Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Monalisasmile taky bych rada, aby mi drtil zebra. Zatim drti mocak, jeste se neotocil, tak uz pomalu zacnu sjizdet babske rady, jak nenasilne otocit dite ![]()
@Gabculkaa tak tyhle rady hledám taky
minulý týden seděl pořád ještě jak na trůně
Chodím na ultrazvuk každý týden tak uvidím teď ve středu jestli se uz rozhodl, to budu 32tt ale podle kopanců mám pořád pocit ze otoceny není ![]()
@Novaska kdyz chodis kazdy tyden, super, mas prehled..mne se obcas tak neprijemne nataci, ze uz si rikam, ze snad, ale pak pri kopani to je porad to same
jsem teprv 29 tt, jeste mu davam sanci, ale asi zkusim svitit baterkou nebo chodit po ctyrech..nebo oboje, dokud tam ma jeste misto ![]()
@Novaska jeste jedna vec, nechce se mi to hledat - jake vychytavky navic mas na mysli u toho kocarku 2018 ve srovnani s 2017?
@Gabculkaa taky uz mám někdy pocit, ze jak se tam vrtí, ze se otáčí ale zatím si tam sedí
Jsem na rizikovem, proto chodím od 27tt uz co týden, někdy když je vše ok co dva týdny. Me dr říkala, ze mám dělat kočičí hřbety, ze to pomáhá aby se prcek otocil. Tak cvicim
co se týká toho Moonu tak nevím jestli ti teď napíšu všechny
ale měla jsem možnost si v obchodě osahat a porovnat oba
Co se mi líbilo nejvíc je roztazitelna striska na hluboké korbě se sitkou proti hmyzu, to roztazeni je super proti větru nebo sluníčku. Dal ma navíc v kolech reflexni prvky a jde krásně za tmy vidět. Je tam jiné kožené madlo (potah ) na rukojeti. Co je dál super tak u 2017 když jsem jela se sportakem tak se hrozně krcila striska a měla jsem nutkání ji pořád rovnat, u te 2018 je tam navíc jeden kloub který ji krasne vyrovná a drží pevně na místě - to stejné i u hluboké korby. Pak se mi líbí ale je vyloženě o vzhledu to, ze 2018 ma jiný vzor potahu, tzv rybí kost, u te 2017 to byla prostě jen šedá látka a teď to působí mnohem elegantneji
a ještě jedno plus, dávají uz v ceně adaptéry na sedačku, u 2017 je myslím měli vždy zvlášť. My se asi před 3 měsíci dívali na 2017 a proste nás moc nezaujala ale jak jsme se v prosinci dověděli náhodou ze je i nová 2018 tak jsme se jeli podívat a hrozně nás zaujala
ještě je tam něco nového ohledně brzdy ale to ut nevím co ![]()
@Monalisasmile píše:Žebra mě furt bolej taky. I když nevím jestli od kopanců, nebo jak mi na ně tlačí břicho
@Kimber dobře ty![]()
. Mám to nějak podobně a taky je to moje zlatíčko
. Dnes mi od rána drtí žebra, tak jsem zvědavá jaké to bude mít následky
.
@Gabculkaa chápu
. Ale taky jsem 29tt a přijde mi, že to je pokaždé jinde. Dnes to jsou žebra, jindy pupek a občas i močák. Miminko se může otočit až před porodem
.
@Kimber jo jo, taky mě bolí dlouhodobě
, ale dnes vyloženě z kopanců ![]()
@Novaska diky moc, zni to dobre.
Nejvic jsem u nej resila vysku hluboke korby od zeme, at se my obri nemusime moc sklanet a taky to, ze je relativne hodne odkryta a jak vidno, uz nemusim
prosla jsem uz tolik diskuzi a recenzi, ze si uz nic nepamatuju a vse se mi plete (jeste, ze si to pisu) se svoji povahou si ten pruzkum trhu ale udelat proste musim ![]()
@Gabculkaa naprosto chápu, ja taky hodně prochazela recenze ale na tu 2018 jsem jich ještě moc nenašla, řešila jsem podobný věci jako ty, hlavně tu odkrytou korbicku ale jde to fakt krásně roztahnout aby tam nefoukalo když je potřeba. Výšku jsem tedy ja nějak neresila, nejsem moc vysoká ( 160cm), manžel ma 183cm a je spokojený ale kdybys to chtěla nějak promerit, klidně napiš ![]()
@Poiu píše:
Ahoj holky, mam potrebu poplkat s nekym kdo ma termin podobne jako ja.Ja 22.5.
Ja si ted uzila s testem ogtt. Lacna vyssi. Ale v testovani se pokracovalo, zpravne se ma test prerusit a druhy den nanovo. Kdyz je i druhy den vysoky tak je to potvrzene. Kdyz ne jede se v testu dal. Navic byl ten lacny bran z prstu coz se nesmi ze ty hodnoty muzou byt az o 25% vyssi. Hned na dia, doktor nekompromisni, moje zadost na zopakovani testu arogantne odmital. Tak sem si to nechala udelat sama druhy den rano. Vse probehlo tak jak melo a hodnota krasna. Takze sem mela pravdu ze to sprasili tim odberem z prstu. O tehu cukr se nejedna a ja muzu byt dal v klidu. Co to nemate jeste za sebou tak si to ohlidejde. Jedna chyba sestricky stoji peknych par nervu.
