Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Radůzaaa píše:
@j-p @Novaska Holky a do kdy by se měl prcek otočit hlavou dolů?? U mě je ještě možná brzy (27tt), ale tu naší cácorku mám pořád hlavou dolů. Občas se mi otočí, myslím, že to už poznám, podle toho ve kterých místech kope.. ale většinou právě cítím kopance hodně dole..
Ahoj, já dnes přišla od doktora a ptala sem právě dnes zrovna na ty kopance dole, v noci jsem byla od tří hodin vzhůru a už tři dny mě malá tlačí a kope dole ale jako fakt dole, že sotva sedím
no a po dnešním ultrazvuku zjistila, že má úplně dole nožičky a prdelku a hlavičku nad pupíkem, prý se to samozřejmě změní, ale já se bála, aby se nedrala ven, ptoože v noci mě dvě hodiny kopala takovým stylem, že jsem myslela že vyleze
ujistila mě že jsem zavřená na sto západů
a že se jen malá roztahuje všude kde se dá ![]()
@Peeetha píše:
Ahoj holky, tak ja dnes byla na 3D ultrazvuku a bylo to krasne 45 minut se nam pani doktorka venovala@lenina28 ty oblecky jsou krasne
ja zatim nic jeste nekupuji
manzel mi porad rika ze je cas tak asi cas jeste opravdu je, ty nejdulezitejsi veci uz mam jako je kocarek a postylka tak uz jenom obleceni, jinak ja se citim dobre akorat me nekdy pne bricho na vecer semtam tvrdne, citim se jak vorvan
v noci nekdy spim nekdy ne, nevolnosti stale mivam po ranu pokud se hned nenajim ale jinak se citim dobre.
Tady pridavam fotku z 3D ultrazvuku a sami posudte
Tak z tohohle už holčička nebude
krasavec pinďas ![]()
@lenina28 píše:
Jsem 24 týden
Leni, já to mám podobně, do minulého týdne jsem malou necítila i celý den, působí na nás tedy jablko nebo tatranka, na tom asi bude ujíždět až se narodí
tak jsem vždy kvrdlala s bříškem a ani to kolikrát nepomáhalo, ale dala jsem na to že jsem ještě málo. Za to teď dnes jsem 24 tt a od včera tedy jede pěkné ťafky, podle mě do to 26 tt to je v pohodě, když si i den neozve a jen slabounce zabrumlá ![]()
@lenina28 proto je lepsi mit doma angel sound a kdyz se bojim zda je vse ok poslechnu si srdicko a jasem zas spokojena
@lenina28 píše:
Jsem 24 týden
Pokud je to tvoje první, tak mně gynekoložka v porodnici říkala, že u prvorodiček je běžné, že pohyby obecně cítí až klidně kolem toho 25tt, já ze začátku cítila jen občasné štouchnutí, klidně jen 2-3× za den, teď už teda vyloženě kope, a to hlavně večer v noci a brzo ráno, nebo v určitých polohách mého těla se vyloženě roztahuje a odtlačuje moje břicho ![]()
Ne už druhý po 9 letech
mám pocit že si občas stouchne ale už jsem ji cítila víc, je možné že změnila polohu ![]()
@lenina28 buď v pohodě
, já dnes ráno taky prďolky necítila, až jsem se divila co se děje
a to jsem 30tt. Vždycky když se totiž do hodiny od probuzení nenajím, tak dostávám takové bomby, asi jako co jsem si to dovolila
. A dnes po 2h nic. A to jsem druhou noc překvapivě dobře spala. V noci minimální tvrdnutí břicha a žádné kopance
. A to ještě byl ze včerejška na dnešek úplněk a to většinou vůbec nespím
, nějaká záhada. Ale těší mě to. Na druhou stranu jak dcera odešla do školy, tak jsem šla znovu spát a vstala až v 11h
. Teď už prďolka kope, asi čeká co bude s obědem
.
Jak jsem tady četla o angel sound jak píše @mikysek1990, tak jsem nad ním uvažovala, ale pak jsem si říkala, že to jsou zbytečné peníze na chvíli. Jednak jsem četla jak někdo nemůže najít srdíčko a to by mě stresovalo a pak o prďolce vím, že tam je a hýbe se, tak jsem tu myšlenku nakonec zavrhla. Kdysi to nebylo a taky jsem to přežila
. Každopádně mám doma fonendoskop, tak teoreticky jej mohu použít, ale zatím jsem ho nevyužila
.
@mikysek1990 Taky ho mam doma. Prvni tukanecky sem slyšela uz 9 tt povedlo se mi to i nahrat, musel byt hodne na brisni stene. Ted je prca kdyz posloucham a kopne primo do toho, to by clovek ohluchl.
