Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Staworowski jako prvorodicka bych se, stejne jako ty, na konec panevni prirozene taky necitila, tak uvidime na dalsi kontrole, to budu 31+2. Nehroutim se z toho, ale proc mu nenasilne trosku nepomoct..
Neni to zadny extrem - ja 180, manzel 195, ale pohodli je pohodli. A u par kocaru uz jsem zjistila, ze madlo paradoxne ok, ale mohla by byt problem ta korbicka (treba podle fotky, videa, udavanych parametru - na zivo jeste moc ne, tak po me zatim nechtej znacky
) nicmene o tom tvem vim, ze by to slo. Je mozna relativne tezky (ale jsou i daleko tezsi) ale ja chci stejne hluboky (kombinaci) na zimu prodat a koupit lehky sportak, takze stejne ted moc vahu neresime..
@Staworowski ahojky, my jsme taky hodně vysocí. A též jsme se rozhodli ze začátku pro Adamex, ale kvůli kvalitě a pohodlí jsme si vybrali riko brano, a je supeer, vysoký, velká korba a cena též přijatelná.
@Staworowski Tak hlavne nepokracovali v tom testu. Ja mela 5,4 v testu pokracovali a hned dia. I pres to ze to bylo blbe provedeny a jeste v podstate ohrozili dite kdyby slo opravdu o cukrovku. Proto sem si to nechala prekontrolovat. A uz ok. Pred dvema lety byla ta hranice 5,6 takze by to nikdo neresil. Spis mi fakt prijde ze chtej jen inkasovat. U tebe to bude taky v poradku. Mohl ti zapusobit stres. Mohla sis vecer dat nejakou sladkou bombu. A kdyz byla dalsi hodnota v poradku a jeste tak nizka tak bych se nebala. Ja uz to vubec neresim. Sladky sem nikdy moc nejedla takze ani nemam co omezit. Mimco je v poradku, roste jak ma. Tak proc zbytecne plasit.
@Poiu píše:
@Staworowski Tak hlavne nepokracovali v tom testu. Ja mela 5,4 v testu pokracovali a hned dia. I pres to ze to bylo blbe provedeny a jeste v podstate ohrozili dite kdyby slo opravdu o cukrovku. Proto sem si to nechala prekontrolovat. A uz ok. Pred dvema lety byla ta hranice 5,6 takze by to nikdo neresil. Spis mi fakt prijde ze chtej jen inkasovat. U tebe to bude taky v poradku. Mohl ti zapusobit stres. Mohla sis vecer dat nejakou sladkou bombu. A kdyz byla dalsi hodnota v poradku a jeste tak nizka tak bych se nebala. Ja uz to vubec neresim. Sladky sem nikdy moc nejedla takze ani nemam co omezit. Mimco je v poradku, roste jak ma. Tak proc zbytecne plasit.
No já dřív sladký taky moc ne, ale jakmile mě přešli nevolnosti v prvním trimestru, tak jsem měla (mám) šílenou chuť na sladký a taky jsem si dopřávala… Takže se omezuju, ale občas si něco dám. Dle poslední kontroly je mimi v normě, není nijak velké.
Jo a den před jsem měla večer pudink, nějak jsem si to neuvědomila a asi to bylo i tím…
@Katule93 píše:
@Staworowski ahojky, my jsme taky hodně vysocí. A též jsme se rozhodli ze začátku pro Adamex, ale kvůli kvalitě a pohodlí jsme si vybrali riko brano, a je supeer, vysoký, velká korba a cena též přijatelná.
