Termín porodu duben/květen 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3277
2.2.18 12:27

Včerejší a dnešní šiti az na nebesa a kapsář co mám po dcerce vše moje práce, ještě peřinku a polštářek a pak už se jen těšit na naší druhou lásku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
2.2.18 12:31

@Veronika.Berta tebe bych brala doma všemi deseti :mrgreen: já jsem totiž na zahradnictví zase extrémní antitalent a na jaře nás čeká kompletování celé zahrady, teď po stavbě tam máme tzv. bahenní lázně, takže nás vše čeká - srovnat pozemek, zatravnit atd atd atd..no,,hrozně,, se na to těšíme a hlavně tomu ani jeden z nás doma nerozumí :mrgreen: :mrgreen:…jinak tě naprosto chápu, já to vybití taky hledám kde můžu, teď jsem dva dny lítala s válečkem a malovala si obývák a chodbu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
2.2.18 12:42

@mikysek1990 krásný to máš, fakt máš šikovné ručičky :potlesk: :potlesk: Já dnes oprášila postýlku a teď se ji právě snažím složit dohromady no a zjistila jsem, že půlku šroubků jsme někde asi poztráceli :zed: tak za chvilku pojedu do OBI to vše dokoupit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.18 12:52

@Novaska https://www.megaknihy.cz/…-statku.html pro začátečníka doporučuju tuhle knížku :) Začala bych zónama v zahradě. Nějakou hrací, něco kuchyňských bylinek, nějakou na odpočinek a opékání, určitě bych brala nějaký kousek zahrádky jako užitkový - aspoň bobuloviny, jahůdky, nějaké drobné ovoce a třeba salátek. Někam zahradní domeček a kompost ;) Sepiš si, co v zahradě chceš mít, projděte si s chlapem zahradnictví. Nesnažila bych se udělat zahradu najednou, pak toho člověk lituje. My jsme koupili před třemi tety domeček a rekonstruujeme. K tomu máme les, který potřebuje spoustu péče, protože byl zanedbáván, zarostlou zahradu, kterou se mi zatím podařilo skoro vyčistit a před vánoci jsme koupili ještě tisíci metrový pozemek, který je plný smrků a náletů, který se vykácí a vyčistí a tam budu mít ovocný sad. Chci staré odrůdy ovoce, drobné ovoce a moc si tam přeju bylinkový záhon, kterých bude všude vlastně dost, protože jsem bylinková :mrgreen: V zahradě buď bude jedlé, nebo bylinka a nebo to bude kvést, protože mám ráda motýly a hmyzáky. Jsem takovej trošku magor, pohrávám si s myšlenkou permakultury :lol: U lesa budu vysazovat dříny, šípky, jeřabiny a spol aby měli ptáčci co zobat. Úplně vidím ty záhony růží, bylinek, marjánky, drobného ovoce, zeleninku pěkně.. aaaach :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
2.2.18 12:52

Moc pěkné :potlesk: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.18 12:53

@mikysek1990 Páni, to je krásná výbavička.. sama bych si tam šla hajnout :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
2.2.18 13:06

@Veronika.Berta mooc děkuji za rada i za odkaz, mrknu na to :) Vlastně jsi to doocela vystihla, to rozložení zahrady atd…jediné co máme je zahradní domek, protože jsme potřebovali úložný prostor atd ale jinak je to téměř nezatravněný, sem tam plevel, bahno, no nedá se po tom ani moc chodit :zed: Chci si právě sednout a na,, papír,, si hodit přesně jak píšeš, kde by co mohlo být, malý bude mít své ohraničené hřiště s brankou, někdy chci právě ty bylinky, jinak žádné velké pěstování neplánuji, jelikož máme rodinné pole a vinohrad, tak mám spoustu zeleniny od babiček, rodičů atd..pak samozřejmě nějaké kytičky, keříky a moc se mi líbí sloupkové ovocné stromy, co si o tom myslíš? Je to dobrý nápad? Líbí se mi, že nezabírají místo a podle recenzí ani nepotřebují nijak velkou péči a plodí relativně brzo první ovoce. Ještě se zeptám, kdy myslíš, že je nejvhodnější doba k zasetí trávy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.18 13:16

@Novaska Sloupové ovoce je dobrý nápad. Musí se člověk naučit jak je řezat, ale pak jsou parádní. Trávník je nejlepší zakládat v době, kdy je ještě vlhko. Březen duben, nebo pak až na podzim, kdy zase prší. Je nerozum zakládat trávník v létě, kdy by se semínko muselo zavlažovat uměle. Radila bych od jara hrubé úpravy, vysadit do května keře a stromky. V létě bych na vedro nechala likvidaci plevelu v trávníkové ploše, rovnání budoucí trávníkové plochy a ve chvíli, kdy bude vhodné počasí, tak bych půdu podráždila, zasela - pokud budete sít ručně, doporučuji smíchat semeno s křemičitým pískem a pohazovat směsí. Zabrání se velkému množství semínka na jednom místě. Pak hrozí plísně. Nakonec přehrábnout hrabičkami, pokud možno zakoulet, zavlažit a čekat :) první sekání bych provedla strunkou, pokud to půjde. Bude to chtít minimálně jeden postřik bofixem proti plevelu. Sela bych den před předpokládaným deštěm.. až budou hlásit hnusné počasí, směle do toho :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
2.2.18 14:14

@Veronika.Berta super, moc děkuji za rady, hned to přetlumočím manželovi, jak přijde z práce :D my jsme takoví antitalenti, že budeme rádi, když nám tam nakonec vůbec něco vyrostě :mrgreen: ale budeme se snažit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.18 14:17

@Novaska Nema probléma poradit ;) Nejsem vyučená zahradnice, ale roky jsem to dělala a jinou práci dělat nechci ani po mateřské. Pampelišky volají :mrgreen: občas mám mezeru ve vzdělání, ale co vím, to ráda poradím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
2.2.18 14:28

Ahoj holky :)

Vsechny vas zdravim a chtela jsem se jen informativne zeptat, zda nektera z vas otehotnela i pres to, ze mela nizkou sliznici a malo estrogenu? Moc dekuji za odpovedi a omlouvam se, jestli jsem narusila vlakno. V kompetentni skupine mi nikdo neodpovedel. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
2.2.18 14:35

@Novaska Já už bych taky skládala postýlku, nejradši bych měla už vše na hotovo nachystane a to rodim až v dubnu :lol:…ale všichni mi říkají, že je ještě brzo, že se mi na ni bude jen prášit :think: moc dlouho tomu ale nedávám a pustím se do ní 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
2.2.18 14:37

@Veronika.Berta to zní úžasně, takhle by se mi to také líbilo!

Příspěvek upraven 06.03.18 v 10:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.18 14:38

@majdulacek Jak moc nízkou sliznici máte? Vše se dá upravit hormonálně. Pokud je sliznice příliš nízká, nemá se kam vajíčko uhnízdit bohužel.. Ale neklesejte na mysli, pokud ovulujete, tak hladina estrogenu se dá vždy ovlivnit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.18 14:40

@Adjon Karton bych taky nepoužila ani nic jiného nepřírodního. Vyklízíme postupně stodolu a ta je plná staré slámy.. perfektní podestýlka a mulč :) I na balkoně se dá hezky hospodařit ;) My k tomu potřebujeme pár tisíc metrů :D až opravíme domeček, tak bych chtěla do chléva jersey kravičku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí