Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lajnis Krasny zpravy! Kdyz uz se rozhodla prijit na svet tak moc brzy, tak vam to bude kompenzovat uz jen samou radosti.
Nemas fotecku? Rada bych se pokochola malickou a přitom tak velkou bojovnici. ![]()
@lajnis píše:
Ahojky. Tak naší princezně se daří dobře. Od včerejška dýchá sama bez pomoci capu. kyslík jí jde jen pouze do inkubátoru. začala dostávat mé mlíčko a zvedli jí dávku na 14 ml/8× denně. je to dávka, která odpovídá přijmu v dané měsíci. nakonec se narodila né dle utz, ale dle tt 29+2.je šikovná, máme za sebou mnou dvakrát klokánkování s maminkou a jednou s tatínkem. jinak jsem od soboty doma. za malou budeme jezdit jak to půjde jinak si tam každý den voláme.
Tak to jsou super zprávičky, jen tak dál
![]()
@lajnis Skvělá zpráva! Moc držím palce, ale věřím ze to bude vše ok. Jak to zvladas ty?
@lenina28 píše:
Viktorka je šikulka![]()
Svlucka : teď čekám holčička proto do růžova, snad se dr nespletla. U prvního mě to fakt nevadilo, Tomík byl spíš zvědavý a chtěl koukat hlavně ven ne na mě
Tak držím paleky ať se to nezmění
já taky doufám, že už ji také nenaroste pindík
5 doktorů co mě vidělo potvrdilo holčičku tak uvidíme zda se nezmýlili jako u kamrádky, která do porodu čekala holčičku a narodil se jí kluk
![]()
@lajnis skvele zpravy!!! Mala je velka bojovnice
at se vam dari ![]()
@Poiu píše:
@Adjon Ty jeste nemas vysledky?? Ja je mela hned po testu. Z prstu se brat nesmi, tam je fakt az 25% rozdil coz muze byt celkem problem. Uz mi to potvrdilo vice doktoru. Ale hlavne kdyz by byla lacna vyssi tak by nemeli pokracovat s glukozou. Tohle me stve, sou nejake normy ale spitali si jedou porad to svoje zazite, ale ze tim i skodi uz neberou. No a kdyz se clovek ohradi tak je za hlupaka. Pac clovek mimo zdravotnictvi tomu preci nemuze vubec rozumet.
No máš pravdu, na druhou stranu jak jsi sama psala ještě snad 2 roky zpět byla hranice na lačno 5,6 tzn ze před 2 rokama by mi test udělali… Tak když by to miminku mohlo ublížit, tak by to přece nedělali ne?
@Adjon dnes mě ta tvoje příhoda s OGTT fakt pobavila
To jsou jantarky ty sestry
.
@lajnis Moc gratuluji, jsem ráda i za tebe, že se malé daří.
Stále šikulce držíme pěstičky.
@Poiu tobě řekly na cukru výsledky hned? Já jsem si musela zavolat na druhý den své doktorce, která mi sdělila jak vše dopadlo
Jinak holky chci s zeptat, už jste miminka registrovali k nějakému praktikovi? Já chtěla k té co tam je dcera, ale nejsem s ní moc spokojená. Jenže do roka se budeme stěhovat, tak jsem si říkala, že bych to mohla přetrpět a pak obě děcka přehlásím někde blízko bydliště. Jenže dnes mě dokonce 2× neskutečně vytočila sestřička paní doktorky, tak nevím nevím ![]()
Budu u té stejné co se synem, jsem max. spokojená, už si mě zapsala
@Staworowski Tam nejde potom o tu lacnou ale spis o to ze muze byt ta hodnota spatna po te glukoze. Proto se nesmi pokracovat a ma se opakovat. Kdyz je i potom lacna vyssi bere se to uz jako tehu cukrovka a test se uz neprovadi. Pred tema cca dvema rokama ta hranice lacna byla 5,6 za to ty po te glukoze byli mnohem prisnejsi nez jsou ted. Tak aspon nějake plus.
@Monalisasmile Ano dostala sem cca 10 minut po tretim odberu uz vysledky do ruky. Delali mi to primo v laborce.
Taky zvazuju kam jit, mam deti tady u jednoho ale vubec se mi nelibi jeho pristup. Minutu prohlizi a pak 15 minut sedi mlci a pise do pc. Pak se otoci a poda recept s atb. Na vse dava to stejne. Atb pise i na rymu. A navic mi prijde ze ty decka prilis otapkava.
Dcera k nemu chodit nechce prave pro tohle.
Me vycital ze nas vidi v podstate jen jednou za rok na preventivce. Zrejme mu vadi ze moje deti sou zdravi a nepotrebuji ho. Trochu se bojim ze bude chtit mimco vidat co tyden. Coz v ordinaci plne bacilu je fakt super. ![]()
@Poiu také mi jej dělali v laborce, ale asi to je všude jinak
.
No naše Dr je obdobná, na žádné vyšetření děti posílat nechce, se vším má problém a ATB taky píše snad na všechno. Já je tedy rezolutně odmítám pokud neusoudím, že jsou opravdu nezbytné. Každopádně dcera už tam rok nebyla a dnes jsem pro ni jen potrebovala potvrzení zdravotní způsobilosti na plavání a tábor.
Asi pohledám jinou Dr a holt, jak se přestěhujeme bude nezbytné opět hledat
.
Monalisasmile
No já to řeším právě dnes…nevlastní syn chodí tady k doktorce do vedlejší vesnice, tak prcka zaregistruju asi tam. Byla jsem tam s ním jednou a nijak mě nenadchla, ale zase mi přijde blbost mimčo zapsat jinam a pak lítat s každým dítětem k jinému lékaři…
Holky ja mam takovy dotaz. Jak to resite s kocarkama v prioade kdy cekate druhe mimi? Do me porad vandrujou ta starsi generace at si ho doma nenchavam
ale pritom si rika kdybych neporizovala jiny, meli jsme ten po synovi dale na pude a ani by me nenapadlo ho sundat z pudy a nekam ho odvezt
Nechavate si doma nebo ne a bere sd to jako u prvniho a povera ze nesmi byt doma by se mela dodrzet?
jinak nam uz stejne dva dny doma lezi, pac manzel nemel cas ho dat ani na pudu jak chodi pozde z prace a na me ty krabice jsou tak tezke ze je ani do auta neodvalim abych je tedy nekam odvezla ![]()
@Poiu výsledky nedávají do ruky, ale posílají přímo doktorovi.
@leniiisek5 sourozenecký kočárek by mi pohyb určitě usnadnil.
@lajnis krásná zpráva, hlavně ať to jen tak pokračuje dále a jste brzy spolu. Držím pěsti ![]()
Příspěvek upraven 06.03.18 v 10:18