Termín porodu duben/květen 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
2.2.18 00:05

Ahojky sem tu nová já čekám koncem května už sem ve 21tydnu chlapecka už mám 15mesicni holčičku tu sem porodila 6rijen :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
2.2.18 07:13

Holky je tu některá co bude rodit v Brně, kterou porodnici zvažujete?
Jinak já těhotenství taky relativně v pohodě, v noci se budím i netěhotná, tak na to jsem zvyklá. Ze začátku nevolnosti, ale bez zvracení a teď mi ten sirup z testu na cukr rozjel pálení žáhy. Holky co vás trápí pálení žáhy co používáte, já to nikdy nezažila a je to fakt hnus. Ale jinak si nemůžu stěžovat, žádný tvrdnutí, pohyby časté jen mi sem tam břicho zabolí z tahání malýho. Jsem asi ta vyjímka co má pohodové těhotenství, první těhotenství jsem měla ještě pohodovější to mi nebylo vůbec nic dokonce ani poslíčky neznám až pak jsem si vyžrala porod, tak ten doufám že se opakovat nebude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
855
2.2.18 08:20

@Monalisasmile Co se týče těch porodnic, tak si myslím že porodnice v Porubě asi bude top. Přihlížejí k porodním plánům a kdyby se něco stalo, je tam neonatologické centrum, což považuji za obrovskou výhodu. Jen musíš natrefit na dobrý personál. Co jsem tak slyšela, na porodním super, ale někdy jsou nepříjemné sestry na šestinedělí. Jak jsi psala o té Praze a jejich přístupu, tak v Novém Jičíně je nově sestřička, která právě pracovala v Motole a teď pracuje na šestinedělí a novorozeneckém v NJ. Říkala, že je to sto a jedno. V Praze nebyl čas na nějaký individuální přístup, apod… jelo to prý jak na běžícím páse. Jinak v NJ vím, že přikrmují, pokud je to nutné, odstříkaným mateřským mlékem od maminek a pokud ho nemají, tak výjimečně sunarem a vždycky přes stříkačku. Ne z lahve. Taky se negativně staví k dudlíkům. Jedna maminka tam už druhý den po porodu dala malému dudlík a sestra ji hned vysvětlila, ať ho nedává, že může pokazit kojení. Co se týče nadstandardu, tak ho taky preferuji. Škoda ale že se nedá objednat dopředu :D U první jsem ho chtěla, ale bohužel bylo obsazeno. Tak jsem pokoj sdílela s jednou maminkou. Naštěstí jsem natrefila na milou paní a dodnes se společně s dětmi vídáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4035
2.2.18 08:41

@Danlea Ano ja pujdu do Brna. Mam deti vsechny tam tak i toto bude v Brne. Chci a taky pojedu smer Bohunice. Posledne me chteli poslat na obilnak ale to sem se nenechala. Je to sice fakultka a s tim spojena pasova vyroba, ale stezovat si nemuzu. Ono zalezi na jaky personal narazis. Porodni sal je v pohode. Je tam klid. Nadstandartni porodni je skoro uplne stejny jako klasika jen tam je vic blbosti k uvolneni a sprcha je hned vedle. Ale klasickej je dostacujici. Samotny porody taky v poradku, kdyz sem rekla ze neco nechci tak nemeli v podstate problem, jen takove to klasicke proc je to lepsi a bla bla, ale nenuti. Byla sem na pokoji jen s jednou maminou. Sprcha, zachod je jen pro ten jeden pokoj. Jednou na klasickem pokoji, podruhe nadstandart protoze mi dali na pokoj prvorodicku, jak to popsat. No nebylo ji blby me budit co pul hodky a ptat se na totalni praseciny. Ja chapu prvorodicky rada sem poradila, ale tohle bylo prehrsel. Tak sem sla na nadstandart. Ten je tam sice drazsi ale je tam klid. Partner za mnou chodil i v noci. Nikomu to nevadilo. Co se mi moc nelibilo ze u prvni dcerky ji dali prikrm aniz by se zeptali. To uz sem si podruhe pohlidala. U syna kdyz byl pod modrym svetlem tak me volali na kojeni az kdyz rval jak tur, kdyz sem tam sla driv tam mi bylo skoro vynadano ze me zavolaj. Tak to sem taky nebyla zrovna mila. Jinak nic vic rict nemuzu, nikdy sem nic zvlastniho nechtela. No ted uz pozadavky mam takze je pekne prubnu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
2.2.18 08:57

@Poiu Já taky budu rodit v Bohunicích. Mám sice blíž porodnici v Boskovicích, která je v okolí vyhlášená jako nejlepší, ale já jsem na rizikovém kvůli játrům, a porodnice je to jediné, čím se v Boskovicích můžou pochválit, a já do bohunic chodím i s játry a ta budou při porodu hrát dost zásadní roli, tak chci být kdyby náhodou v rukou expertů. Sice ne v porodnici, ale se setřičkami mám bohatou zkušenost, a jako ty, když se mi něco nelíbí umím si dupnout. Kurnik jednou je too jejich zaměstnání, jsou za to placené a když matka něco potřebuje, jsou tam od toho, aby jí pomohly. Jako prvorodička asi nebudu v noci obtěžovat maminku, co je semnou na pokoji, ale zavolám si sestru, nebo si tam dojdu, pokud to bude možné. To tě obdivuji, to bych asi paní poslala do patřičných mezí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
2.2.18 10:03

@Svetluska30 :palec: taky se přikláním více k Porubě a bude mě tam rodit známý doktor, takže malinká protekce ;) :oops:. Taky mě mrzí, že nadstandard nelze rezervovat, ale u první se mi povedlo na něj dostat hned druhý den a teď doufám, že to klapne taky. I když tedy v Porubě je šíleně předražený oproti ostatním stojí jednou tolik :pocitac:, ale je tak krásný. No snad ty sestry na šestinedělí budou v pohodě, jinak si budou přát ať co nejdříve odejdu :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4035
2.2.18 10:09

@xacxa Tak ja to vydrzela dve noci, vic uz neslo. Ona byla hodne, ale hodne vystresovana. A kdyz me probudila kvuli knoflicku( druk na dupackach na rameni) jestli nemuze tlacit tak uz to byla konecna. To asi delaji radi, ze davaji prvorodicky s vicero, asi aby meli vetsi klid. :D :zed: A ty si ktery tyden? Treba se tam potkame. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
2.2.18 10:25
@Poiu píše:
@xacxa Tak ja to vydrzela dve noci, vic uz neslo. Ona byla hodne, ale hodne vystresovana. A kdyz me probudila kvuli knoflicku( druk na dupackach na rameni) jestli nemuze tlacit tak uz to byla konecna. To asi delaji radi, ze davaji prvorodicky s vicero, asi aby meli vetsi klid. :D :zed: A ty si ktery tyden? Treba se tam potkame. :D

Já asi taky zvolím Bohunice, rodila tam sestra a byla spokojená. Mám v plánu nadstandard, jelikož chci být sama, jen se obávám, aby bylo volno. Zvažovala jsem I Břeclav, na tu jsem slyšela hodně dobré recenze a bydlíme za Brnem, asi v půlce cesty, tak to mám časově plus mínus tam i tam stejně. Já mám termín 9.4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
2.2.18 10:37

@xacxa muzu se zeptat odkud jsi? Taky mam blízko Boskovice tak budu rodit tam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
2.2.18 10:50

Hlásím že sirup na test cukrovky chutná v Nemecku jako dzusik! :mrgreen: a vše je ok, doktorka mi řekla že můžu nadále cvičit i sexovat že se neotviram, ale vše s citem :) do porodnice plánujeme zajít, máme vybrané dvě které půjdeme omrknout. Zadne extra požadavky nemam, jen ať mi neberou mimi (to tu stejně nikdy nedelaji) a manžel se mnou nebude přímo u porodu, jenom předtím mě tam nějak odveze a pobude se mnou. Já jsem prvorodicka a vím že každej porod je individuální tak jsem zvědavá co mě tam čeká no :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
2.2.18 11:36

@Poiu děkuji za info o Bohunicích ty právě zvažuji. Na podzim tam rodila švagrová a taky si nestěžovala, měla na šestinedělí nadstandart ten bych brala taky kdyby byl volný. A když jsme tam za nimi byli tak se mi to prostředí líbilo. Teda kdyby mě takhle někdo otravoval tak asi uteču nebo ji pošlu někam :mrgreen: @xacxa taky máme blíž Boskovice, kde jsem rodila prvního syna a po mé zkušenosti mě tam už podruhé nikdo nedostane, i ze zkušeností v okolí tam po prvním porodu nikdo rodit znovu nechce :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
2.2.18 11:37

@Poiu jsem podle utz 28tt reálně 27 a váhově odpovídáme 29 :D termín mám poslední týden v dubnu až 1. květen @TerinaKosina Já bydlím v Doubravici nad Svitavou s manželem, ale pocházím z Brna :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
2.2.18 11:39
@Danlea píše:
@Poiu děkuji za info o Bohunicích ty právě zvažuji. Na podzim tam rodila švagrová a taky si nestěžovala, měla na šestinedělí nadstandart ten bych brala taky kdyby byl volný. A když jsme tam za nimi byli tak se mi to prostředí líbilo. Teda kdyby mě takhle někdo otravoval tak asi uteču nebo ji pošlu někam :mrgreen: @xacxa taky máme blíž Boskovice, kde jsem rodila prvního syna a po mé zkušenosti mě tam už podruhé nikdo nedostane, i ze zkušeností v okolí tam po prvním porodu nikdo rodit znovu nechce :(
Švagrová tam rodila předloni a byla spokojená, ono asi záleží na tom, jak rodíš, a na koho natrfíš, ale obecně mi všichni porodnici v Bosku vychvalují…ale ta ostatní oddělení jsou prý na prd, prý se tam chodí umřít…takto mi to doslova říkají…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.18 12:01

Holky já se jdu přiznat.. venku je krásně a já mám absťák! Chybí mi těžká práce, na kterou jsem byla zvyklá. :zed: Pracovala jsem před těhu jako zahradnice v realizacích zahrad a byla jsem zvyklá denně dělat chlapskou práci. Venku svítí sluníčko a „pampelišky volaj“. Snažím se denně chodit na procházky, včera jsem to nějak přehnala a večer jsem chodila jako kachna a asi jsem si namohl močák, protože jsem měla malou nehodu a pak jsem celý večer lítala na malou. Bolí mě celý člověk, byla jsem to zvyklá rozhýbat s krumpáčem na zahradě při vykopávání pařezů. Nemáte nějaký tip, jak se v těhotenství vybít :mrgreen: Doma běžně funguji, kuchyňskou linku už máme postavenou, takže se krom šití opět kopu do zadele. Jak já se těším na červen, až budu aspoň trošku ok a budu moc nastartovat sekačku a lítat po zahradě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
2.2.18 12:20

@xacxa jasně, hodně záleží na koho natrefíš a hodně to je o tom jestli jsou při porodu komplikace. Kdo rodil v Boskovicích bez komplikací tak si nestěžuje. Mě nechali rodit přes 23 hodin nikdo neřešil že malý je veký a nesestupuje vůbec do pánve, kdyby nepřišel primář nenadal jim a nerozhodl o akutním císaři tak nevím, PA arogantní, pomocí oxitocinu jsem byla otevřená na 9 a půl, odmítli mi píchnot něco na přerušení kontrakcí a že si mám pěšky přejít na operační sál kde jsem v kontrakcích nahá v zimě čekala asi 10 minut na nějakého doktora a když jsem jenom vystrčila paty z boxu tak hned na manžela ať to tam vyklidí a jde zaplatit žádný přiložení dítěte otci když mamince nemůžou, jak tvrdili na dni otevřených dveří. Po císaři rovnou na šestinedělí žádý pooperační s maminou a jejím řvoucím dítětem, nadstandart jen jeden a obsazený na pokoji skoro 30 stupňů v lednu, topily podlahovkou a nešlo to ztlumit, při rozchozování jsem 4× omdlela pak mi dr oznámila že malýmu dělají testy že jsem měla zkalenou plodovku tu mi píchala PA ve 4 a císař byl až v 8. Na šestinedělí sestry super ochotný milý, ale novorozenecký katastrofa, jen je zajímalo kdy mi nacpou malýho, protože jim tam řval s ničím neporadily a když už tak každá směna řekla úplně něco jinýho. Kamošce tam dokonce bez jejího vědomí nechali nakojit malou od jiné maminky, zástupce primáře Nečas po rodičkách řve švagrové při šití zapoměl vydělat tampon a je toho víc. Asi jsem cíťa, ale mě to jako odstrašující zážitek stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí