tak vši jsme zlikvidovali difusilem H a taky paranitem. Dcera byla zufalá z toho česání tak mě sama poprosila o zkrácení o půlku
. Nejvíce jsem to olitovala já asi.
Teď vybíráme hnidy, jen manžel je slepý a nic nevidí, tak jsem zvědavá jak dopadnu já
. Všiváček přece jen nepobere všechny. Šampón na blechy bychom zkusit mohli.
S tou družinou nevím
, mám pocit, že tam je mnohem více šancí je získat. Učitelka mi však psala, že s tím bojují v každé třídě. Nejhorší je, že na ty vši prdí ti nejvíce zaměstnaní rodiče s tím, že nemají čas se tím zabývat nebo daný problém bagateluzují a tvrdí, že oni vši mít nemůžou
.
Jinak bříško je od zatejpování v pohodě a pokud mi netvrdne tak vůbec nebolí
, doufám, že by tedy ten rozestup mohl být v pohodě a už se nezvětšit. A ten podpůrný pás na bříško je taky super
, úlevu cítím i na zádech.
Co se týče nákupů tak já mám objednaný kočárek, ten by měl být cca za 6 týdnů, což je tak akorát. Postýlku už doma máme stále zabalenou, odsávačku mám Medelu, vyprala jsem povlečení do postýlky a protřídila věci po dceři a mám nachystané na praní ty, které použiju. Prozatím jsem koupila na oblečení jen pár drobností
. Termín teda mám někdy začátkem dubna, uvidím co mi poví doktoři ![]()
Monalisasmile, taky používám ten gel na žíly a cévy, úlevu tedy moc necítím,, ale myslím, že se mi ty žilky nezhoršují, uvidím, co bude dál s vyšší váhou. Vši nezávidím a děsím se, až začne Vojta chodit do školy, nejspíš nás to nemine, připadá mi, že je to úplně normální, což je průšvih ![]()
Co se týče chystání věcí, tak jsem začala včera prát, dnes jsem pokračovala, takže se chystám zítra žehlit a naskládat si to do skříně. Velikostně jsem vzala vše, i když tuším, že něco asi nepoužiju. Mám ale hodně věcí po dceři a synovi, takže jsme to vytáhli ze sklepa a já se do toho pustila už teď. Říkám si, že s větším břichem budu víc odpočívat a dodělávat poslední zbytečky. Termín mám zatím stále 7.4. a na dnešek se mi taky zdál sen, že se malá narodila a ještě bez nožiček a bez nějakého orgánu, no fuj. Postýlku má půjčenou švagr, tak bych chtěla, aby ji během února vrátili a pak se pustím do ní, kočárek je ve sklepě, tak ho pak taky někdy začátkem března vytáhneme a vyčistíme. Na pleny a kosmetiku se chystám taky brzy vrhnout, mám ráda vše včas hotové. ![]()
Holky mrkněte na Pilulka. Cz ja koukala jak blázen co se tam dá všechno koupit
i kočárek, ale mají na akci femibion, olejicky, kojící potřeby prostě všechno ![]()
Ahoj holky, koukam ze se to tu zase o par stranek rozrostlo ![]()
hned prvni dotaz. prosim vas nevite co by mi pomohlo na psychiku? nejake bylinky nebo ja nevim..
sem asi uplne psychicky vyrizena. od zari je vsechno na velky houby, kvuli tchanovcum. rozvadi se, ale mam pocit ze sem to vsechno odnesla ja. porad sem ted k nam jezdi, zvlast. neni tyden aby tu nebyli. vzdycky prijedou az navecer, ja pak nemuzu dcerku zahnat do koupelny, na jidlo, do postele. uz sme jim to nekolikrat rkeli. proste to nechapu
uz jich mam plny zuby. ted ty desny hormony do toho, kazdej den mam chut bulet. navic bydlim na vesnici kde to nesnasim, tak to se k tomu taky prida. dcerka to urcite ze me citi ten stres, protoze je nekdy od listopadu porad takova ufnukana. sotva na ni zvysim hlas tak zacne pofnukavat, a porad se ujistuje jestli se na ni nezlobim. do toho ma atopickej ekzem, ted se ji to zase zhorsilo tak se porad drbe. zacala chodit od ledna do skolky na dopoledne, zvykla si rychle a je tam rada, ale asi taky trochu na tu psychiku to zaucinkovalo. s pritelem se kazdoi chvili dohadujeme. ona pak z toho breci a na konec z toho bulim ja. uz nejak nemuzu.ani nemam chut vybirat jmeno pro druhou holcicku. sem porad v takovym stresu..mam chut odsud utect, ale nemam vlastne ani kam, ted s pupkem..