Vypadá to že adamex má na všechny typy vysokou konstrukci. A je fakt že korba je taky o kousek větší, ikdyz to jsou centimetry, nevím zda to bude mít zásadní vliv… Mám termín 9.4 a na podzim už budu mimčo stejně dávat do sporťáku, do hluboké se na 120% nevleze… Ségra má dceru o měsíc později a taky ji od září musela dát do sporťáku
Ja jdu na cukrovku pristy tyden tak jsem zvedava jak mi to vyjde, pohlavi si zatim jeste nejsem uplne jisty ve stredu jdeme na 3D ultrazvuk tak uvidime, a jinak me take silene tlaci zebra nerekla bych ze to jsou kopance ale spis me tlaci to bricho, je to velice neprijemne ![]()
Já to mám tak na střídačku. Jsou dny kdy je mi dobře, nic netlačí a ani mi nepripadne že jsem těhotná a jsou dny kdy mě tlačí celé břicho, bolí záda atd. Zatím je více těch dnů, kdy je to v pohodě, ale počítám že se to bude zhoršovat. Včera jsme byli na večeři a pak v kině a to bylo hrozný, respektive jsem nemohla vůbec vydržet sedět v tom kině, strašně mě bolela kostrc a tlačilo břicho pod žebry, byly to dvě hodiny utrpení…
@Staworowski jj stim kinem to znam, tak jsem byly v kine a nemohla jsme poradne sedet kvuli tomu jak me boleli zebra
skoro jsem si to neuzila
Ahoj, mně včera začal 30 tt a sedět dlouho v jedné pozici už nemůžu nějakou dobu. Nejlepší je pro mě stát. Vleže taky nic moc. Tlačí mě žaludek, žebra… V noci se budím po hodině až třech a musím se vždycky chvilku projít a napít a v ložnici mít pořádnou zimu. Už se fakt těším, až bude po všem. Na druhou stranu jen, ať tam hezky vydrží do termínu. ![]()
@fialka6 píše:
Ahoj, mně včera začal 30 tt a sedět dlouho v jedné pozici už nemůžu nějakou dobu. Nejlepší je pro mě stát. Vleže taky nic moc. Tlačí mě žaludek, žebra… V noci se budím po hodině až třech a musím se vždycky chvilku projít a napít a v ložnici mít pořádnou zimu. Už se fakt těším, až bude po všem. Na druhou stranu jen, ať tam hezky vydrží do termínu.
No já musím minimálně 1× za noc na záchod a jak píšeš, v ložnici chladno a nepoužívám peřinu (máme teplou 200×220), ale jen tenkou deku. Celkově je mi furt vedro, vůbec nenosím zimní bundu, stačí mi jen svetr na ven. Doma triko z krátkým a pořád větrám… Díky bohu že je zima, v létě bych asi umřela. A to jsem byla celý život zimouriva, věčně zmrzlá a milovala jsem léto a teploučko ![]()
@Ivwet píše:
Holky občas se mi stává když díl stojím tak mi popichava dole v podbrisku, musím si lehnout a přestaneto. Nestává se někomu?
Občas se mi to stane, zrovna dneska ráno, a dnes to bylo trochu ostřejší, ale stačilo si i sednout a odpočinout.
@Staworowski píše:
No já musím minimálně 1× za noc na záchod a jak píšeš, v ložnici chladno a nepoužívám peřinu (máme teplou 200×220), ale jen tenkou deku. Celkově je mi furt vedro, vůbec nenosím zimní bundu, stačí mi jen svetr na ven. Doma triko z krátkým a pořád větrám… Díky bohu že je zima, v létě bych asi umřela. A to jsem byla celý život zimouriva, věčně zmrzlá a milovala jsem léto a teploučko
Já teda spím pod tenkou peřinou, musela jsem ji vyměnit, pod teplou jsem se budila zbrocenápotem, a i tak se občas budím zpocená. To se pak musím vyslíknou do naha abych znovu usnula. Taky jsem začala větrat, kolikrát ve 2 v noci nechám okno na mikroventilačku a zavírá ho až manžel se slovy ježiši jak dlouho je to okno otevřené ![]()
Holky chytl mě zub
v tydnu jsem se objednala k zubaři na prohlídku v těhotenství, objednal mě na 5.2.a od pátku mě bolí sedmička, tak že dnes v noci jsem bolestí ani nemohla spat
vždycky je to chvilkama lepší, tak si říkám, že to ten týden vydržím, ale pak taková bolest že bych snad i na pohotovost jela..asi zitra ráno zavolám a domluvím se na dřív, zuby jsou hrozny peklo ![]()
@Staworowski
Dekuji moc
tak to ji vyjde uplne v klidu kdyz je to do nastupu na materskou
jeste jednou dekuju
@TerinaKosina tak snad tě vezme ten tvůj dřív. Řekni, že jsi těhotná a nemůžeš se cpát Ibuprofenem tak dlouho. A kdyby ne, tak ta pohotovost. Ale té je lepší se vyhnout. Držím palce ![]()