No Teda! Já mám taky pochybnost… Dělali mi test hned po novém roku a na lačno jsem měla 5,3 takže se nepokracovalo. Poslali mne domů, ať se domluvím se svojí dr na dalším postupu. Byla jsem už 28tt a dr mi taky řekla, že opakovat nebudeme. Na diabetologii mne neposlala, že je to jen mírně zvýšené at nejím sladké a bude to ok. Minulý čtvrtek jsem byla u ní na krev a cukr na lačno 4,0. Takže si myslím, že to byla náhoda a cukrovku nemám… Nicméně sladký hodně omezuju i nadále, nechci rodit obříka…
@Gabrielled píše:
Tak se hlasim po delsi dobekoncime 27tyden a kontrolni utz na genetice nam nakonec vysel v poradku, jen pani doktorka rekla, ze mala je o 3dny tabulkove mensi oproti prvnimu screeningu ale, ze je to v norme a nemame se stresovat
Kazdopadne mam na vas holky dotaz. Kamaradka ma termin ke konci srpna a je na neschopence. Kazdopadne ji na konci unora konci smlouva a nebude ji prodlouzena. Oddelano ma nekolik let takze by mela mit narok na materskou. Vim, ze je tam ochranna lhuta 180dni, to je od ukonceni do terminu porodu nebo nastupu na materskou? Protoze by to mela tesne nejspis. A jak to funguje kdyz ji skonci smlouva a bude na neschopence? Musi se jit prihlasit na pracak a zazadat si o podporu nebo ji do porodu bude socialka stale vyplacet nemocenskou? Omlouvam se za vyslychani ale prece jenom by tu s tim mohl mit nekdo osobni zkusenost
Ahoj, jsem na tom dost podobně. V práci jsem dala výpověď v červnu, tzn ze k 31.8. mi končil pracovní poměr a v půlce srpna jsem zjistila že jsem těhotná. Navíc jsem byla na PN se zánětem ledvin. Atb mi zabrali až na potřetí, vůbec se mě to nechtělo pustit a obvodní a gynekozka se shodli, že je to v těhotenství rizikové a že budu dále na PN. Tzn ze nemusí nikam chodit ani se hlásit, je práce neschopná tudíž nemá na pracáku co dělat. Jenom je třeba informovat zdravotní pojišťovnu, tam nemají o PN přehled. Ochrana lhůta 180dnu se počítá od ukončení pracovního poměru do nástupu na mateřskou (6-8tydnu před termínem) nikoli do porodu. To by jí myslím mělo vyjít… At si to pořádně spočítá, hlídají to opravdu na den.
@Svetluska30 píše:
Holky, vy všechny víte, co to bude? Jsem divná, když s manželem chceme překvapení?Každý okolo se diví, proč nechceme znát pohlaví. U první jsme taky chtěli překvapení a byl to u porodu nádherný pocit, když manžel na sále zvolal: Je to holčička, krásná jako ty!
![]()
Teď trošku vnitřně cítím, že by to mohl být kluk, tak uvidíme, jetsli budeme mít páreček
[/citace
Taky jsem si to chtěla nechat jako překvapení, ale přítel trval na tom že to chce vědět, že to nevydrží
Na okolí se vyprdni, myslím že to má své kouzlo, nechat se překvapit.
@Novaska píše:
@Gabculkaa tak tyhle rady hledám takyminulý týden seděl pořád ještě jak na trůně
Chodím na ultrazvuk každý týden tak uvidím teď ve středu jestli se uz rozhodl, to budu 32tt ale podle kopanců mám pořád pocit ze otoceny není
No my na předposlední kontrole taky konec pánevní a teď minulý čtvrtek ve 30tt už ok. Otočil se ![]()
Ikdyz jsem měla stále pocit, že mě kope dole a čekala jsem, že otočný nebude. Může to klamat… Dost se mi ulevilo, na císaře fakt nechci a rodit koncem pánevním jako prvorodicka se teda bojím…
@Gabculkaa píše:
@Novaska diky moc, zni to dobre.Nejvic jsem u nej resila vysku hluboke korby od zeme, at se my obri nemusime moc sklanet a taky to, ze je relativne hodne odkryta a jak vidno, uz nemusim
prosla jsem uz tolik diskuzi a recenzi, ze si uz nic nepamatuju a vse se mi plete (jeste, ze si to pisu) se svoji povahou si ten pruzkum trhu ale udelat proste musim
Může se zeptat jak moc jsi (jste) vysocí? Řešíme s přítelem to samé. Včera jsme vybrali kočárek adamex vicco, který má hodně vysoké madlo. Je teda dražší 16700, původně jsem chtěla něco tak do 13-14000, ale asi si připlatim za pohodlí…
@Novaska dekuju moc za ochotu, myslim, ze pristi tyden pujdem kuknout nazivo na nej i jine, ale kdyztak se ozvu ![]()