jinak co sem tu precetla, ceske jmeno pro kluka by s emi libilo Jachym treba, nebo Jonáš nebo tady maji lidi Mikoláše.
k te diastaze, nemusi se hned operovat, hlavne se to nedoporucuje pokud se planuje jeste dalsi dite nekdy. da se to vratit cvikama. konkretne v praze to dela iva fiskandlova, na jejich strankach jsou i odkaze na dalsi odborniky po cr. neni jich zatim moc, ale postupne se to rozrusta. ja mam diastazu po porvnim porodu. cca 2 prsty, tak se bojim jak to bude vypadat po druhem
ale na operaci jit nechci. budu hledat nekoho v okoli a chci to zkusit stahnout cvikama.
ja take nemam nic nachystano. akorat sem vytahla tri pytle s malyma vecma, a az sezenu satni skrin pro obe deti tak to teprv chci vyprat a rovnou ulozit. snad to stihnu
. jsem 30tt, termin mam 4.4. ve ctvrtek jdu na utz (konecne) tak sem zvedava co mi povi..
trochu sloh, ale dneska se tu nemam komu vypovidat. tak sem rada ze sem se mohla vypsat aspon sem ![]()
@simcaP Pokud můžu poradit, tak meduňka a z ní čaj..nejlepší je čerstvá, ale nevim jak je teď k sehnání, my máme usušenou ze zahrady. Hotový čaj by se měl dát sehnat skoro všude a je to fakt balzám na duši ![]()
@fialka6 tak to já naopak cítím, že otoky nejsou nijak výrazné, ale ty žíly to už je katastrofa, mám komplet modré nohy
. Uvidíme na kolik se to spraví po porodu, když tak začínám šetřit na laser
.
Vši jsou hnus, my je měli poprvé až na konci školního roku v první třídě, to jsem ještě nevěděla jak taková veš a hnízda vypadá a nebyla si 100% jistá, že to je ono. Teď už hnidy poznám z dálky
. U kluka můžeš být v pohodě, pokud má krátké vlasy, tak se tam ty svi. ně neudrží.
@simcaP Bobku, v těhotenství se takhle nervovat stojí za to…
Manželovi nevadí, že tam věcně jsou? On tě trochu nepodpoří? Jestli se můžeš plácnout malinko přes kapsu tak kup dceři skin-cap spray na ten atopik. Já jsem silný atopik a s ním dobře funguji už několik let bez kortikoidů a používám ho i na dceři. Já si k tomu vždy kupuji ještě krém a mám to vždy něco přes tisícovku, ale zase to nějakou dobu vydrží. Pro sebe asi nic nemůžeš, max si zajít popovídat k psychologovi. Třezalka a meduňka uklidňuje, ale třezalku můžeme v těhu myslím velmi omezeně a i s meduňkou bych byla opatrná. Ještě mě napadá zda nemůžeš aspoň na týden třeba ke svým rodičům, že by jsis na chvilku dáchla. ![]()
Určitě diastáza není třeba hned operovat, ale občas cvičení je k ničemu. Já teda po dceři problém neměla žádný a bříško jsem nakonec měla hezčí než před těhu. Teď nějak po té 30 to všechno stojí za prd. A ta kýla mi moc nepřidává. Uvidíme pár měsíců po porodu, ale můžu říci, že ty tejpy jsou super
![]()
@Ell-Ell no jo. na tu sem zapomela
kouknu jak moc bych ji ted mohla ![]()
@Monalisasmile no jako tohle tehotenstvi je fakt strasny. od toho zari to stoji za velky H.. nevolnosti, hematom do toho, tchanovci, a mala. navic ta pitoma vesnice. budem tu 6 rokem a proste to tu nenavidim.
