Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@eMa321 píše:
Ahoj holky,
ráno jsme byli s mužem v poradně. Prťavka se má dobře, váží kolem 1,5 kila a měří asi 43 cm. Prý bude vysoká, doktorka usuzuje podle kostí. Dneska jsme 30. týden. Fotečka se už moc nedařila, všude se plete pupečník. Pouštěla nám srdíčko. Přibrala od poslední kontroly půl kila, maminka 2,5 kila, to je nějak nespravedlivýAsi se budu muset zaměřit na jídelníček. Zatím mám tedy přibráno 9,5 kila. Fakt je, že jím co chci a kdy chci, dost sladký, ovoce, nemám vůbec chuť na zeleninu. Z těch těhotenských chutí jím dost jablka, která normálně nemusím, teď sním určitě jedno denně. Ale stejně jsem to měla i u prvního. A myslím si, že kdyby bylo léto, tak by mi chutnaly melouny.
na 30tyd je 9,5kg v pohodě
já jdu zítra na kontrolu tak snad to bude ok
Ptala jsem se doktorky na aniball. Sama za sebe prý nemá žádnou studii, říkala, že na těch zhruba 20 maminkách, o kterých ví, že to používaly, se nic odvodit nedá. Plánujete některá používat?
Moje chutě byly takové, že jsem denně musela mít hrst gumových medvídků
ale to už mě kolem Vánoc přešlo, teď si ujíždím na Nuttele a tak celkově na sladkým
měla bych to asi omezit, ale normálně sladký skoro vubec nejim tak si říkám proč si to v těhu neužít, ve 28tt jsem měla 8kg nahoře, teď jsem 30tt a ještě jsem se nevážila
(vždy až před kontrolou)
@eMa321 píše:
Ptala jsem se doktorky na aniball. Sama za sebe prý nemá žádnou studii, říkala, že na těch zhruba 20 maminkách, o kterých ví, že to používaly, se nic odvodit nedá. Plánujete některá používat?
Moje kamarádky aniball používaly. Jedna to zvládla bez natržení, druhá se i tak natrhla a třetí udělali nástřih, aniž by se jí na to předem upozornili. Já aniball nepoužila u prvního a ani teď to nemám v plánu. Poctivě si dva měsíce před porodem masíruju hráz olejíčkem, teda spíš manžel. U prvního jsem měla 2 stehy, teď uvidíme ![]()
@eMa321 aniball jsem používala.
Příspěvek upraven 06.03.18 v 10:12
Holky, když jsem byla na prohlídce v porodnici tak mi řekly, že s aniballem mají dobré zkušenosti a mohou Jj doporučit. Prý berou i v potaz to, že maminka sdělí, že s ním trénovala. Porodní asistentka dokonce říkala, že vůbec nevadí, když se při trénování maminka nedostane na ten největší průměr, že i tak to tlačení a celkový porod je znát, že je lepší a fakt ve většině bez nástřihu
. Kdybych mohla rodit normálně tak do toho asi jdu, koukala jsem na něj už před několika měsíci.
Jen se s ním musí opatrně a nesmíte jít moc přes bolest, ať si zbytečně neublížíte ![]()
Já jsem taky nad aniballem přemýšlela a chci ho zkusit. Když jsem si představila, že by mi mužskej masíroval hráz těma jeho rukama od barev, šmíru a všeho, co nejde z rukou vymýt, tak jdu do Aniballu ![]()
@eMa321 jééé
já mám nahoře už 16 kilo
…někde jsem četla, že ženy, co měly menší než úměrnou váhu (podváha mi přijde jako blbost) tak přibírají víc, a já měla 3 měsíce po svatbě, před kterou jsem necíleně asi z nerviků dost shodila…málem jsem vyhubla z šatů ![]()
@eMa321 Co bych dala za 9,5 kg v 30 týdnu
Jsem 27+0 a mám nahoře cca 9 kg. Pro někoho málo, pro někoho moc. Jdu v úterý na kontrolu, tak se připravuju zase na blbý kecy od sestry, tak jí to tentokrát vytmavim
Jinak jablíčka jsou zdravá, dobře se po nich chodí na velkou a jsou dobrá na žíly, není co řešit. Taky mám kouzelnou krabici s jablíčky ve sklepě
až na kvalitní čokoládu je ovoce jediná sladkost, kterou si dovolím a to nemám ani cukrovku. Při prvním odběru jsem měla cukr 3,5. Mám z vás určitě nejvyšší startovací váhu a buďte všechny rády, že si můžete těhulování co se týče jídla užívat. ![]()
Holky já měla u malého 8 týdnů před porodem nějaký olejíček taky na hráz z DM drogerie a musím říct, že super, nevím tedy jak by to bylo bez, ale nenastřiháváli mě ( vlastně ani nestihli
) ale šití bylo minimální, tak jsem teď koupila stejný, stojí 170,– Kč. A manžel když měl občas chuť mi to namazat on, si to užíval ![]()
@svlucka Já mám doma na hráz od Saloosu a manžel si to taky užíva ![]()
@Svetluska30 píše:
@svlucka Já mám doma na hráz od Saloosu a manžel si to taky užíva
Ano tak přesně ten mám ![]()
Já jsem mluvila s kamarádkou, která je 6 týdnů po porodu sešitá jako deka, jak říká, a ta aniball nepoužívala, ale prý zpětně lituje, a v porodnici na něj slyšela pozitivní ohlasy. Tak to asi zkusím. Snad pochopím použití ![]()
A taky mám pořád brouka v hlavě s porodnicí. Hořovice vycházejí zatím jako skvělé co se porodu a gynekologie týče, ale bohužel pobyt na odd. šestinedělí nevychází moc růžově. Kamarádku prý 2× dohnaly některé sestry k slzám. Poprvé prý když se jí nepodařil hmat přehození dítětě přes ruku na mytí do umyvadla ( nespala 2 noci a klepala se ji ruka) a dostala seřváno, že jako matka druhorodička už by to měla znát. Prvního syna má 14 let, takže podobně jako já a samozřejmě už si nic nepamatuje. Podruhé kvůli oblečení. Malá hodně ublinkává, takže potřebovala na převlečení. Dostala náhradní bodýčko, ale protože měla Áňa skoro 5 kilo, tak se do něj nemohla nacpat. Kamarádka ho šla vyměnit a sestra jí opět vysvětlila, že je blbá a neumí dítě obléct. Jsem z toho docela otrávená.