Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám dotaz, nevíte jak to je se jménama? Stačí říct v porodnici nebo se hlásí dopředu na matrice?
Tak jsem dneska přesně 32.týden. Doktorka mi měřila miminko a už váží 1550g. Všechno je ok, srdíčko, průtoky pupečníkem,…miminko je otočené hlavou dolů. Dostala jsem balíček Happy Baby pro těhotné maminky s nejrůznějšími vzorky, kojeneckou lahví a dudlíkem ![]()
Příspěvek upraven 07.02.18 v 10:48
@lenina28 pokud jsi vdaná, tak až v porodnici. Pokud ne, tak musíte na matriku vyřídit papíry, že otec souhlasí být v rodným listě.
@lenina28 a musíš mít oddaci list, vaše rodný listy a občanky
do porodnice.
@leniiisek5 píše:
Jsem ve 27tt a mam pocit ze uz nemuzu. Nejsem zadny vorezacatko ale fakt uz mam pocit jak kdyby porod uz mel byt kazdym dnem.
Já jsem cca do 30 tt byla v pohodě, ze srandy jsem říkala, že kdybych se nekoukal občas dolů na břicho, tak ani nevím, že jsem těhotná… Teď jsem 32tt a už nic moc, záda víc bolí, v noci spím čím dál hůř, pořád se budim a vrtím z boku na bok. Přes den se mi pak chce zase furt spát a bříško už dost tlačí, hůř se mi dýchá a podobně. Třeba včera večer se mi naráz udělalo zle a začalo se mi vracet jídlo do krku, hnus a pak strašná bolest a pálení žáhy. Ale až snad 2h po večeři, asi prcek nějak zatlačil na žaludek, nevím…
No už to asi lepší nebude, musíme vydržet.
@lenina28 jména dopředu řešit nemusíš, ať jsi vdaná nebo ne, nemá to žádný vliv, takže záleží jen na tobě. Papíry budeš potřebovat úplně stejné před porodem i po porodu.
Příspěvek upraven 06.03.18 v 10:12
@Adjon to není žádná pravda.Kdyz není vdaná, musí na matriku předem podepsat papíry s přítelem.
@j-p nosit RL a oddací listy do porodnice je zbytečné, jelikož nemocnice není matrika a k ničemu je nepotřebuje.
Příspěvek upraven 06.03.18 v 10:11
Ahojky, holky, dnes jsem si přinesla výsledky z cukru, ale tam mi k tomu nic neřekli, že prý až doktor a k mudr jdu až 1.3., nevyznáte se v tom nějaká šikovná dobrá dušička? Mám být v klidu, nebo radši do 1.3. vysadit sladké ![]()
@svlucka myslim ze je to ok melo by to klesat co hodku a to ti klesalo
Jdu od dr. A vše v pořádku. V pátek jdu na test cukrovky, snad budu mít taky štěstí
ptala jsem se na ani Allianz nebo jak se to jmenuje a ten doporučuje, masáž jako takovou ne že si spíš něco zanesení dovnitř ![]()