. chudak mala v brise me musi znat jen jako ubulenou a vystresovanou a ukricenou mamu. pritelovi to taky vadi, uz jim rikal nekolikrat at jezdi v rozumnou hodinu, ale proste to nechapou asi, nevim. ja jim taky dost casto rikam ze mala chodi driv spat kdyz de druhej den do skolky.ale sou asi fakt natvrdly. tchan zustal sam, tak ted jezdi porad sem
ja mam rodice daleko a spojeni na houby, hlavne ted s brichem a jeste malou. a navic sou taky rozvedeni. kdyby to bylo bliz tak bych tam vypadla hned. takhle to nejde tak casto ![]()
na ten sprej kouknu. budu ji delat domaci zinkovou mast, tak snad pomuze i ona
to je dobre ze ty tejpy pomohli. ![]()
Ahoj holky, taky koukám, co mi tady všechno uteklo za tu chvilku
já nějak teď dva dny pořád něco nestíhala, malý měl tréninky, chytla mě uklízecí múza, takže jsem obrátila barák vzhůru nohama a udělala opravdu VELKÝ úklid
no, přiznám se, že jsem KO ale mám z toho dobrý pocit
. Ani nevím na co vše reagovat, tak to vezmu nějak obecně
Výbavičku z 90% procent mám hotovou, vypráno teda ještě nemám ale jinak k nám prakticky ob den přijíždí nějaké PPL, DPD apod
s balíkama. Udělala jsem si seznam co mám po Adámkovi a co potřebuji dokoupit ( něco jsem rozprodala, jelikož jsme původně chtěli jen jedno
) a teď jen,,odškrtávám,,. Kočárek jsme nakonec včera s manželem koupily, za 14 dní si pro něj jedeme, nechtěli jsme totiž vystavený, tak jsme si nechali objednat nový, oblečků mám až až, takže ty vůbec nekupuji, na zakázku mi teď jedna šikovná paní šije výbavičku do postýlky, to počítám že bude cca koncem ledna, postýlku mám po Adámkovi, přebalovák i se zabudovanou vaničkou taky, většinu kojeneckých potřeb už mám a drogerii nakupuji průběžně, jak mají akce, i do zásob
. Chybí nám ještě autosedačka, máme vybráno ale počkám, jestli se na ni neobjeví nějaká akce
zas tak moc to nespěchá. @simcaP je fajn, že jsi napsala, někdy to prostě z člověka potřebuje ven a navíc v těhotenství, je to o mnoho víc citlivější. Co se týká rodičů partnera, asi je taky důležité, jak to vidí on, jestli ty dohady pak nejsou kvůli tomu atd, nebo jestli mu taky vadí, že k vám tak často jezdí. Osobní zkušenost nemám ale kamarádka to jednou musela vyřešit tak, že mi prostě řekli, že pokud budou takto často jezdit, nechají je stát před domem a prostě jim neotevřou, zdůraznili jim, že je mají rádi a je fajn, když je občas navštíví ale ob den, že je doma prostě nechtějí, a taky tak udělali, po dvou,,náštěvách,, které prostáli před domem, to vzdali a pak se už krotili. To dohadování s partnerem je od doby co jsi těhotná? Nebo dlouhodobé, taky se těžko radí, důležitý je původ/zdroj těch dohadů. Neboj, vše se srovná, každý máme občas lepší a horší životní období, čas je léčitel na všechno. Dopřej si relax, výborná je třeba sušená levandule na noc po polštář, nebo olejíček a natřít si někam na tělo apod..existuje spousta čajů na nervy ale nevím, jak jsou v těhu vhodné
,Držím palce, aby bylo brzo líp a užívej si malé a očekávání miminka
…jinak, máme o jeden den stejný termín
![]()
@simcaP Medunku muzes v tehu uplne v pohode..je jako jedna z mala doporucovana
Samozrejme ne pit kazdy den 2 litry..ale 2 hrnecky uplne v pohode ![]()
@Monalisasmile ja koupila nejaky sampon v lekarne na ty vsi a uz bych rekla ze je nema ale je to teda opruz, dcera ma dlouhe vlasy takze to cesani take nema rada ![]()
Ja mela po dceri diastazu na 1 prst tak jsem zvedava jak dopadnu ted, a vybavicku zatim neresim
teda kocar mam po dceri, monitor dechu take akorat ho potrebujeme zkalibrovat asi to zacnu resit tak v breznu ![]()
Jinak take vam pridavam fotku briska myslim ze zacina 25tt
ani nevim a rekla bych ze ho mam docela velike