Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lajnis velká gratulace k Viktorce!
Takhle si to určitě žádná z nás nepředstavuje, ale to je život:-( Přeji ať jste obě dvě v pořádku, ať se Viktorce dobře daří a má hodně síly. Musí to být těžké, ale budeme držet pěsti, ať to celá rodina zvládnete a jste šťastní.
Ono nic jineho nezbyva než sebrat veškerou silu co mám a čerpat z ni.Mam úžasného chlapa a úžasnou dceru, kteří me dopuji svou energii a laskou.Bez nich by toto bylo zlé..jsou to smisene pocity a obavy. Clovek se po fyz. strance da rychle, ale po psych.uz to je horsi
@lajnis ty jo, moc moc gratuluji, malá je určitě bojovnice a zvládne to! držím palečky ať je každým dnem líp a líp!!
Zdravim jakou jste meli naposled velikost fundu delohy na posledni kontrole ja dnes jsem 28+0tt a vysku fundu mam prej 29cm
@lajnis Holky posíláme vám hodně síly a ať to malá Viktoka všechno zvládne
. Všechny taky budeme posílat na dálku štěstíčko. Držte se ![]()
@Kikulinka83 Výška fondu mi nikdy nebyla sděleno, tak vůbec netuším
![]()
Přeju hodně štěstí a zdraví, ať je Viktorka s vámi brzy doma
Kolegyni z práce se narodila v tomto týdnu také dcera, a je to už velká školačka, bez jakýchkoli následků ![]()
No to je něco! Moc držím palce a čekám na zprávy jak se malé daří! ![]()
@lajnis píše:
Ahoj holky. Tak nastali velke změny. Po tydenych tydnu lezení v nemocnici kde bylo vše v pořádku se v pondeli večer zacali zhorsovat prutoky pres hlavičku. Opet stejny byl i v utery rano.Tak doktoři na nic nečekali a ukoncili my těhotenství cisarskym řezem. Male se přestalo dařit. I přesto, ze my tvrdili, ze myom v porod. cestach ji neohrožuje tak bohužel zacal byt v přesile. Tak dne 23.1.se naše malá Viktorka (bojovnice )narodila. Měla 850g v 26+3 podle utz.Je to sikulka, od zacatku se snaží dychat sama s pomoci capu, neprodela infekci, snaží se ji davat me mliko, ktere se kupodivu daří odstrikavat.Sice po troskach, ale pokousi se, aby to vzala..I když přišla nečekaně brzo tak ji mame šíleně moc radi a jsme na ni moc hrdi.
Tak pokud opravdu mate nějaké zdrav. problemy a pochybnosti tak nic nenechavejte byt. Teď si říkám kdyby me jsem neposlali pro jistotu tak buh vi co by se stalo. Takhle ma broucek šanci žít ikdyz vím, že to neni vyhráno, ale každý den je pro ni plus a pro nas taky.Bude to náročné, ale budem bojovat. DĚKUJI..
Brouček
moc vám držím palečky ať pěkně přibírá a vše zvládá v pořádku
a podávej informace jak se vám daří. známá také musela porodit dříve, malá ji v bříšku nepřibírala, ale také dýchá sama a byť chytla nějakou infekci a má antibiotika, zvládá vše na jedničku. Jsou to bojovnice a zvládnete to ![]()
@Kikulinka83 mne to merila pred tydnem ve 27+2 a bylo to tusim 26 cm (ale mam to v prukazce, ted ji mam v kanclu a tam ted nejsem)..predtim ve 24+2 to bylo 21 cm, to vim presne
@lajnis Gratuluji k holčičce musí to být strašný šok, když mimčo, co se mělo narodit až za pár měsíců, je tu najednou s Vámi a bojuje o svůj život, přeji strašně moc pozitivní energie jak Viktorce tak i celé rodině
Nedávno jsem se zapojila do projektu háčkovaných chobotniček pro nedonošená miminka. 30 chobotniček už snad má své majitele
Kdyby jsi měla zájem o chobotničku napiš mi zprávu ráda Viktorce chobotničku daruji a pošlu:srdce:
@Gabculkaa píše:
@Kikulinka83 mne to merila pred tydnem ve 27+2 a bylo to tusim 26 cm (ale mam to v prukazce, ted ji mam v kanclu a tam ted nejsem)..predtim ve 24+2 to bylo 21 cm, to vim presne
výšku fundu = nejvýše uložené části dělohy. Podle něj se orientačně určijě velikost dělohy a díky tomu se můžou odhalit různé problémy, Např. pomalý růst plodu nebo naopak příliš rychlý růst, zvýšené množství plodové vody… Gynekologové mají pro polohu fundu zkratky. Písmenko P znamená Pupek, písmeno X tzv. Xyphoidní výběžek, spodní část hrudní kosti. Číslo pak udává počet prstů, které můžeme mezi fundus děložní a daný bod, např. pupek, vložit. Myslí se tím prsty uložené v horizontální poloze. 3/P znamená 3 prsty nad pupek. X/4 znamená 4 prsty pod xyphoidní výběžek sterna, hrudní kosti… atd.
@Svetluska30 teda tomu rikam popis zkousela jsem to najit na netu jediny co mi naslo byla tabulka kde mas 3velikosti tak ja jsem podle tydnu v maximalni
coz bude asi vporadku jinak mi to dnes delala poprvy tak jsem prave koukala
@Kikulinka83 Zapommněla jsem napsat, že ten popis je převzatý z internetu
Taky jem to hledala. MNě to doktorka měřila zž 3×, poprvé v 14. týdnu. Teď ve 29. týdnu mám 3/P, takže moje velikost dělohy sahá 3 prsty nad pupek ![]()
Navic se mi snazila vzit neuspesne krev tak me posila nekam na odbery
a pak mi dala nejakej letacek ze se musim objednat k doktorovi praktickymu kvuli dalsim vysetrenim ktery ona nedela tak jsem zvedava co chce praktickej doktor zjistovat
hold anglie no