Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lajnis moc držím palce tobě, ať všechno zvládneš, hlavně hlavou. S tělem ti pomůžou doktoři. Bude líp. A Viktorce hromadu sil. Je úžasná, jak to zvládá. Asi po mamince ![]()
Jsem ve 27tt a mam pocit ze uz nemuzu. Nejsem zadny vorezacatko ale fakt uz mam pocit jak kdyby porod uz mel byt kazdym dnem.
@Adjon píše:
@Mavu podle poučení co jsem dostala se má vynechat i z léků vše, co jde a pít pouze ta voda. Já si beru normálně vitamíny, ale ty jsem před odběrem také vynechala.Dnes jsem si udělala radost a koupila si nové plavky. Původně jsem přemýšlela nad těhotenskými, stáli do 500,– Kč, ale vyzkoušela jsem i obyčejné, akorát o mnoho čísel větší než normálně mám a s břichem sedí úplně perfektně a stály jen 139,– Kč. Takže kdyby někdo chtěl ještě chodit jako já na těhu plavání nebo jen tak na bazén a řešil by co na sebe, myslím že ta cena je fakt příznivá pro každého.
Koupila jsem si tyto a tvarově k těhotenskému břichu sedí fakt skvěle:
https://www.decathlon.cz/…8306588.html
Taky jsem si koupila plavky v Decathlonu, akorát mám dvoudílné a sedí mi perfektně. Musela jsem se trošku zvykat na to, že mám odhalené bříško, ale když jsem na bazéně potkala i jiné maminky ve dvoudílných plavkách, tak jsem si zvykla.
POužíváš na plavání speciální tampony pro těhotné?
@Svetluska30 mě také dvoudílné plavky nevadí.
Příspěvek upraven 06.03.18 v 10:14
@Adjon moc děkuji za info
ta to si vezmu pouze prášek na štítnou a femibion až po testu ![]()
Jinak plavky jsou super! A chodis plavat normalne do klasickyho bazenu?
@leniiisek5 Copak se děje? Se mnou taky občas lomcujou hormony, co jsem vysadila pšenici, tak je po depkách. Chce to procházky a dělat si na sebe čas a rozmazlovat se.
Taky si občas říkám, že je to dlouhé
@Mavu těhotenské plavání je většinou v malých bazénech, kde bývá i plavání miminek, ale jinak chodím na klasický veřejný bazén.
Příspěvek upraven 06.03.18 v 10:14
Na začátku těhotenství jsem vyžrala manželovi makový závin lžičkou a zapíjela to mlékem i když mák nenávidím. Právě se cpu kyselým zavináčem a taky jsem je nikdy nejedla.. Tak se pochlubte… copak jíte holky? ![]()
@Veronika.Berta Teda chutě mám, ale úplně normální, jako jiny. Někdy na sladké, jindy na slané, ale nic speciálního ani nic, co bych jinak nejedla.
Příspěvek upraven 06.03.18 v 10:13
Ja jedine na čem ujizdim je vodova zmrzlina, proste na ni mam porad chut, kupuji si minimalne 2× tydne v kauflandu jednu krabici tech nejobycejnejsich kolorek a porad je do sebe cpu
ale jinak nemam chute žádný. Ja nejim vůbec sladke, nechutnaji mi cokolady, susenky, bonbony nic, nemam rada ani cukrovi nebo zakusky, dorty atd…takze sladke jim opravdu velmi, velmi výjimečně a ani těhotenství to u me nezměnilo
![]()
@svlucka u nás mají zvláštní místnost na ty testy cukrovky. Takže nás zavřeli do vedlejší místnosti s okny, pohodlnými křesly, kde byl naprostý klid. Akorát mě se udělalo šoufl i v sedě, tak jsem se musela zvednout a chvilku jsem chodila po místnosti směrem k oknu
. Co si pamatuju tak jsem ráno před odběrem taky pila. V kabelce jsem měla sladkou proteinovou tyčinku, ať to pak zvládnu domů
.
@lajnis Super, že Viktorka tolik bojuje, je to mini drobeček
. S tím císařem a problémy s jízvou tě naprosto chápu, je to hrozné
. Já u první měla akutního císaře a naštěstí bylo vše v pořádku a pěkně jsem se hojila. Teď ze zdravotních důvodů musím podstoupit plánovaného a mám děsný strach
. Ani nevim proč, když jsem neměla špatnou zkušenost.
Asi to, že už jsem zase o osm let starší a nevím jak proběhne hojení a jaké to bude. Taky bych mnohem raději podstoupila přirozený porod.
Každopádně přeji ať si brzo fit, a vůbec se neciť méněcenně, za to přece nemůžeš a až budeš zase fit tak budeš nejlepší máma
![]()
@Veronika.Berta u mě teda taky nic speciálního, co se týče chutí, nepociťuju. Nic co bych nejedla ještě před otěhotnením ani žádný bizarní kombinace typu šlehačka s kyselyma okurkama.
@Veronika.Berta já taky nic zvláštního, jednou mě přepadla chuť na kyselé zelí tak jsem snědla celou sklenici. Jinak mi hodně chutná hrozno, pomeranče a mandarinky. Ale teď jím to co před těhu, takže beze změny ![]()
Ahoj, taky nemám žádné speciální chutě, snažím se jíst zdravě a sem tam si dopřeji i něco sladkého, ale určitě to nepřeháním.
Dnes jsem byla s manželem na ultrazvuku ve 31 tt, takže malá váží odhadem 1811 g, o jeden den je velikostně napřed oproti původnímu 7.4. Jinak vše ostatní v pořádku, pořád je hlavičkou dolů. Zítra jdu k doktorce a budou určitě i výsledky krve. Od pátku mě začalo bolet v kříži, při chůzi je to nepříjemný, chodím jak důchodkyně. No bude to asi pěkně dlouhých skoro 9 týdnů ![]()