Termín porodu duben/květen 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
487
31.1.18 11:51

@Radůzaaa ahoj :mavam: no uvidíme, jak moc se termínu přiblížíme, taky myslím, že to bude třeba úplně jiné datum - prostě, až se prckovi bude chtít :) my čekáme kluka, teda tvrdí to :) jinak já taky nakupuju jak divá. Chci mít všechno s předstihem připravené a myslím, že se mi v těch posledních měsících pak už nikam chtít nebude. A taky jsem se na tehle čas hodně těšila, tak si to užívám :) a stihnete se přestěhovat ještě před porodem? V baráčku je to super, já se už moc těším, až bude prcek spinkat na vzduchu na zahrádce. A jak snášíš těhotenství? Bylo ti hodně špatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
31.1.18 11:53

Holky musím se pochlubit, první oficiální nákup na holčičku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
31.1.18 12:15

@xacxa přesně, nejkrásnější období ženy :lol: :lol: :lol: prdlajs :D :D. @lenina28 krásný kousky, ja uz si nákupy zakázala, poslední dny k nám jezdi PPL jak kdyby tady bydlel :mrgreen: :mrgreen:. Potrebuji jen jeste zajet do Ikei pro komodu, teď mám zaskladany prebalovaci pult a ráda bych to postupně začala prat a uklízet :)

Jinak holky, ja jsem dnes po velkém ultrazvuku, prcek odpovídá 32+1 ale ofiko jsem o týden míň. Mà se čile k světu, pro jistotu jsem si nehala znovu potvrdit pohlaví a je to chlapak tak dobrý :mrgreen: ale ta nejlepší zpráva je, ze se konečně otočil a je hlavičkou dolu!!! Jupiii :potlesk: :potlesk: :potlesk: mám velkou radost :mrgreen:. Co se týká me tak podle posledních odběru mám hodně málo červených krvinek ale dostala jsem prášky na chudekrevnost a prý nic vážného :) no a za týden mi začíná mateřská, to nam to utíká :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
31.1.18 12:22

@Novaska :D :lol: moc se neraduj :lol: já ve 28.týdne hlavou dole a dnes je hlavou nahoře :,( :( otočil se mi tak v sobotu teď o víkendu. :,( :,( :,( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
31.1.18 12:25
@lenina28 píše:
Holky musím se pochlubit, první oficiální nákup na holčičku :srdce:

Jůůů pěkné :) :srdce: já šla včera do Pepca pro novou podprsenku, páč tato už mi byla malá :mrgreen: a nechala jsem tam 800,– Kč na malou :mrgreen: :mrgreen: tak snad to malá bude a neroste ji tam potají jetě někde pindík :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.18 12:37

@Gabculkaa Já jsem všechny ty noční vstávání, nespavost, noční můry a bolesti měla asi tak před měsícem a teď jsem taky docela ok. Dneska jsem si zavolala na gyndu a OGTT test dopadl dobře i když jsem se bála. Jsem horně natěšená. Bříško mě bolí jen když potřebuju na wecko, jinak opravdu pohoda. Nelíbí se mi moc cestování autem, ale tím moc nejezdím. Začínám si těhotenství užívat konečně :lol: Maličká se vrtí, podařilo se mi zastavit nabíráni kilíček, už vydržím i slušnou procházku a dorazily i těhotenské kalhoty, tak pyšně vyvaluju pupík :P Jediné, co mě trápí tak je čelistní kloub, který občas zazlobí. Tělo přijalo těhotenství za své a vypadá to, že obstojně spolupracuje. Vymakala jsem polštářový systém uložení pokladu v noci a jediné, co se mi občas povede je, že se probudím skoro na zádech. Nespavost jsem vyřešila večerním mlíčkem a lehkou večeří. Vyhýbám se pšenici ve stravě a zácpa je úspěšně řešena zeleninou v množství více než přiměřeném :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
31.1.18 14:37

@Veronika.Berta Já měla a mám taky krásné a pohodové těhotenství :) :srdce: ani jednou jsem nezvracela. do konce privního trimestru mě občas trápily hrozné křížové bolesti a bolesti břicha, že jsem z toho skoro omdlévala. Od druhého trimestru mám klid :) opravdu mám štěstí a těhotenství mám pohodové a bez komplikací :) až teď (jsem 29tt) to pro mě začíná být náročnější :lol: bolí mě záda, kyčle, v kříži, valím se jak míša kulička a jsem hned zadýchaná :lol: ale tím se spíš bavíme jak jsem nemožná už :lol: ale na co se chci zeptat je to, jak to myslíš s tím, že se ti podařilo zastavit nabírání kilíček? 8o :lol: ve třetím trimestru se přece nabírá asi nejvíc ne, jak už člověk i otýká apod. já už nabírám zase víc, tak se právě divím. I když je fakt, že já se teď prostě neomezuju v jídle a mlsání a dopřeju mě i miminku to, na co mám zrovna chuť :lol: a že máme chuť pořád na něco :lol: nikdy jsem nebyla na sladké a od druhého trimestru musím mít denně sladkosti :lol: kdybych se tomu ubránila, tak asi taky tolik nenabírám :lol: hlavně že jsme zdravé my a ta naše miminka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
31.1.18 16:15

Ahoj holky, je tu někdo z Ostravy a okolí? Holky kam jdete rodit??
Já chtěla Porubu, pak jsem začala zvažovat Vítkovice a po dnešní prohlídce vůbec nevím. :nevim: Ještě bych zítra mohla mrknout na Fifejdy, ale tam se mi moc nechce.
Začíná se to pomalu blížit a já mám pouze 4 týdny na to se rozhodnout kde to bude :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
31.1.18 16:35