A je to hodne uklidnujici, jako poslouchat more. ![]()
Jinak holky ze spanim to mame asi vsechny stejny. Spani jak na vode. Usnu na boku a stejne me to donuti na zada a pak chrapu a uz me to budi. ![]()
Jedine co me ale trapi sou fleky v obliceji. Takove skarede suche, cervene flicky. Celkem hodne pupinku, ale takovych divnych jako vodovych puchyrku. To me celkem stve, vypadam fakt strasne. ![]()
A s tim mytim melounu
ja videla kocenu ktera opravdu vypadala jako by pod tricko strcila 10 kilovej meloun. Ale uplne stejny tvar a drzelo ji to brisko az neprirozene nahore.
Zvlastni brisko, ale pekny.
@Poiu super, že ten angel sound využiješ
![]()
S tou pletí to tak bývá, já jsem třeba strašně bledá teď v těhu a pleť mám suchou. A to bežně mám sklony k mastné
. No a na bledé pleti suchá místa mi dělají i to, že jsou červená. Hodně promazávám čistým arganovým a kokosovým olejem, ale udělá to jen půl služby. Musíme ještě chvilku vydržet
. Mě jako atopikovi ještě do toho svědí úplně celé tělo.
Jinak chci se zeptat jak jste na tom s křečáky, kdo k tomu má sklony? Já teda nemám ty hluboké, ale spíše metličky, jenže se mi hrozně zhoršily, že mám pravou holeň skoro celou modrou. I doktorka se tentokrát na prohlídce lekla
. Doufám, že se to po porodu trochu zmírní, ale vypadá to, že budu muset na odstranění a letošní léto budu muset ukázat ty hnusy ![]()
@j-p @Novaska Dobře, tak jsem v klidu.. ještě mám dooost času ![]()
@Peeetha ježííííš, to je nádherný miminko ![]()
Já jdu na další kontrolu v úterý, strašně se těším. Zároveň teda jdu na test na cukrovku, to už nebude asi tak příjemný, ale to dám ![]()
@Novaska Taky máte dostavěný nový domek?? To je paráda. My dostavujeme teď.. a já v sedmém měsíci.. To buď ráda, že máš aspoň za sebou to stěhování a pořizování věcí do domu. Já musím teď právě řešit všechno najednou.. a to je teprve sranda
Proto jsem si výbavičku na mrňouska raději pořizovala postupně a teď už jí mám taknějak komplet. V baráku nám finišují vevnitř s obkladama, podlahama, kuchyní atd.. je toho ještě spousty a to nemáme ještě vybraný a koupený žádný nábytek.. Je ale fakt, že se strašně těšíme a všechno nám to pěkně utíká
A jak tobě se bydlí v novém???
@svlucka Já to mám s těma kopancema hodně podobně, někdy je cejtim fakt hodně dole uvnitř.. Je to jak kdy.. To jsi mě pobavila s tím, že jsi měla pocit, že málem vyleze.. No zažívám něco podobnýho
Snad se nám ty naši mrňousci nakonec nasměrují tou správnou částí těla ven ![]()
Holky řešíte už některá antikoncepci po porodu? Já hormonální nemůžu, měla jsem benigní nádor v prsu operovany 2008 a mám to zakázaný. Před těhu jsme si jen dávali pozor, ale plánovali jsme dítě a tudíž nás to tak netrapilo. Naopak teď už další v žádném případě nechceme a proto bych chtěla něco spolehlivější než přerušovaná soulož. Uvažuji o nehormonalním tělísku, ale všude píšou samou kritiku. Mám hrozně silnou a bolestivou menstruaci a to se pak údajně ještě zhorší, spousta žen má po zavedení zánět dělohy apod… Trochu mě to děsí.
@Petacek Ahojky, měla jsem ten problém, že mi přes Vánoce vyskočila váha o čtyři kila. Někde vzadu je o tom diskuze. Vrátila jsem se ke stavě bez pšenice, sladké pouze ovoce a k večeři dlabu spíše bílkoviny než sacharidy. Byla jsem tak zvyklá před těhotenstvím jíst, jelikož jsem hubla. Mám pestrý dobrý jídelníček se vším co má těhule mít. Tak se mi zpravil a jsem na jednom kile plus za měsíc, takže jsem na sebe pyšná. Já nesmím moc přibrat, moje počáteční váha nebyla vůbec ideální, jsem malá, prdelatá kozatá a taková celkově kulička a tak mám přibrat max devět kilo
no, ty už mám v 27. týdnu těhotenství. Více chodím ven na prcházky. Vůbec se neřídím tím, co mi řekla sestra na gynekologii, nechala jsem si poradit v porodnici a mám klid. Tlak se vrátil do normálu, líp se mi dýchá a nemám pocit, že bych nějak omezovala jídelníček. Vrátila jsem se k normálu a je mi mnohem lépe
![]()