Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Monalisasmile nějak to neřeším.
Příspěvek upraven 06.03.18 v 10:16
@lajnis
zdravíme Viktorku! Ať pěkně roste a zase napiš, jak se vam daří!
@svlucka píše:
Holky ja mam takovy dotaz. Jak to resite s kocarkama v prioade kdy cekate druhe mimi? Do me porad vandrujou ta starsi generace at si ho doma nenchavamale pritom si rika kdybych neporizovala jiny, meli jsme ten po synovi dale na pude a ani by me nenapadlo ho sundat z pudy a nekam ho odvezt
Nechavate si doma nebo ne a bere sd to jako u prvniho a povera ze nesmi byt doma by se mela dodrzet?
jinak nam uz stejne dva dny doma lezi, pac manzel nemel cas ho dat ani na pudu jak chodi pozde z prace a na me ty krabice jsou tak tezke ze je ani do auta neodvalim abych je tedy nekam odvezla
Já na pověry nevěřím… Do 5 měsíce jsem nic nekupovala, protože kamarádka v té době 2× potratila a tak jsem chtěla počkat… To že bych neměla mít doma kočárek, to jsem ani nevěděla a ani bych to neřešila… Je nesmysl, že by se něco stalo jen proto, že je doma kočárek
Svlucka já jsem asi trochu pověrčivá, nechtěla jsem nakupovat moc dopředu a dovážet si půjčené oblečení.
Příspěvek upraven 06.03.18 v 10:16
Ja si prave taky rikam, ze kdyz se neco ma stat, nestane se to urcite kuli kocarku. Tak nemusim mit spatne svedomi ![]()
Svlucka je jsem
![]()
Mám ho v prodejně a můžeme vyzvednout až se narodí, bojím se i nakupovat idyz už jsem neodolala a objednala pár věciček, pozítří přijdou za ty ceny nešlo odolat ![]()
Cukrovka mě teprve čeká
@Monalisasmile my budeme chodit ke stejnému jako chodim s prvnim, příští týden jdeme na 5ti letou prohlídku tak rovnou nahlasim mimco, my jsme ale spokojeni, máme dr který se opravdu zabývá důkladně každým. problém a antb předepisuje jen v nejnutnejsich případech - to nám vyhovuje
jinak upřímně, kdybych nebyla spokojená, prohlasim rovnou oba k jinému, když je zrovna příležitost s narozením druhého prcka, doktorovi je po tom houby, hlavně abys ty i děti měla pocit, ze jste v dobrých rukou ![]()
@svlucka ja nevěřím vůbec na žádné pověry, nečtu o nich, nevěřím na ne, neposlouchám je a pokud se me někdo snaží o nich přesvědčit, zacpavam si usi
kupuji vše jak se chce a kdy se mi chce
. Ale neupiram nikomu pokud je dodržuje ![]()
@Adjon Tak asi jak kde. Ja mam vysledky v ruce. Na gyndu si je nesu sama.
@Mavu Čauky, já si tě taky asi vybavuju. Tak to je fajn
To jsme se hezky teda sešly s tím termínem.. ještě tak aby to vyšlo viď?? Takový krásný datum.. ono to nakonec ale stejně bude jinak.
No hele já už mám skoro všechno připravený
Je sice strašně brzo, ale já jsem prostě blázen no
Hlavně se budeme teď ještě stěhovat do nového, dostavujeme barák, takže mě ještě čeká spousta jiných věcí. A pořizování výbavičky jsem si prostě chtěla užít dokud je klid.. ![]()
My čekáme holčičku a co vy??
@svlucka mam uplne stejny akorat v oranzove barve
jinak kocar mam doma a nikam ho nepovezu mam ho jeste po dceri, cukrovka me teprve ceka tak jsem zvedava ale jinak mi rikala sestricka ze bych mela pry omezit sladke nez tam pujdu ![]()
Jinak k doktorce budu chodit jak chodim s malou jsem tam spokojena jeste jsme miminko nenahlasila, myslim ze je jeste cas ne? Ted tam moc nechodime ale do brezna jsem si rikala ze mimco nahlasim
@Novaska píše:
@Monalisasmile my budeme chodit ke stejnému jako chodim s prvnim, příští týden jdeme na 5ti letou prohlídku tak rovnou nahlasim mimco, my jsme ale spokojeni, máme dr který se opravdu zabývá důkladně každým. problém a antb předepisuje jen v nejnutnejsich případech - to nám vyhovujejinak upřímně, kdybych nebyla spokojená, prohlasim rovnou oba k jinému, když je zrovna příležitost s narozením druhého prcka, doktorovi je po tom houby, hlavně abys ty i děti měla pocit, ze jste v dobrých rukou
@svlucka ja nevěřím vůbec na žádné pověry, nečtu o nich, nevěřím na ne, neposlouchám je a pokud se me někdo snaží o nich přesvědčit, zacpavam si usi![]()
![]()
kupuji vše jak se chce a kdy se mi chce
![]()
. Ale neupiram nikomu pokud je dodržuje
Tak mi jsme dodrželi u prvního, ale spíše hlavně proto, že jsme ho ani neměli kam složit a proto, že do mě všichni hustili, taky právě nejsem pověrčivá a spíše věřím na osud života, že co se má stát se prostě stane. To by člověk neměl doma připraveného nic a je přece přirozené, že ženská nakupuje v průběhu těhu a zároveň připravuje pokojíček, nedokážu si představit, že teď jen vymalujeme a pak v týdnu co budu v poro nebo co přijedu mi chlap vše zařídí
to by vše stálo tam kde nechci a byla by tam jen postýlka a mimi by nemělo včem chodit
Takže děkuji za názory, nebudu se toho bát a dám ho zase na půdu ![]()
@Peeetha píše:
@svlucka mam uplne stejny akorat v oranzove barvejinak kocar mam doma a nikam ho nepovezu mam ho jeste po dceri, cukrovka me teprve ceka tak jsem zvedava ale jinak mi rikala sestricka ze bych mela pry omezit sladke nez tam pujdu
Jinak k doktorce budu chodit jak chodim s malou jsem tam spokojena jeste jsme miminko nenahlasila, myslim ze je jeste cas ne? Ted tam moc nechodime ale do brezna jsem si rikala ze mimco nahlasim
Tak super, hurááá jsem normální a nemusím být z toho špatná
jak říká má tchýně, že jsem prostě svá
( ale podle mě to myslí ironicky a chce aby kočárek šel z domu
![]()
My jsme nechali kočárek u dědy. Spíš z tradice než pověrčivosti. oblečení pro malou průběžně kupuju kde se mi co líbí nebo hodí, taky si užívám tu radost z toho, a mam ho složené doma s ostatním. V průběhu března ještě doděláme detsky koutek v ložnici, připravím postýlku a uvidíme. Termín mam 17.4., tak bych v dubnu už chtěla byt připravena. První dítě se narodilo o 10 dni dřív.
Při chůzi mi tvrdne bricho a navíc jsem včera zjistila, že když si sahnu na pupik tak mě tam boli - picha. Vím že řekněte že si nemám sahat na pupik teda
ale nemůže to něco znamenat? Jsem 24tt
Tak jsem dneska taky byla na OGTT testu, nebylo to tak hrozné až na to čekání
Bylo nás tam těhulí docela dost. Zítra se dozvím výsledky, tak držte palce i na nohou ![]()