@j-p @Novaska Holky a do kdy by se měl prcek otočit hlavou dolů?? U mě je ještě možná brzy (27tt), ale tu naší cácorku mám pořád hlavou dolů. Občas se mi otočí, myslím, že to už poznám, podle toho ve kterých místech kope.. ale většinou právě cítím kopance hodně dole.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
31.1.18 16:54

@Mavu Musíme se stihnout přestěhovat ještě před porodem. Ale já myslím, že to zvládnem v pohodě. Už nám zbývá jen pár finálních věcí a můžem se stěhovat. Snad koncem března.. ani nevíš, jak se těšíme.. Konečně budeme mít to své :srdce: a ještě k tomu s malou :srdce:
Jinak od začátku mi bylo na zvracení, ale za celou dobu jsem zvracela jen dvakrát. Věčné nechutenství, takže jsem zhubla asi tři kila na začátku. Pak jsem je zase nabrala zpátky a teď mám asi tři kila navrch. Ale to je v pohodě, mě hlavně trápila migréna. Ale šíleně.. mohla jsem nakonec se svolením svojí neuroložky a gynekologa občas vzít triptany, abych si od tý bolesti ulevila.. No a ve čtvrtém měsíci se mi to všechno najednou ztratilo.. Takže druhý trimestr je pro mě zatím nejlepším obdobím, kdy se fakt cítím dobře a užívám si ten svůj rostoucí pupík :lol:
Malá se nám dlouho schovávala a nechtěla roztáhnout nožičky. Takže jsme dlouho nevěděli, co to bude. Vlastně to vím až z kontroly ze 24tt. Tam to bylo jasně vidět :mrgreen: Ale pro změnu si zase naše slečinka schovávala ručičkou obličejík, takže by mi býval pan doktor udělal 3d foto, ale prostě to nešlo.. No to už ale tolik neva, hlavně, že vím, co mi v tom břiše pořád tak kope a že můžu dávat do kupy oblečky a výbavu.
A jak ty jsi to měla???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
31.1.18 17:16

Ahojkyyy, tak dnešním dnem jsem zahájila práci sezónu :mrgreen:, ať v tom mám přehled. Sice stále čas, ale co kdyby náhodou :kytka: budeme doufat že vydrží co nejdéle, ať se "dopeče,, :oops: 8).. Vypadá to že už máme vše :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
31.1.18 18:07

@Radůzaaa :) hele jeste mají čas ;).Ale jak jsem psala ve 28.týdnu byl hlavou dole a ted 32.A je nahoře. :,( A pretocit se může i ve 32,34,36 ale musí mít místo. Tak já se budu modlit ať se vrátí zpět. Pry i v den porodu to dokážou :) :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
31.1.18 18:27

Ahoj holky, tak ja dnes byla na 3D ultrazvuku a bylo to krasne 45 minut se nam pani doktorka venovala :) @lenina28 ty oblecky jsou krasne :oops: ja zatim nic jeste nekupuji :D manzel mi porad rika ze je cas tak asi cas jeste opravdu je, ty nejdulezitejsi veci uz mam jako je kocarek a postylka tak uz jenom obleceni, jinak ja se citim dobre akorat me nekdy pne bricho na vecer semtam tvrdne, citim se jak vorvan :mrgreen: v noci nekdy spim nekdy ne, nevolnosti stale mivam po ranu pokud se hned nenajim ale jinak se citim dobre.
Tady pridavam fotku z 3D ultrazvuku a sami posudte :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3277
31.1.18 19:19

@Peeetha to je pindik? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
31.1.18 19:41

@j-p nestraš :mrgreen: :mrgreen: no ale vím, že je to možné, i dr mi to dnes říkala, že se to může stát ale že ta pravděpodobnost hodně klesá s každým uplynulým dnem ;) budu doufat :mrgreen: jen jsem raději, že teď budu,,jen doufat,, že se neotočí zpět ale už se nemusím modlit, aby se vůbec otočil :mrgreen: :mrgreen: nicméně, s tím když tak stejně nic nenadělám no 8o :mrgreen:. @Radůzaaa já myslím, že to úplně jednoznačně nejde určit ale mě dr řekla, že mezi 30-32tt je nejčastější období, kdy se miminko přetočí hlavou dolů. Ale až koncem 36tt většinou zaujímá konečnou polohu, takže jak psala @j-p i teď v 32tt je pořád riziko, že se mimčo rozhodne posadit zase hlavou nahoru :zed: :zed:. I po 36tt se ale až polovina neotočených miminek, ještě zvládne do porodu přetočit, takže asi je dobré, když už mimčo není přetočené, doufat do posledního dne, kdy je pořád šance na přetočení :potlesk: ale samozřejmě s blížícím se porodem je ta šance menší a menší. @Katule93 já už bych taky i začala prát, jak píšeš, nikdy nevíme kdy to příjde ale potřebuji koupit ještě jednu skříň, neměla bych to kam naskládat :zed: ještě nám totiž doma chybí,, dost,, věcí na zařízení, v červnu jsme dostavěli domek a stěhovali se no a pořád je tak nějak co zařizovat a taky jsme nečekali, že budeme tak rychle zařizovat ještě jednu výbavičku :P, tak jsme prostor navíc neřešili :D:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí