Termín porodu duben/květen 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1416
8.2.18 13:00

@VerousP malinko nižší mi přijde, já mám třeba určitě výš ale to nemusí nutně nic znamenat, ne každý má bříško vysoko, někomu pak výrazně před porodem spadne dolů a někdo ho může mít klidně až do porodu nahoře a naopak někdo ho má od začátku prostě níž, důležité je taky to, co ti říká dr na kontrolách, jestli těhotenství prospívá tak jak má, neměla by ses ničeho obávat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
593
8.2.18 13:06

@Novaska no jdu zítra po 4 týdnech :) ale nikdy neříkal ze by byl problém.. já se zdesila ze už budu rodit :D doufám ze tam prcek vydrží ještě chvilku :oops: a Dekuju za odpověď :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
8.2.18 13:09

@VerousP Máš krásné bříško a nízko podle mě ne. Mimi je asi otočeno již hlavičkou dolů ne?? Tak proto se i bříško přesouvá do nižších partií. Já bych řekla, že ho mám podobné a vůbec mě to nestresuje. :mrgreen: A to mám poslíčky už i několikrát za hodinu. A jsem 31tt.
Buď v klidu, pokud se čípek nezkracuje a děložní hrdlo je uzavřené, nedej na řeči někoho kdo tomu nerozumí nebo už si nepamatuje jak to měl :-).
Mě kámoška furt tvrdí, že mám úplně obrovský pupek na rozdíl od ní, že ona takový měla před porodem :mrgreen:. Já teda si ji pamatuji přesně a před porodem mám její fotku, tak jsem v klidu at si mele co chce :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
8.2.18 13:48

Ahoj holky,
mám takovou otázku ohledně dovolené. TP mám 10.5.,na personálním oddělení mi bylo řečeno, že mám nárok na celých 25 dní dovolené za rok 2018. Ze to, co si nevyberu před nástupem na mateřskou (chtěla jsem jít 6 týdnů před porodem na konci března), si budu vybírat při přechodu z mateřské na rodičák. Že mi během mateřské oznámí, kolik mi zbývá dnů, abych si pak podle toho nahlásila začátek rodičáku.
Dneska na mě naběhla jedna kráva z HR oddělení (od doby, kdy jsem oznámila těhotenství, mě nenávidí), že mi zaměstnavatel může nařídit, kdy si dovolenou vybrat a že si jí musím povinně vybrat celou před nástupem na mateřskou.
Udělalo mi to trošku čáru přes rozpočet, nejen tedy kvůli penězům mezi MD a RD, ale taky kvůli práci. Chtěla jsem si to tu během března dát vše do pořádku, v klidu předat firmy (jsem účetní) a pak si užívat volna.
Máte s tím někdo zkušenost? Může mi to takhle nařídit a já nemám šanci? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
8.2.18 14:08

@Jocelyn77 Ahoj může ti ze zákona dát nařízenou dovolenou, ale jen půlku z toho co máš. Tudíž z 25 dnů, je to 12,5 dne. Ale je možné, že to není celá polovina, nejsem si už 100% jistá. Možná to někdo vědet bude. Každopádně minimálně polovinu dovolené si můžeš rozhodnout sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
593
8.2.18 14:20

@Monalisasmile Dekuju za odpověď :) to sem rada ze to vidí i někdo jinak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
8.2.18 14:21

@Jocelyn77 Když jsem se na to ptala já (mám nástup na mateřskou cca 2.týden v březnu), tak ještě před nástupem si můžu vybrat, na co mám nárok od ledna 2018 do té půlky března 2018, tj. nějakých dejme tomu 5 dní. Záleží, jestli třeba převádíš i nějaké volno z loňska. Vybrat si tyhle dny - to si myslím, že Ti nařídit můžou, já si vezmu část a část si nechám proplatit.
No a pak (to mě překvapilo, to jsem vůbec netušila, že existuje) budu mít nárok i na dovolenou za 28 týdnů mateřské (to bude dalších asi 10 dní dovolené), ty mi ale logicky proplatí až po těch 28 týdnech - až po přechodu na rodičovskou dovolenou, takže někdy v říjnu dorazí pár tisíc na přilepšenou, což mě mile překvapilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
8.2.18 19:20

@Saarka_O jojo tohle je prijemne, mateřská dovolená se totiž opravdu počítá jako,,odpracovany,, dny a vzniká za ne opravdu narok na dovolenou, take mezi mateřskou a RD vybírám :palec: @Jocelyn77 bohuzel zákoník práce je v tomto směru velmi malo specifikovany a opravdu dava moznost zaměstnavateli naridit svemu zamestnanci dovolenou, dokonce je to specifikované primo tak, ze radny termin dovolene urcuje Zamestnavatel zamestnanci ale ze je vzdy vhodné se vzájemně dohodnout, bohužel je tam i například takova skulinka ktera definuje, ze pokud řeší zaměstnavatel provozní problemy, nemusí ti dovolenou poskytnout v daném roce vubec :( a muze ji prevest ci proplatit a nenadelas nic. Nicméně to by neměl byt tvuj pripad ;) ty ho existenčně neohrožujes, ani tvá dovolená. Za mě si myslím, že ma narok ti určit všechny dny jak potřebuje a muže i ty, co ti na ně vzniká narok az pri mateřské ( muže dopředu). Ty, pokud se ti to nelibi, mas jedinou moznost a to se obrátit na inspektorát prace a stěžovat si. :( :( bohuzel v tomto případně dovolenych je zakon více na straně zamestnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
8.2.18 20:40

Holky porizujete si ohřívač láhvi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
8.2.18 21:06

@Ivwet ja určitě zatím ne, ani u prvniho jsem nepotřebovala a to byl malý na UM od 6 měsíců, uvidim kdyztak dle potřeby ale dopředu nekupuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
9.2.18 07:11
@Ivwet píše:
Holky porizujete si ohřívač láhvi?

Já ho zvažuju, vzhledem k tomu že budeme na UM hned od začátku…uvidíme jestli seženu nějaký rozumný…a nebo za ty peníze rychlovarku s nastavitelností teploty :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
9.2.18 07:19

Tak jsem na testu, snad to klapne, můžu pít před i během max 0,5 vody a můžu i spát :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
9.2.18 07:53

@lenina28 8o tak tomu rikam vybaveni! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
9.2.18 07:58

@lenina28 tyjo tak to teda závidím, to je ten test hned o něco příjemnější my seděli na dřevěnejch sedačkách v průchozí hale a napít jsme se nemohli, ale přežít se to dalo spíš mě vadilo že sestřička to moc neuměla s jehlou tak mám modrák ještě doteď a to mám ukázkový žíly. Tak ať to máš rychle za sebou a je to v pořádku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
9.2.18 08:17

Jsem taky překvapená, jsou tady 3 postele, jsem tady sama no pohoda :mrgreen: zkusila jsem příchuť pomeranč a jak preslazena Fanta :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí