Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Callie píše:
Holky, budete kupovat soupravu pro miminko do porodnice? Na netu toho je spoustu. Kdyby tak člověk věděl, jestli už bude teplo že?
Já si do porodnice vezmu oblečení pro mimčo hlavně až na odjezd, plínky, přebalovací podložku a zavinovačku.
@Callie s tchanem bude asi sranda co?
a jinak ano, dvakrát ohrnute mám taky
. Co se týká te soupravy do porodnice tak to ja osobně nic nekupuji, co to všechno ma obsahovat když se to takto koupí? Ja si u prvního nachystala z toho co jsem měla doma a měla jsem dve varianty, jednu teplejší a jednu míň podle počasí
ja teď chystám ještě spíš teplejší variantu, ten začátek dubna bývá ještě takový vselijaky a podle dr to bude možná o něco dřív takže radši počítám s koncem března ale uvidíme ![]()
Já právě řeším, mám termín 27.5 takže mimčo na léto, co budete dávat do kočárku - hluboké korby? Peřinku nebo jen deku? Pod hlavičku asi nic ne? To ani do postýlky ![]()
Věcičky taky budu mít vsehochut
a něco ztoho sebou výběru na cestu domů. Myslím že bude stačit teplejší mikinka, svetřík ![]()
@j-p tak to je fakt šílené, asi nějaká nezkušená sestřička, protože tohle určitě není normální postup. Ty stříkačky se využívají jen proto, aby se děti pak bez problémů vrátily k prsu, že je to nutí hodně sát (na rozdíl od klasických saviček), i když prý dle zkušenosti není ani s nimi problém pak zase kojit.
@Callie já také pořád koukám po soupravičkách do porodnice, ale nemůžu najít nic konkrétního, co by se mi opravdu líbilo.
Příspěvek upraven 06.03.18 v 10:20
@Adjon
spíš je ty miminka obtěžovali a my maminky taky
!!Zvonila sem na ně celý den, že malá rve a má hlad, když mi nic neteče A stejně nepřišla
.
@xacxa pro miminko je lepsi obleceni co si vemete z domova sice vetsina porodnic oblecky ma k dispozici ale tim ze je div nemachaji v savu tak je lepsi pro miminko vase obleceni vyprane v setrnem pracim prasku a avivaze me to rikali u prvni dcery v porodnici ja si ji tam cancala do nasich oblecku a bylo mi to schavlovano ba naopak rikali ze je to mnohem lepsi pro pokozku toho miminka nez ty jejich
@mikysek1990 Já se chystám rodit v Hořovicích a tam vlastní oblečky vůbec ne, takže až na cestu domů. A vzhledem k tomu, ze termín máme 17.4., tak počasí fakt nevim. Prostě to budu řešit operativně, cestu domů autem snad prezijem ![]()
@Callie Já mám po dcerce ve vel. 52 neutrální soupravu do porodnice - košilku, dupajdy, bodyčko a čepičku. Pokud bude chladno mám chlupatkovou teplou kombinézu do zimy. Pokud už v dubnu bude tepleji, mám různé svetříky a dám mimčo do zavinovačky do autosedačky.
@lenina28 Já dávala na jaře jen deku a přes to máte ten nánožník nebo jak se to jmenuje a ty bývají teplejší. Pod hlavu nic. Malá ublinkávala, tak jsem do kočárku pořídila klín, aby byla ve vyvýšené poloze.
Já mám v korbě zvedací podložku tak když tak to, ale to jsem myslela až bude větší
Holky me je od rána na nic, bolí me v krku klouby ale teplota naštěstí nic, no malý mà zas rýmu tak to budou zase dny, doufám ze se mi z toho nic nevyklube, nerada bych do sebe cpala nějakou chemii a prasky. Mate některá tip co v tehu na bolest krku? Jinak jsem si dnes udělala radost, když jsme ho koupili říkala jsem si, ze ho postavím až před porodem a sakra jsem to nevydržela
![]()
Krásný tam se bude odpočívat
no mě hodně pomáhá sůl do vody a kloktat, lepší než něco cucat, jinak nevím jak v těhotenství zázvor ale do čaje super ![]()
@Novaska krásné houpátko. Taky bych to nevydržela…já už se těším, až bude vymalováno a budeme moci postavit postylku… ![]()
Na krk zkus Propolki nebo nějakou dobrou zmrzku ![]()