Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@leniiisek5 píše:
Jsem ve 27tt a mam pocit ze uz nemuzu. Nejsem zadny vorezacatko ale fakt uz mam pocit jak kdyby porod uz mel byt kazdym dnem.
Děvče, tak přesně tyto pocity mám asi od 24tt a nepřechází mě ani teď. Valím se jako balvan, z postele se pomalu nezvednu, doma toho moc nezvládám, bolí mě snad úplně každý sval i kloub na těle…ale říkám si, že za toho prcka v bříšku to stojí a za pohled v manželových očích pokaždé když se na mě podívá a pohladí mi bříško a dá mi na něj pusinku se slovy: Už se strašně těším, až tu bude s námi.
![]()
Ja take nemam zadny extremni chute, mam akorat vice chut na mandarinky a pomerance, na zacatku jsem teda jedla jako to prasatko kdyz to tak musim rict ted uz se to trochu zmirnilo ale je pravda ze chut na sladke stale pretrvava, normalne sladke nejim ale ted je to jako zavislost
snazim se samozrejme mirnit. Jo a jeste muzu zmrzlinu hodne zmrzliny ale tu se snazim radeji domu nekupovat ![]()
Jinak vcera vecer me bolel nejak zaludek a dnes me trochu taha levy podbrisek asi jak prcek roste ![]()
Ja se cely den ani nezastavim. Bud litam v kuchyni, okolo baraku nebo okolo prcka. Takze u me o odpocinku nemuze byt ani rec. Ted malyho berou zuby tak je silene protivny. Rak ani v noci se nevyspim
@Veronika.Berta já jsem měla v prvním trimestru od cca 7. týdnu porad chut na testoviny nebo chleba se sýrem. Ale teď nic
Tak holky dobre ranko, ja uz od 6 na nohou. Kluka k babicce aby ho mohla dat do skoly, ja rychle na 7 na ten blevajz
Mam ho uz hodki za sebou a cekam na druhy odber, jeate hodinku a hura se najist a napiiiit
rano jsem si dala decku ciste vody abych vubec dojela na misto urceni
pak mi tedy dali do 0.3 neskutecne preslazenej driak ( zlatej cukr u maleho )
a mohla jsem si loknout hned potom toho meho zbytku. Jenze to jsem zapomela, ze v tom mam ten citron a ten opak byl snad jeste horsi
tak si tu tak sedim na tvrde zidli uz s bolavou zadnici a modlim se at mam vysledky v poradku
a utesuju se ze porod je horsi
pobavil me tu ale chlapek, byl na tom taky stejne jako ja. Kopnul to do sebe na ex a rika ja mam trenink z hospody a za 15 minut malem nestihl dojit na zachod
zjistila jsem ale, ze kdyz se rano neprecpu, ze si mi fajn dejcha a mam o pulku mensi bricho
![]()
Tak já chutě snad extra žádný, jak mám ráda kafe a sladký tak
první měsíce vůbec
teď sladký snídaně, marmeláda
ale snažím se nejdříve jogurt a čerstvé ovoce a meltu
jo a zmrzlinu občas taky
.
Podbřišek na levé straně mě taky občas bolí
Tak já největší nával chutí a žravosti měla ve druhém a třetím měsíci…ujížděla jsem na vyloženě ostrých jídlech, jedla jsem asi 12× denně a pořád jsem neměla dost
cca od 20-22tt to nějak ustalo, jím tak 3× až 4× za den a to vyloženě z povinnosti a i vaření už mě nebaví
Ale poslední měsíc se moje chutě změnily z masitého na sladké…jako maso musím pořád, ale na večer mám potřebu něco sladkého ![]()
@lenina28 píše:
Pěkné bříškoať ti to vyjde dobře
Dekuji
odpocitavam minuty uz jen 15 min
holky a vysledky jsou hned? Uz si to nepamatuji ![]()
@Monalisasmile píše:
@svlucka držíme palečky. Krásný malý pupík![]()
Dekuji
maly takhle bude jen do te doby nez se najim ![]()
@svlucka mně řekli, že výsledky pošlou na mou gyndu.. A myslím si, že kdybych cukrovku měla, že by mi to asi zavolali, nikdo nevolal, tak předpokládám, že v pohodě ![]()
Mně s výsledkama ogtt taky nikdo nevolal. Že to vyšlo špatně jsem dověděla až o týden později na kontrole u doktorky ![]()
@budgielady píše:
@svlucka mně řekli, že výsledky pošlou na mou gyndu.. A myslím si, že kdybych cukrovku měla, že by mi to asi zavolali, nikdo nevolal, tak předpokládám, že v pohodě
Tak super, mě teď řekli, že si mám pro ně zítra dorazit, tak už jen doufat, že to
ude ok, když jsem to přežila ![]()
Ahoj holky,
ráno jsme byli s mužem v poradně. Prťavka se má dobře, váží kolem 1,5 kila a měří asi 43 cm. Prý bude vysoká, doktorka usuzuje podle kostí. Dneska jsme 30. týden. Fotečka se už moc nedařila, všude se plete pupečník. Pouštěla nám srdíčko. Přibrala od poslední kontroly půl kila, maminka 2,5 kila, to je nějak nespravedlivý
Asi se budu muset zaměřit na jídelníček. Zatím mám tedy přibráno 9,5 kila. Fakt je, že jím co chci a kdy chci, dost sladký, ovoce, nemám vůbec chuť na zeleninu. Z těch těhotenských chutí jím dost jablka, která normálně nemusím, teď sním určitě jedno denně. Ale stejně jsem to měla i u prvního. A myslím si, že kdyby bylo léto, tak by mi chutnaly melouny.