Termín porodu duben/květen 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4035
7.2.18 12:41

Holky ty co nejste vdane a chcete aby ditko byli po porodu prijmenim po otci a tedy otec v RL musite pred porodem na matriku a podepsat papir doklad o určení otcovství a potvrzeny matrikou a jit oba! Bez nej do porodnice nechodit, jinak dite bude po vas bez uvedeni otce v RL. A pak po porodu musite litat a vyrizovat na matrice a oba!! Nejen otec! Pokud ho mate tak uz pak staci jen ten papir a rodny list matky. A pak uz muze rodny list ditete vyzvednout i jen tata. Nekde je moznost nechat poslat a nekde dokonce RL daji uz v porodnici. Pokud jde o sezdany par tak staci oddaci list. Nic vic. ;) Takze jednodusi je kdyz nejsem vdana zajit si vklidu s partnerem na matriku ted, něž potom s mimcem po porodu.
Jo a stim jmenem, je samozrejme vyhodnejsi rict v porodnici a mit vse nachystane, pak uz jen staci RL vyzvednout. Nez dlouze nekde cekat s mimcem na matrice. ;)

Příspěvek upraven 07.02.18 v 12:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4035
7.2.18 12:45

@svlucka Na levo mas sve hodnoty, lacna po 60 a 120 minutach. A uplne v pravo mas hodnoty do kterych se musis vlest aby to bylo ok. Treba lacna je max 5,1 a ty mas 4,7 :palec: Ostatni uz vidis. Takze tvuj cukr je ideal! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
7.2.18 12:55
@lenina28 píše:
Jdu od dr. A vše v pořádku. V pátek jdu na test cukrovky, snad budu mít taky štěstí :palec: ptala jsem se na ani Allianz nebo jak se to jmenuje a ten doporučuje, masáž jako takovou ne že si spíš něco zanesení dovnitř ;)

Tak držím palečky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
7.2.18 12:57

Právě jsem si koupila Angelsounds jumper a jsem nadšená stejně jako když jsem měla podobnou věc na malého :-) Teď už si malou můžu hlídat kdykoliv budu mít pocit, že nekope, i když teď od 24 tt kope pořád :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
7.2.18 13:16

Jojo s tou matrikou je to přesně jak píše @Poiu :) zrovna dnes tam jdeme s přítelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
7.2.18 13:59

@Poiu :) paní tvrdila něco jineho, i když sem ji to psala jak vy.Furt mne přesvědčovala o něčem jiném. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
7.2.18 14:14

Tak dnes jsme byli na kontrole v 28+3
Malá má kolem 1200 g.
Bohužel ještě není otocena hlavičkou dolů a prý už ani nemá moc místa…
Tak mě to trochu mrzí a budu doufat, že se na tu hlavičku přetočí… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
7.2.18 14:15

@j-p taky tak. My se chystáme předem. V porodnici chtějí pokud možno ještě před propuštěním mít rodný list. To by beze mě taťka zařídit nemohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
7.2.18 14:44
@lenina28 píše:
Mám dotaz, nevíte jak to je se jménama? Stačí říct v porodnici nebo se hlásí dopředu na matrice?

Myslíš příjmení? Do porodnice vzít oddací list. Pokud nejste manželé, nebo nemáte stejné příjmení, tak je dobré zajít na matriku a oba tam podepíšete na jakém příjmení jste se schodli. Když tu matriku nestihnes, tak má dítě automaticky příjmení po tobě. Ale i to lze po porodu na matrice změnit.
A křestní jméno…většinou ti dají v porodnici při kontrole v devátém měsíci lísteček, kam se vyplní holcici i klucici jmeno a odevzdá se to při příjmu. Usnadnis tim práci porodnice. Ale pojmenovat své dítě můžeš i pár dní po porodu. Akorát budou remcat. Křestní jméno by mělo být dáno nejpozději do dvou týdnů po porodu a maximální hranice ze zákona je jeden měsíc. Pak už asi jméno vybere stát.
U prvního porodu jsem vyplnila jen holcici jméno, protože jsme věděli pohlaví. U druhého jsme nevyplnili a jméno nahlásili až pár hodin po porodu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
7.2.18 15:16

Tak před chvílí dorazil, doufám, že nebudu nad tou bílou plakat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
855
7.2.18 15:19
@Monalisasmile píše:
Tak před chvílí dorazil, doufám, že nebudu nad tou bílou plakat :-D

Výpad nádherně. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
7.2.18 15:35

@Svetluska30 děkuji, krásný je moc. Jen té bílé tam je dost :mrgreen:. No holt pozor na kaluže a bláto :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
7.2.18 15:35
@Monalisasmile píše:
Tak před chvílí dorazil, doufám, že nebudu nad tou bílou plakat :-D
:lol: :mrgreen: pěkný, máš už dítko který by ti tam eventuálně pořád sahalo?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.2.18 16:03

@Monalisasmile Tak ten je krásnej! ;) Já volím hnědo zelenou.. vesnice, lesy, polňačky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
7.2.18 16:50

@lenina28 mám 8 letou dceru, ta snad není už čunče :mrgreen:
@Veronika.Berta hnědozelená je taky super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...