Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Novaska píše:
@svlucka kocarek vypada moc dobre![]()
.U nas byl holky takovy narocnejsi vikend, jsem nejaka ko, tak jsem jeste dnes nevylezla z postele
. Maly chtel nekam na vylet, tak jsme jeli, vecer dostal teploty on i manzel, takze chlapska rymicka a hekani x 2 ( asi si to dokazete predstavit ). Do toho zacala rodit partnerka brachy coz nas vsechny prekvapilo jelikoz mela rodit az na konci unora, nicmene narodil se, ikdyz driv Matyasek 2500g a 46cm, uplne zdravy a ja jsem poprve oficialne teta
![]()
![]()
![]()
. No a do toho jsme absolvovali vikendove foceni
udrzet to nase male petilete tornado aby chvilku nedelal opicky ale tvaril se trosku normalne, za to bychom meli dostat vsichni zucastneni metal ale nakonec po hodine a pul mame pres 100 fotek, videla jsem malou ukazku a vypadaji zatim mooc dobre, tak se tesim, az budou hotove…no ale tento vikend mi vzal asi veskery zbytek moji energie a dnes zustanu v posteli
![]()
Děkuji
a Tobě velká gratulace k synovcovi ![]()
@leniiisek5 píše:
A vybira tady vubec nekdo sourozenecky koxarek? Ja nad nom porad vaham. Malymu bude skoro 17 mesicu a jeste poradne nechodi tak porad nevim
Já budu akorát pořizovat skate (stupátko) ke kočárku. Malá už má 2 roky, ale na rychlé přecházení do obchodu, k doktorům, apod. je skate super ![]()
@Poiu jj, moc a na začátek mi brali krev z prstu i ze žíly, tak jsem si na tebe vzpomněla
.
@leniiisek5 sourozenecký kočárek bych chtěla, ale zatím jsem se nedostala k nějaké reálné aktivitě v tomhle směru.
Příspěvek upraven 06.03.18 v 10:18
@lenina28 píše:
Já mám nový 3kombinace za 12000kc a je otočný
A máš XA? Ty snad nejsou otočný ne? Taky jsem sháněla, ale paní mi tvrdila, že XA nedělají proti směru jízdy. A vhodný do x move, chtěla jsem x cite a nebo x pulse, ale ty jsou prý vhodný pouze do města a já měla od muže podmínku všechny kola gumové, pak prý ať vypadá jak chce
![]()
Co se týká skatu, jak je to při přejíždění nerovností, např. obrubníků, děr v chodníku, neasvaltovaný povrch,… máte někdo zkušenost?
@svlucka píše:
A máš XA? Ty snad nejsou otočný ne? Taky jsem sháněla, ale paní mi tvrdila, že XA nedělají proti směru jízdy. A vhodný do x move, chtěla jsem x cite a nebo x pulse, ale ty jsou prý vhodný pouze do města a já měla od muže podmínku všechny kola gumové, pak prý ať vypadá jak chce![]()
No jo máš pravdu
já si to spletla s jedním co jsem v obchodě vybírala ale na něm mě něco nesedělo tak jsem nakonec vzala tento. Mě to nevadí u prvního jsem taky neměla
@Adjon píše:
Co se týká skatu, jak je to při přejíždění nerovností, např. obrubníků, děr v chodníku, neasvaltovaný povrch,… máte někdo zkušenost?
Co se týče třeba děr v chodníku nebo nerovností na něm, tak úplně v pohodě. Když je nízký schod, např. konec chodníku tak taky. Větší nerovnosti nemám odzkoušené a asi i záleží na kvalitě skatu.
@Adjon Ty jeste nemas vysledky?? Ja je mela hned po testu. Z prstu se brat nesmi, tam je fakt az 25% rozdil coz muze byt celkem problem. Uz mi to potvrdilo vice doktoru. Ale hlavne kdyz by byla lacna vyssi tak by nemeli pokracovat s glukozou. Tohle me stve, sou nejake normy ale spitali si jedou porad to svoje zazite, ale ze tim i skodi uz neberou. No a kdyz se clovek ohradi tak je za hlupaka. Pac clovek mimo zdravotnictvi tomu preci nemuze vubec rozumet. ![]()
@Adjon my se zatim jen rozhodli ze urcite do porodu kocarek kupovat nebudeme. Jenze si nedovedu predstavit kdyz pujdu s malou v kocarku na prochazku tak jak na to bude reagovat malej leda co me napada koupit nositko. Jenze nevim bojim se ze malej bude zarlit ze se mala vozi a on ne
@lenina28 píše:
No jo máš pravdujá si to spletla s jedním co jsem v obchodě vybírala ale na něm mě něco nesedělo tak jsem nakonec vzala tento. Mě to nevadí u prvního jsem taky neměla
Ale jinak je pěkný
A co že čekáš?
Mě se právě malý pořád otáčel do zadu a kolikrát ze strany kdy se pořád na mě nákláněl a teď jak syn bude chtít vozit, říkala jsem si, že bude super, že na něj ségra uvidí
i co se větru týče, byť je tam dlouho stříška, vždy na něj foukalo a musela jsem otáčet kočár a jet pozadu
holky tedy na recenzích píšou, že se to dá otočit i s mimčem, ale tedy upřímně nevím, jsem to zkoušela včera bez děcka a šlo to z těžka, natož tam mít třeba 9 kilového prcka
![]()
Ahojky. Tak naší princezně se daří dobře. Od včerejška dýchá sama bez pomoci capu. kyslík jí jde jen pouze do inkubátoru. začala dostávat mé mlíčko a zvedli jí dávku na 14 ml/8× denně. je to dávka, která odpovídá přijmu v dané měsíci. nakonec se narodila né dle utz, ale dle tt 29+2.je šikovná, máme za sebou mnou dvakrát klokánkování s maminkou a jednou s tatínkem. jinak jsem od soboty doma. za malou budeme jezdit jak to půjde jinak si tam každý den voláme. ![]()
@leniiisek5 já sourozenecky kočár koupila po druhém porodu. Děti mám 22 měsíců od sebe. Starší hodně zdrhala, nikam dál bych s ní nedošla. A taky spala po obědě. Auto nemáme a často jsme byli venku celý den, takže mi tam krásně oba usnuli a já měla chvilku klidu. Stejně tak třeba nákupy a cestování po městě. Sourozenecky kočárek mi to všechno dost usnadnil. A teď na třetí ho asi občas vyuziju taky. Mám ABC design Tandem. Využila jsem ho tak třikrát týdně. V létě i častěji.
Viktorka je šikulka
![]()
Svlucka : teď čekám holčička proto do růžova, snad se dr nespletla
. U prvního mě to fakt nevadilo, Tomík byl spíš zvědavý a chtěl koukat hlavně ven ne na mě ![]()
@lajnis Tak to máme všichni velikou radost, že se malé daří. Je to veliká bojovnice. Určitě krásně poroste a bude to zdravý živý malý drak ![]()