Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Vladimirovna píše:
Při chůzi mi tvrdne bricho a navíc jsem včera zjistila, že když si sahnu na pupik tak mě tam boli - picha. Vím že řekněte že si nemám sahat na pupik tedaale nemůže to něco znamenat? Jsem 24tt
mě to v tomhle týdnu taky občas bolelo, když jsem byla večer unavená a přesně, když jsem si šáhla na pupík, tak to píchalo, ale vždycky když jsem se vyspala, tak to bylo ok, pak jsem šla na kontrolu a vše v pořádku, tak asi nějaký „roztahování“
říkala jsem si, že když to bolí vždycky jen chvilku a po odpočinutí to přestane, tak to bude ok. Ted už mě to nebolí vůbec.
@Veronika.Berta píše:
Tak jsem dneska taky byla na OGTT testu, nebylo to tak hrozné až na to čekáníBylo nás tam těhulí docela dost. Zítra se dozvím výsledky, tak držte palce i na nohou
taky jsem byla dneska
tak držím pěsti, at nám to dobře dopadne ![]()
@Vladimirovna me pichalo vcera v levy kycly jak sebou malej mlel az jsem na ty strane nemohla vubec lezet bylo to dost neprijemny ale pak to prestalo asi jak se posunul
ale taky se mi to obcas stava ze me zacne nekde pichat ale vetsinou je to kdyz se malej hejbe silneji ze me pak nekde picha
@Vladimirovna píše:
Při chůzi mi tvrdne bricho a navíc jsem včera zjistila, že když si sahnu na pupik tak mě tam boli - picha. Vím že řekněte že si nemám sahat na pupik tedaale nemůže to něco znamenat? Jsem 24tt
Tak to mám podobně i já, jsem 23 tt a pupík mě i když si na něj nesahám bolí tři dny
ve čtvrtek jdu k mudr, tak se pozeptám, snad to nic neznamená. Prý snad, že by se dral ven, u malého mi nevylezl, ale teď je to na hraně ![]()
@Billie874 Držme si palce
@Vladimirovna Mě bolí bříško po procházce taky, ale do deseti minut jdu na toaletu, všechno se to po procházce šoupne a po záchodu je mi zase dobře
Je to milionový oproti prvnímu trimestru, kdy jsem trpěla zácpou a chodila jsem jednou za čtyři dny. Půl dne jsem ležela v posteli, protože to bolelo, že to ještě nebylo venku a pak jsem se z toho půl dne dostávala, protože to bolelo po. Teď mi na to stačí jedna okurka navíc
Odpočívej, nelítej daleko. Máš už těhotenské kalhoty? Sedí ti?
Tak jsme tady asi 3 kolem 23-24 týdne a máme stejný problém což mě trochu uklidňuje
já asi 2dny zničehonic mám bolesti v podbřišku na levé straně, je to vždycky chvilku ale několikrát za den, nic nepříjemného jen se bojím
@Veronika.Berta Tak s velkou mam problem taky, ale ne zacpa ani prujem ale jen pro doktory. Normalne chodim od jakziva i klido co ctyri i pet dni. Po dvou dnech posledne v porodnici mi uz vyhrozovali ze to musi protahnout, ale nenechali si vysvetlit ze sem byla tesne pred porodem a dalsi pujdu az beztak doma. Tak sem rekla ze sem byla. No samozrejme jsem sla az doma. Ono potom nemocnicnim jidle to ani jinak nejde. Ted mam obavy ze to bude stejny. Vsichni hned vidi problem protoze idealne se ma chodit denne. Jenze ja to tak proste mam co si pamatuju, snad uz od puberty. A vse mam v poradku. Jak mi rekl jeden doktor na chyrde, proste moje telo vsechno sezere a nenechava zbytky. ![]()
@Poiu mám to úplně stejně
taky jsem v porodnici řekla, že už jsem byla, jinak by mě snad ani nepustili domů, a doma to šlo úplně v klidečku ![]()
Já mám holky teda pěknou krizi, ta viroza se nejspíš rozjela, včera se přidaly i teploty, bolí mě celý člověk a do toho mi solidně začíná tvrdnout břicho, vím, že jsou to jen poslíčci ale někdy je to už teda pěkně nepříjemný, a co je poslední týden vůbec nejhořší, tak spánek, prakticky vůbec v noci nespím, zaberu nejdřív kolem 1-2h ranní a kolem 4h už jsem zase vzhůru a už prostě neusnu. Malý mi dává poslední dny už pěkný šťouchance, že se mi dělají fakt boule po celém bříšku a na mě tak nějak dopadlo krizový období, kdy v sobě už nemám snad energii vůbec na nic. Nejraději bych čas posunula na konec března aby už bylo po všem, obdivuji vás všechny, co si těhu užíváte, já se přiznám, že ho spíš přežívám. Jinak zítra mám velký ultrazvuk ( 32tt) tak doufám, že už bude mládě otočený
![]()
Holky jak jste na tom z pohybama mimca kolikrat za den citite pohyby ja jsem ted 28+5 a kdyz to srovna treba dva tydny zparky kdy jsem citila malyho treba celej den a to byli premety tak tyden pozoruju ze je to jak kdy nekdy kope vic nekdy min a dneska treba je to spis takovyto hlazeni nez nejaky vezsi kopancr ve ctvrzek jsme byli u doktorky vse je v poradku jen je dnes nejakej moc linej az je ro pro me nezvyk
@Kikulinka83 píše:
Holky jak jste na tom z pohybama mimca kolikrat za den citite pohyby ja jsem ted 28+5 a kdyz to srovna treba dva tydny zparky kdy jsem citila malyho treba celej den a to byli premety tak tyden pozoruju ze je to jak kdy nekdy kope vic nekdy min a dneska treba je to spis takovyto hlazeni nez nejaky vezsi kopancr ve ctvrzek jsme byli u doktorky vse je v poradku jen je dnes nejakej moc linej az je ro pro me nezvyk
Ahojky, já jsem teď 27+1 a útlum cítím taky, ale někde jsem četla a i doktorka mi to řekla, že už tam prcek nemá na vyložené kotrmelce místo, a sem tam cítím jemné šťouchnutí nebo kopaneček, a přisuzuju to protahováni mimča a dělání si prostoru. Občas mi i poskočí břicho, ale je to pocitově jemné, spíš jako bublina, ačkoli je to vidět očima.
![]()
@xacxa tak to ja mam taky vlneni bricha a nekdy kopanec zaboli treba kdyz lezim na boku a dostanu ranu do kycle
ale zrovna dneska je to takovy jak rikas spis protahovani noho a rukou obcas nekde udela bouli tvrdou
ale jinak je teda dneska pekne linej coz je u nej neco neobvykleho ze musim zatrast brichem aby se hnul ale treba rano v pul sesty byl aktivni dost ![]()
@Novaska
jako bys mluvila o mne
taky jsrm 32.týden a jen přezivam. Kdyby bylo zítra březen, tak už je pozdě
!!Už toho mám po krk.
@j-p díky bohu, že se nemusím cítit tak divně, že to tak mám jen já
já byla dnes v noci už tak zoufalá, jak mi nešlo spát, že vzteky letěl i kojící polštář přes celou ložnici ![]()